Zdar chlapi.
Jen tak pro zajímavost, stala se mi taková nepříjemnost autem cestou do práce (ráno za tmy) kdy v obci mi z protisměru vyjela ze zaparkovaných aut z řady podél silnice (to ještě stala v řadě v protisměru!) ženská. Duchapř?tomně jsem strhnul řízení v právo ke krajnici abych zabránil střetu s jejím vozem, ovšem narazil jsem na obrubník pravým kolem a celé Su ho odřel. Při konfrontaci s pani, kdy mi rekla že si mne nevšimla a vlastně ani ke střetu vozidel nedošlo se divila, co po ní chci. Po domluvě že teda spíše protokol o nehodě (nebudu volat PČR aby nedostala pokutu) , včetně pořízení fotek na místě jsme odjeli a škodu oba nahlásili. Její pojišťovna ČPP mne poslala do nejbližšího servisu, se kterým mají smlouvu aby mi škodu opravili. Tam technik zhodnotil že kolo se dá opravit a nastříkat, sundali a tak i učinili. Po pár dnech co to opravili, podepsání a předání protokolu o celkové ceně cca. 5700 Kč jsem odjel s pocitem, to je celkem dost za prestrikani jen přední části, ale co, já to platit nebudu! OMYL přátelé, po pár dnech mi pojišťovna poslala e-mail, že sice mi věří že se DN tak mohla stát a že sice tomu věří ale pořád jsem málo prokázal,že se tak stalo.
Tzn že protokol který jsme společně s paní vyplnili, oba podepsali, v něm nakreslili jak se to stalo, že mi nedala přednost, vlastně mne ohrozila a omezila, poslal jsem pojišťovně fotodokumentaci z místa nehody, TOTO všechno jim je málo a poj. událost odložili a já si tu sumu mám zaplatit u servisu sám ???? ! Je to to normální??? Paní jsem volal a tu to vůbec nezajímá..... K čemu to pak všechno je ty protokoly?
Takže moje rada zní, VŽDY U KAŽDÉHO ŤUKANCE VOLAT PČR JINAK SE VÁM MŮŽE STÁT. ŽE DOSTANETE HOVNO!!! A jen tak se zeptal, nevíte někdo jestli se s tímto rozhodnutí pojišťovny ještě dá něco dělat??? Díky a opatrně.
Upravil zdenek1 dne 30.10.2021 13:28
Rada pro vsechny, kdyby náhodou..... DOPORUČUJI ČÍST DO KONCE
Přidané 30.10.2021 14:32
Moderátor Příspěvků: 8674 Registrace: 18.12.08
Můžeš zkusit nesouhlasit s rozhodnutím a požadovat přešetření, ale 5700,- je ještě dobrá cena za zjištění, že pojišťovny jsou od toho aby vydělávali a ne platili.
Já jsem si deset let platil havarijní a když přišlo na věc, tak mě nezaplatili ani půlku škody, která byla cca 130 tis. Argument byl, že jejich vyšetřovatel naznal, že všechny škody se nemohly stát při jedné nehodě... I kdyby... To jsem jako havarijně pojištěnej na jednu nehodu? Jsou to prostě zmr.di... od ty doby jsem to zrušil a platím nejnutnější částku, kterou mi najdou na netu za povinný ručení a seru na ně. Místo abych platil 12000 ročně platím 1300 a za zbytek si ušetřím na případný škody.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Přidané 30.10.2021 15:15
ak ti to nejako pomôže tak aj ja mam takéto skúsenosti dve ale z lepším koncom.
1. DN na F650GS. pri prichádzaní do T križovatky do mňa napálilo vozidlo čo odbočilo z hlavnej a hneď sa chcelo v tom ,,T"-čku otočiť. tvrdil že ma nevidel. ja som z motorky vyskočil a poranil si lýtko (47Dní PN), mal som tam hematóm jak kráva. zavolal som políciu, záchranku, fotky atd. pán mi nechcel dať ani číslo jeho poistky. ale Pán policajt mi všetko dal a ešte naňho podal aj ublíženie na zdraví. ten Pán mal auto firemne z CZ a ešte to ani nenahlásil v svojej poisťovni. takže keby nezavolám políciu tak by som dopadol ako ty.
2.DN sa mi stala v Rumunsku. mojou chybou som nedal prednosť mercedesu ktorý išiel v meste asi 90km/h ale to policajta nezaujímalo. OK dostal som pokutu 20Eur a išli sme ďalej. kufre a držiak sa vyrovnal. po príchode zo zahraničia som to oznámil do 30dni mojej poisťovni a vec som mal za uzavretú. túdle núdle.
poisťovňa mi poslal dopis že som jej to neoznámil. ale moja poistovačka mi našťastie už vtedy dala potvrdenie že som to oznámil. poslal som im teda kópiu toho potvrdenia. a mysle že je to uzavreté. túdle núdle. znova dopis že som to neoznámil. tak znovu kópiu. a zase túdle núdle. tak až na 4tý krát znova kópiu a kópiu poistnej udalosti v rumunčine a až potom to uznali.
verdikt ako si napísal. políciu a hromada fotiek Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Přidané 30.10.2021 17:15
Mam jinou zkusenost. Pri ceste na motorce do tater jsem v bratislave videl horici auto na Pristavnom moste. Pri pouziti vlastniho hasiciho pristroje jsem auto uhasil. Usetril jsem slovenské pojistovne tisice eur za pripadnou opravu vyhořelé silnice. Tato mi odmitla zaplatit 2000 za hasicak. Jasny vzkaz verejnosti ze se na pomoc maj vy.srat protoze si vsechno zaplati sami. No nic, uz mam novej hasicak a priste pomuzu zase ale blil bych...
Přidané 30.10.2021 18:00
Platil jsem si roky životní pojištění, pak jsem se s pojišťovnou a se zaměstnavatelem domluvil, že bude pojistku za mě platiti firma jako zaměstnavatel. Pojišťovna při této změně požadovala platby s jiným VS, než pod jakým jsem je platil já. I když zaměstnavatel platil jak pojišťovna chtěla, začala mi posílat upomínky, že nemám uhrazeny měsíční platby a začaly nekonečné dohady a neustálé dokazování, že je vše uhrazeno. Díky tomu se to tak zamotalo, že mi pojišťovna vypověděla pojistku a to z důvodu, že nejsou uhrazené platby. Paradoxem bylo, že těsně před tím, mi můj pojišťovák posílal mailem potvrzení, že vše uhrazeno je a že to byly problémy na straně pojišťovny. I přes to vše mi již pojistku pojišťovna neobnovila. Následné dohady s pojišťovnou včetně mého advokáta mě přesvědčily, že to jsou šm.jdi největšího rázu..
starám se o marketing a spolupracuji s www.honzaptacek.cz - realitní makléř a kancelář v Praze
Přidané 30.10.2021 18:15
Me na tom zrovna sere to, že kdybych si to kolo nechal opravit někde sám, tak by ta cena byla určitě nižší. Za cenu necelých 6000 bych si koupil nové. Servis tu cenu při pojišťovnu pěkně nahodil....
Přidané 30.10.2021 18:24
bmwgsa napsal:
Mam jinou zkusenost. Pri ceste na motorce do tater jsem v bratislave videl horici auto na Pristavnom moste. Pri pouziti vlastniho hasiciho pristroje jsem auto uhasil. Usetril jsem slovenské pojistovne tisice eur za pripadnou opravu vyhořelé silnice. Tato mi odmitla zaplatit 2000 za hasicak. Jasny vzkaz verejnosti ze se na pomoc maj vy.srat protoze si vsechno zaplati sami. No nic, uz mam novej hasicak a priste pomuzu zase ale blil bych...
prosím tě, co vozíš za hasičák za 2000 t, počítám, že to nebude nic velkého, tak mi ta cena přijde vysoká
nemít GS, stojím tam ještě dnes https://www.motor...uid=344094
Přidané 30.10.2021 19:04
walda napsal:
bmwgsa napsal:
prosím tě, co vozíš za hasičák za 2000 t, počítám, že to nebude nic velkého, tak mi ta cena přijde vysoká
Přidané 31.10.2021 20:17
Když tu mluvíte o hasičácích tak zrovna dnes jsem objednával další: https://www.expyr...ost-470ml/
Není to tak úplně obyčejný hasičák a já ho vozím na kufru pořád. Podívejte se na životnost, rozsah teplot atd. .Primárně jsem ho začal tahat kvůli tomu že rád kempuji a toto je fakt skladné.
níže pár videi: https://www.trans...k?start=75---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Přidané 31.10.2021 21:01
Dneska uz nepomůže ani volat PČR. Kolegovi ženská na parkovišti nacouvala do dveří od jeho auta. Zavolali PČR, nafotili, sepsali protokol o nehodě. Ženská dostala pokutu, podepsala a převzala pokutovy blok - tzn. souhlasila s přestupkem. Odeslali na pojišťovnu protokoly. Pojišťovna poslala zpátky dopis, že nic nezaplati. Dle nich se nehoda tak nestala. Tak šel na PČR. Tam dostal dokumenty o nehodě a poslal na pojišťovnu. Pojišťovna i přes toto vsechno odmitla zaplatit. Můžou se akorát soudit. Na to ti zmetci spoléhají, že se lidi nechtějí soudit.
Přidané 01.11.2021 12:40
..potvrzuji... ..po 3 letem pravnim souboji s pojistovnou vinika a 2 stanich u soudu v Praze jsem pred nedavnem uzavrel tu svoji nehodu na skutru (o ktere jsem tady psal) a dostal penize na ucet. Bez toho bych mel tezkeho smolika.....
Upravil Bubak dne 01.11.2021 12:41
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Přidané 01.11.2021 12:48
Bubak napsal:
..potvrzuji... ..po 3 letem pravnim souboji s pojistovnou vinika a 2 stanich u soudu v Praze jsem pred nedavnem uzavrel tu svoji nehodu na skutru (o ktere jsem tady psal) a dostal penize na ucet. Bez toho bych mel tezkeho smolika.....
Jak rikam ja: dobrej pravnik na rychlem vytaceni je nejlepsi volba .
Jinak 80% pojistoven (zkusenost zatim s KOOP, ČPP, ČSO neuznava rozbiti celniho skla pokud nemate kamerovy zaznam. Treba u KOOP nepomohlo ani to , ze ridic od ktereho odletel sutr, potvrdil ze to bylo od nej. Pojistovny spolehaji na to ze male castky do par tisic nikdo soudne vymahat nebude.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Přidané 01.11.2021 15:41
mahomaho napsal:
Když tu mluvíte o hasičácích tak zrovna dnes jsem objednával další: https://www.expyr...ost-470ml/
Není to tak úplně obyčejný hasičák a já ho vozím na kufru pořád. Podívejte se na životnost, rozsah teplot atd. .Primárně jsem ho začal tahat kvůli tomu že rád kempuji a toto je fakt skladné.
níže pár videi: https://www.trans...k?start=75
půlkilo v provozu je tak nějak skoro k ničemu. Musel bys chytit požár v začátku a to se ti skoro nikdy nepodaří. Už ta kilovka je hodně na hraně a tady byla klika že jsme tam byli vlastně hned po zahoření a navíc na motorku (pokud nemáš hasičskou moto ) nic většího stejně nedáš, pokud potřebuješ i místo na něco jinýho než hasičáky. I po uhašení jsem si vzal z projíždějícího kamionu šestikilo kdyby bylo potřeba dohasit.. Ve služebním autě mám 2 šestikila prášek a jedno CO2 a mnoho jiných zajímavých věcí.. . S tím už můžeš něco dělat i u většího ohně. Plus hasící deku na případný problémy se zaklíněnejma lidma. Problém je bohužel hlavně v tom, že lidi občas maj hasičáky, ale neví jak je použít. Klasika je že každej komu se začne kouřit z motoru, otevře kapotu jako bylo i v tomto případě. Oheň se tak hezky nadechl a začalo to.
bmwgsa přiložený následující obrázek:
Přidané 08.11.2021 12:18
Viete prečo sa v budove poisťovne svieti vo všetkých oknách okrem jedného, v ktorom sa zasvieti iba občas? Vo všetkých kanceláriách sedia úradníci a vymýšľajú prečo nevyplatiť poistné poistencom a v tej jednej vyplácajú poistky keď sa im to nepodarí vymyslieť .
Upravil patol dne 08.11.2021 12:18
Přidané 08.11.2021 20:51
hele a nepritvrdili pojistovny posledni dobou.. myslim tak v poslednich 10 letech?
Co tak slycham, tak jo...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přidané 09.11.2021 09:09
hicks napsal:
hele a nepritvrdili pojistovny posledni dobou.. myslim tak v poslednich 10 letech?
Co tak slycham, tak jo...
..no asi jak ktera. Me na tom skutru vlastne sestrelili 2x - prvni nehodu z roku 2018 jsem resil az u soudu a tu druhou z lonska, kde teda skutr skoncil jako kulicka srotu a me se naprostym zazrakem skoro nic nestalo, tak jina pojistovna uzavrela a zaplatila skoro hned a bez problemu.
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Přidané 09.11.2021 15:16
bmwgsa napsal:
mahomaho napsal:
níže pár videi: https://www.trans...k?start=75
půlkilo v provozu je tak nějak skoro k ničemu. Musel bys chytit požár v začátku a to se ti skoro nikdy nepodaří. Už ta kilovka je hodně na hraně a tady byla klika že jsme tam byli vlastně hned po zahoření a navíc na motorku (pokud nemáš hasičskou moto ) nic většího stejně nedáš, pokud potřebuješ i místo na něco jinýho než hasičáky. I po uhašení jsem si vzal z projíždějícího kamionu šestikilo kdyby bylo potřeba dohasit.. Ve služebním autě mám 2 šestikila prášek a jedno CO2 a mnoho jiných zajímavých věcí.. . S tím už můžeš něco dělat i u většího ohně. Plus hasící deku na případný problémy se zaklíněnejma lidma. Problém je bohužel hlavně v tom, že lidi občas maj hasičáky, ale neví jak je použít. Klasika je že každej komu se začne kouřit z motoru, otevře kapotu jako bylo i v tomto případě. Oheň se tak hezky nadechl a začalo to.
Proto jsem si řekl že koupím jeden navíc a ten starý použiju na test co to vlastně umí a natočím to. Až to bude podělím se. Ve svém autě vozím 2kilovku, ale jak říkáš chce to chytit co nejdřív.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.