mam pár dotazů se kterýma byste mi mohli poradit ohledně koupě novýho auta. úplně nový auto jsem ještě nekupoval.
1) má cenu kontaktovat víc různých prodejců? dávaj slevy při prodeji novýho auta? nebo se drží nějakých těch tabulek co si může člověk udělat v konfigurátoru?
2) Pokud dávaj slevy oproti tabulkám, kolik se tak dává? 5% nebo 10%
3) co prodloužený záruky? vyplatí se nebo ne? Podle kamaráda co vede servis u korejců se vyplatí
4) Jaká je přibližná čekačka na auto po obědnávce? vim že asi dost záleží na typu a značce, ale tu zatim uvádět nechci viz důvody níže
nechci ojetinu, tak mi tady prosim nepiště že je to lepší a podobně, to už mam rozhodnutý. Koukal jsem i na předváděčky, ale tam prostě nenajdu auto s výbavou a motorizací co bych chtěl.
Záměrně neuvádim značku a typ auta, protože nechci už taky moc řešit jestli je to dobrá volba, to už jsem si taky probral spousta krát (ale třeba to nakonec prozradim )
Díky za každou dobrou radu
možná ještě nějakou otázku přidám až mě napadne
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
3 pokial budeš chodit na servis len k autorizovanemu tak ano
4 od 3týždnov do 6mesiacov.
predvadzačku neber. može to byt auto z operatívneho lisingu a k tomu sa ludia chovaju ako k cudziemu. mam už 4ter auto na operák. u nas v praci to ma si 400ludi a nik sa k tomu pekne nechová.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
1) Rozhodně poptat víc dealerů, každý Ti zpracuje individuální nabídku (a o té se nechá dál jednat)
2) Rozmezí bude překvapivě velký a můžeš se dostat na celkem velký procenta, rozhodující roli hraje o jaký auto značku/model/konfiguraci jde. Rozhodně bych pozjistil, zda to, co chceš nestojí někde na showroomu (klidně i v DE), pokud jde o nějakou "exotickou" konfiguraci, mohla by se domluvit slušná sleva. Pokud budeš klasicky objednávat, tak zase počítej, že u "akčních" modelů (např. Škoda Fresh, Hyundai Czech Edition....) bude sleva menší než u obyčejné verze
3) Podle mě individuální a taky trochu sázka do loterie (je dost pravděpodobný, že to přikoupíš zbytečbě, ale zase si můžeš drbat hlavu nad vysokým výdajem, který by Ti záruka pokryla). Já bych ji vzal.
4) Přesně jak píšeš, jde o konkrétní konfiguraci (takový ty běžný jsou rychleji, "exotika" trvá dýl), ideálně sehnat skladovku (viz bod 2)
Auto po operáku né, tam se stačí zamyslet nad tím, že auto na operák si vezme ten, komu se to vyplatí. A navíc to auto používá s vědomím, že není jeho a za krátkej čas dostane jiný...
Upravil Dave81 dne 18.01.2016 00:13
Ahoj já kupoval novou Škodu,ale ta bohužel skončila v hledáčku zlodějupak nastala doba co dál takže zakoupení nejmenované i30cw...a jasan každý prodejce má jinačí cenu takže se poptej a 5let záruka není špatná a já nic nepřiplácel maj to tak daný a čekačka do týdne bylo auto na prodejně..to jsou mé vlastní poznatky!!!at ti to dobře dopadne
Ahoj osobně bych se ani do skladovky extra nehrnul. Když si mamka kupovala novou oktávku, tak jí těsně před předáním potloukly kroupy a už to nestihli vytáhnout, aby nám jí dodali jako netknutou, aniž bychom o tom věděli. Takže museli dodat jiné auto. Tohle potlučené potom po opravě dál prodali jako skladovku, které nic není. Proto bych měl trošku obavu, až ti u takového "nového" auta začne za pár let praskat lak, tak ani nebudeš mít potuchy proč se to děje.
Je to jajko se vším - líná huba, holé neštěstí. Kdo prodejce "nepoždíme" koupí zbytečně dráž. Na některá auta a jejich modely se dají ceny upravit až překvapivě. Aut je k prodeji hafo, je zde přetlak, takže ceny se dají opravdu usmlouvat.
Taky záleží na to, jestli to máš "keš" a nebo hodláš zainteresovat nějakou banku.
Z mé zkušenosti z naší firmy, když to bylo placeno převodem - rovnou, tak byla další slevička. Taky jsem jednou risknul záběh nového modelu. Byla to pověstná Fóbie 1,2 HTP a byla to jedna z prvních stovek vyrobených a vyždímal jsem z toho nějaký myslím biznis paket. No, mělo to chromovanou kvedlačku, širší gumy, ale hlavně větší výkon, okna v elektrice, posilovač a ještě nějaké ptákoviny a to auto sloužilo dlouho a dobře. Ještě možná slouží, ale ne už ve firmě
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
1 - ano
2 - ja se dostal z 1,2 mega na 860 tisic
3 - rozhodne ano, protoze me necely rok po zaruce odeslo turbo a 2x po sobe automaticka prevodovka - vratil jsem vyrobci auta z te pocatecni slevy cca 120 tisic. Je dokonce vyrobce, ktery nabizi 7 let a neni v tom oser - kamarad ted menil na zaruku celou prevodovku a platil na rozdil ode mne 6 stovek za neco, co chtel udelat navic...
4 - skladovka hned, objednavka ted cca 3 mesice - poohlizim se po dalsim aute do rodiny a byl jsem uz skoro vsude ... a nejspis vyhraje ten vyrobce se 7miletou zarukou ...
Upravil Bubak dne 18.01.2016 09:34
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Prodloužená záruka je super právě na tyhle velký průšvihy..nějakou kravinku si zaplatit to skousneš, ale pak když padne automat nebo turbo, motor tak ej to super - mám několik kamarádů kterým se to vyplatilo...
půl roku před koncem prodloužený záruky odešla aut. převodovka, řídící jednotka. Cena 140 tisíc. Jak já byl šťastnej, že mám tu prodlouženou záruku
Upravil KUKY dne 18.01.2016 10:07
KUKY se vrací
Asi taky záleží jakou značku hodláš kupovat. Slevy jsou různé podle značky a typu auta.
Záruka záleží taky podle toho kolik najedeš ročně kilometrů. Třeba BMW dává 5let/100000km.
Upravil GSPETR dne 18.01.2016 12:31
GSPETR napsal:
Asi taky záleží jakou značku hodláš kupovat. Slevy jsou různé podle značky a typu auta.
Záruka záleží taky podle toho kolik najedeš ročně kilometrů. Třeba BMW dává 5let/100000km.
5 let/100.000 km není záruka, ale servisní prohlídky zdarma.
Naposled falcons něco říkal o dacii logan.Ale podminkou je airbag pouze u spolujezdce a elektricky stahovací okénko pouze vzadu na levé straně.
Upravil vevis dne 18.01.2016 15:11
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Koupě nového auta má i svoje zápory. Např. Ford Mustang - čekačka na auto 1 rok. Z tohoto důvodu a protože mám malou garáž jsem před 2mi měsíci objednal novou Octavii III. K dnešnímu dni ještě ani nevědí termín výroby... Chjo...
Upravil Taborak dne 18.01.2016 17:07
GSPETR napsal:
5 let/100.000 km není záruka, ale servisní prohlídky zdarma.
..ten muj "nejmenovany" vyrobce nabizi v cene auta zaruku dokonce 7 let / 150.000 km a 12 let na prorezaveni karoserie.... ..pri tech cenach jejich aut si dost veri... ..ale nejspis na druhe auto vyuziju....
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Služební auta odstavuji po 200.000Km. Zatím to bez velkých investic vydržela 1 oktávka (u 1 padlo turbo), Honda CRV, ale už mě na konci nechala 2x ve štychu. Ted´odstavuji Hyunday IX55, skončila 5letá záruka, jinak bez problému kromě ložisek a nějakých spotřebáků (vyměněno v záruce). Ted´mám objednánou novou Hondu CRV, čekačka 4měsíce (kvůli barvy a výbavy). Soukromě mám 2 roky Kiu Sportage, 7let záruka/100.000km, to auto mě nadchlo, líbí se mi od první jízdy. Pro mě je nejdůležitější kvalitní servis v blízkosti. A pokuď chci někomu dát tolik peněz za plast a železo, chci si to vyzkoušet. Jinač jdu o dům dál. Jen proto u mě jiní neměli šanci, i Hyunday, se kterým jsem byl jinač spokojen. Ostatní kvůli absenci servisu v blízkém okolí jsem eleiminoval, došel jsem k závěru, že už i Korejci umí dělat kvalitní auta.
https://www.zonerama.com/rop1