čaute všetci. ako mnohí z nas už to maju zasebou a vela z nas predsebou. tak aj ja idem tento rok stavt dom. chcel by som si kupit minibager. rozpočet mam do 4000euro
čo som si tak prešiel niektore stranky o minibagroch všade ma upozornuju na podvodnikov z anglie atd. takže slušny minibager pod 6000Euro nekupim.
Chcem to na hlbenie zakladov,chodniky,vykop plotu atd
Ahoj. Měl jsem podobný půjčený. Je to dělník, ale má omezený pracovní záběr a tím se materiál musí jenom přesouvat. Lepší je takový, který je otočný kolem své osy.
Pedros
Uvažoval jsem podobně. Nakonec jsem koupil malý pásový bez kabiny. Tyhle přívěsový jsou moc lehký. Pokud potřebuješ zabrat tak se akorát přitahuješ nebo se díky malé váze nedokážeš zakousnout.
Malým pásákem s radličkou si i srovnáš terén. Je mnohem obratnější. A dobrá je i nulová otoč s kombinací mimoosého kopání, můžeš být úplně u stěny a nic se neděje.
Blbá je ovšem mobilita na stavbu. Velký vozík + papíry na velký vozík.
Cenu za trochu schopný bych viděl lehce přez 200 000.-K. Jinak to byly šroty.
Paradoxně o fous levněji vycházejí kabinové 1,5 tunky.
Já mám JCB 8010 - taky kvůli tomu že se mi kabinový nevejde pod vrata v boudě na stavbě a ani doma.
Docela dost jsem toho našel na bagry.cz
P.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
jako tohle na kopání základu na barák? jsem se tu dočetl,že chceš stavět,né si hrát,já si takový věci půjčuji z půjčovny na velký věci i se strojníkem,chlap to umí a má to zlomek času,než bys to dělal ty
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Stranku bagry.cz poznam ale vse od 2000-6000€ su podvodnici. Napises tam a odpise ti po anglicky alebo cez flgoogel prekladac
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
U nas je to samej pisek. Unas tvrda zem neni. Takze by to nemusel byt problem. Hrubu stavbu mi bude robit firma. Toto bude na obkopabie zakladov na izolaciu a nopovku. Chodniku. Zatravnovacky. Plot.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Já mám zkušenosti s dh 0115 nebo pak "menší" 0126, dá se s tím udělat množství práce ikdyž je třeba souhlasit trochu i s bystřou - ty budeš něco kopat třeba 3 dny a když ti přijede dobrý strojník tak to má za půl dne a svůj čas můžeš investovat do něčeho jiného ale kdo si hraje nezlobí že a u takové stavby musí člověk myslet i trocha na zábavu nebo ti to přeroste přes hlavu, jinak pásové minibagry jak píše pavel určitě jo ale za ty prachy co stojí se dá koupit unc, locust, detvan ... nakladač i s podkopem a máš to i se zarovnání terénu u větší plochy a možností naložení, rozhrnutí atd. jen ten podkop je omezený otočí 180 st.
Za takový ,,barg" bych nedal ani korunu . Když si spočítáš peníze za které to koupíš a srovnáš to s hodinovou sazbou ,která se pohybuje od 350 do 550 za hodinu práce tak kolik hodin bys musel oddělat aby se Ti to vyplatilo a hlavně si s tím vykopeš akorát tak základ na podezdívku u plotu. V tomto oboru se pohybuji řadu let a vím o čem mluvím.
Das ist BMW
Jasný brozkin, to máš pravdu ale jestli se v tom pohybuješ taky víš že tyhle mašiny (aspoň co jsem psal já) si drží cenu a pokud to "nezprasíš" a budeš se k tomu chovat jako člověk dá se to stejně výhodně prodat případně pokud budeš šikula tak uděláš i nějaký melouch ale k vůli tomu to nekupuješ a byl by to jen bonus.
no jo jenomže obkopanie domu je teraz robota. pokial zavolamminibager tak aj cesta aj praca ma vynde cca 150euro na 1den.
budem chcet robit chodniky, 2dni plot 1den
ratam 8hodin x 15euro + cesta
a mam 4dni prace cca 600euro.
a drobnosti neratam ako vykop kanalizacie. vykop plynu vody. elektriny. tratovody atd.
proste kdybych to prodal z 1/3 stratou tak se mi to oplati. a ano kdo se hraje nezloby.
...čeče, já bych do toho nešel. Raději zaplatím strojníka s bagrem akorát pro danou práci, udělá to rychle, bude k tomu mít potřebné lžíce (úzkou, širokou,..) a jiný kraviny. Koupíš to s ohledem na cenu, bude to lehký, málo výkonu, budeš se s.át s jedním výkopem 6x dýl, protože to neumíš, nejsi zručný, bagr má malý výkon,... Pak to budeš mít někde doma/na parcele, budeš to muset hlídat, starosti, prostě pro mě další "krám" do baráku, se kterým jsou starosti a voser.
Nicméně, jen můj názor, ale prakticky se mi to nějak nejeví. Stejně, až budeš dělat terénní úpravy, na hrubou Ti sjede lžící větší bagru, když rozhrne ornici a pak tam stejně naženeš někoho, kdo to uhrabe, vyndá kameny, příp. zahradní fy, která Ti založí zahradu jak potřebuješ.
Opusť prvotní nadšení ze stavby domu, že budeš mít "svoji" mechanizaci a prachy bych raději vrazil do dobrýho architekta, tak aby barák fungoval přesně pro moji rodinu, pro mé potřeby.
Každopádně, držím palce při stavbě ať se vše daří.
www.jantruhlar.cz
Za posledních pár let co šmejdím po stavbách jsem dospěl k názoru že se malý pomocník sakra hodí. Na rovnání 1000 metrových ploch to pochopitelně není to pravé ořechové.
Pokud si chceš něco realizovat podle sebe tak stejně na place musíš být a stále někoho navigovat co a jak. Ldyž si to budeš šmrdlat sám tak hned ladíš podle svých představ.
Já tu svojí hračku koupil na podzim a už se mockrát hodila na házení betonu to bednění, zahrabat kousek trubek, zasadit stromky ...., vykopat skleník, vydlubat starý roští ... , srovnat hrb atd .. Když to máš po ruce, skošíš na to a už to frčí. Co šťourá brigádník půl dne ( a to musí být pod dohledem ) tak máš za chvilku sám. S pocitem dobře a podle sebe udělané práce. A na takovýhle kravinky se zas blbě schánějí profibagráci co se tím živí. Ty pochopitelně jedou na celodenní práce.
Pořízení strojku je hlavně na tobě - je to velký pomocník. Občas ovšem potřebuje trochu lásky ( servisu ), stím je taky potřeba počítat.
P.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
šikovneho bagristu i z bagrem mam ale stale ho volat na hodku tu a tam tiež nieje dobre.
ako bolo pisane hore. strojnici chodia radšej na celi den robit.
preto by som chcel zvačit toto ako alternatívu budovania svojpomocne.
z možnostou predaja po dokončeni prac. hoc aj zo stratou 500-1000euro
no a co půjčovna? třeba boels.cz, já o tom přemýšlím, ten malý pásovec je za 2500,- na víkend, tak nevím, možná si to půjčím. soused to takto měl za víkend základy hotové a bez problémů.
prtkin napsal:
no a co půjčovna? třeba boels.cz, já o tom přemýšlím, ten malý pásovec je za 2500,- na víkend, tak nevím, možná si to půjčím. soused to takto měl za víkend základy hotové a bez problémů.
Hlavně né z půjčovny. V půjčovnách to mají všechno roz-jebané, jak to nemá svého majitele, tak si toho nikdo neváží a nedá do toho ani korunu. Všechno flekujou jenom aby to tak,tak chodilo. V půjčovně ani sekačku na trávu nebo křovinořez natož bagříka!!! Párkrát jsem si půjčil do firmy křovinořez a děs a bída. Pak jsem si koupil svůj a mám ho už 5let a maká jako kráva. Ani svíčku jsem ještě nevyměnil a leju tam jenom benzín s olejem :-)