Zdravím, sice jsem na fóru o motorkách, ale možná by jste mi mohli pomoci s výběrem nebo dát alespoň nějaký tip.
V neděli mi bylo před domem odcizeno auto a jelikož dojíždím denně do práce, řeším nákup dalšího.
Roční nájezd mam cca 40 000 a ze zkušeností už vím, že by to měl být diesel a automat. Dobré by bylo kdyby to bylo auto z vyšší třídy, takže pohodlné.
Přemýšlím o ročním Superbu 3.
Má někdo nějaký tip v této cenové relaci ?
Jsem svobodný a bezdětný, takže obrovský kufr vysloveně nepotřebuji.
Ta M6 co mame po Mr.X a doplacim na ni leasing jezdi MOC pekne...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
na to jsem taky koukal.
Vím, že ty auta jsou hodně odlišná, ale za cenu zánovního Superba (750 s DPH) seženu 5ku tak se 100 000 km.... To bych pak výměnu BMW musel řešit dřív kdybych nechtěl aby to mělo najeto bambilion
Sef si ted poridil na operativni leasing MB C 220 d 4MATIC kombi a vyslo ho to levneji nez u Supa v podobny konfiguraci.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Slavek-xxx napsal:
Sef si ted poridil na operativni leasing MB C 220 d 4MATIC kombi a vyslo ho to levneji nez u Supa v podobny konfiguraci.
novy cecko se mi moc libi.. bohuzel jen zvenku.. interier moc ne.
17 cm
SpeeGo napsal:
na to jsem taky koukal.
Vím, že ty auta jsou hodně odlišná, ale za cenu zánovního Superba (750 s DPH) seženu 5ku tak se 100 000 km.... To bych pak výměnu BMW musel řešit dřív kdybych nechtěl aby to mělo najeto bambilion
zkus se svezt v ty M6... podle recenzi jezdi vyrazne lip, nez Superb.
17 cm
jako asi víš do jaké třídy / velikosti Tě srdce a potřeby táhnou, ale já byt svobodný bezdětný, tak si nekupim superba, ikdyž s ním jezdím v rámci práce a je super.
ale za ten rozpočet a na ty km bych šel do fungl superba ne do 5ky, ikdyž je krásná. ale pocity nejde radit;-)
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Hicks: M6 je povedené auto ale jak jsem říkal, potřebuji naftu a to je údajně u Mazdy problém
Ero napsal:
jako asi víš do jaké třídy / velikosti Tě srdce a potřeby táhnou, ale já byt svobodný bezdětný, tak si nekupim superba, ikdyž s ním jezdím v rámci práce a je super.
ale za ten rozpočet a na ty km bych šel do fungl superba ne do 5ky, ikdyž je krásná. ale pocity nejde radit;-)
tak by sis superba nekoupil nebo koupil ? nějak z tvé odpovědi nejsem chytrej
SpeeGo napsal:
Hicks: M6 je povedené auto ale jak jsem říkal, potřebuji naftu a to je údajně u Mazdy problém
u tech prvnich generaci skyactive-d jo.. ted bych se toho asi bal min.
Nafta je problem kdyz jezdis kratky vzdalenosti.. ale to nejen u Mazdy.
17 cm
SpeeGo napsal:
do práce to mám 60 km, tak myslím, že nafta v pohodě
pak asi nemusis resit naftu ani u Mazdy. Problemem jsou predevsim kratsi vzdalenosti, kde nestaci dobehnout cyklus cisteni DPF...
17 cm
2SpeeGo:
pokud to musí být taková kára - reprezentativní sedan, "služebák" abys vypadal, tak jo, superb ideál řešení v poměru k těm prachům, a jak fajně plní práci služební muly.
Pokud je to fuk, tak bych šel já osobně do něčeho i krapet zábavného, ne jen praktického, aby aj hercna poskočila, navíc, když nevozíš mláďata, zboží atp. Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
To já o Superbu neuvažuji aby to byla reprezentativní kára a já si na tom honil triko. Jde mi o to, že jsem měl dvojkovou Octavii s origo sportovní podvozkem, nízkoprofiláčema a vzhledem k tom, že u nás silnice připomínají spíše polní cestu, byl jsem z toho při každý cestě do práce doslova nasranej... Proto jsem se zaměřil na třídu Superb/Passat/Mondeo u kterých jsem doufal, že mi nabídnou větší míru pohodlí.
Co máš na mysli i krapet zábavného ? Hoď nějaké návrhy. Nebráním se ničemu.
Kolik máš rozpočet? Dojíždím 330i F30, má najeto kilo, 300 koní s manuálem na zadek, dlouhodobá 8.4 a jezdím jako hovádko boží... olej jsem měnil každých 15 tisíc ačkoliv výrobce předepisuje 30, měnil jsem podvozek, stabilizátory, na stovce za 5.5 sekundy a všechny zatáčky můžeš brát bokem
A jestli jezdíš hlavně delší trasy, dostaneš se i níž, já mám hodně městského provozu...
Miguel přiložený následující obrázek:
btw: ty 30k intervaly u BMW motoru jsou ZLOCIN. Teda nejen u BMW motoru.
17 cm
Rozpočet mam tak cca 750 s DPH s tím, že to chci dávat na firmu. Což o to.. auto je to krásné ale asi by mě to na ty kilometry sežralo navíc mám naftu za jinou cenu než u pumpy, takže bych zůstal u ni.
JO! něco takového. Já nemyslel reprezentativní na machrování, ale pro šéfa firmy, je reprezentativnější, než sporťák, ikdyž ne že by to nešlo, jen ta praktičnost - jednačky ve víc lidech atp. by mohly být problém - u nás takto superb funguje.
ale např to nade mnou by byla jasná volba, být to vozítko jen pro mne
e. tak splaš 3ku v naftě 330d a je to;-)
ale to zas nebude za ty love a nové už vubec, tož kup teho superba a máš to.
Upravil Ero dne 02.03.2018 13:56
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
...jsou na ne prizpusobeny tlumice... teda pokud si nekoupim Mko.
17 cm