nudím se u kafe tak trochu OT - pokud budeš pořizovat nová, tak doporučím Hörmann.
25let dvoje vrata v autoservisu, provoz si dokážeš představit. fungují dokonale.
Doma mám od Kružíka jedny velké na dvougaráž - funkce super ale výrazně hlučnější teprve po 6ti letech. cena, servis, chování firmy ok.
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Uživatel Pallfy, akorát je teď kdesi v Norsku, tak nevím jestli bude brát telefon. Tlf má v profilu.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Nešetři a kup Horman. Možná jsou tady v Brně jenom lopaty, co neumí nainstalovat jinak dobré dveře, nicméně ty moje se pořád zasekávají v jednom místě, když jsou mrazy a teď když je horko zrovna tak. Ze začátku se mi stávalo, že jsem odjížděl, zavřel garáž, nezkontroloval, vrata vyjela do toho bodu, tam se sekly a vrátily zpátky. Byl jsem celý den pryč a když se vrátím, garáž s motorkama normálně otevřená... takže jsem byl nucen nainstalovat funkci automatického zavírání. Legrační je to, že když se to i při tom automatickém zavírání kousne, tak už to druhý pokus neudělá. Ve finále stejně musím pořád kontrolovat, jestli se vrata zavřou.
Vyšly levněji, ale za jakou cenu
Upravil Miguel dne 13.08.2018 09:49
pod trvalým dohledem
Taky Lomax, multifunkčním ovladačem odkóduju alarm a potom otevřu. Záruka tuším 5 let, během dvou let provozu měněny pouze baterky v ovladači a měněna jedna kladka na pohonu. Údajně chyba někde jinde, rozpadlo se ložisko. Jinak tichounké a bez problému.
....při.eru se tez z dotazem? Co Trido? Mam atyp sirku/vysku a cena těchto je ok a montuje to poloznamej. Tak aby to nebylo uplne na ho.no a nebyl z poloznamyho uz nebyl neznamej. Dík za prip.zkusenosti a omluva Milanovi za na.rani do vlákna. H
www.jantruhlar.cz
Za mě taky Hormann, chtěl jsem atyp rozměr, ale z toho mě vyléčila cena, tak jsem šáhl po nejbližším katalogovém rozměru a cena pak byla lepší než u Lomax, Trido i Kružíka ,ale je to cca 6 let zpět. Co jsem chtěl určitě byl osobní vchod ve vratech a nízký nerez práh (ten je k nezaplacení) + horní řada vrat prosklená. Borec co to montoval říkal, že tak pěkný vrata ještě nedělal. Ještě je důležitý, jak dlouho na to bude svítit přes den slunko, pokud chceš nějaký dezén dřeva, Hormann má profily laminovaný již ve výrobě, kdežto jiní výrobci si je dodatečně laminují sami podle požadavků zákazníka a ty se pak můžou po čase loupat..... Za těch 6 let jsem měnil akorát 2x baterky v ovladači
Elektrokolo homemade 9kW, BMW R1200GS Adventure 2007, dále jsem měl - Yamaha XP 500 T-MAX 2004, Honda TRX 650 Rincon 2005, Journeyman Gladiator CF 500 2007, Honda XRV 750 Africa Twin 1994, ČZ 175 a fichtl
Hörmann,
stavíme haly pro logistické developery a nic jiného nepoužíváme. Doma také a bez problémů... Navíc mají fajn ovladače na palubku (např. se dá do zdířky cigaretové zástrčky a vypadá jako knoflík na palubce).
Jen pozor na tmavé odstíny (antracit atd) na jižních fasádách při velkých rozměrech (dvojgaráže atd) ale to platí pro všechny výrobce, 6m vrata se ti prohnou do luku klidně o 5cm a právě ti vyvíjí tlak na kolejnice až dojde k zastavení (viz někdo výše)
Upravil HonzaGS-SV dne 13.08.2018 15:14
HonzaGS-SV napsal:
Hörmann,
stavíme haly pro logistické developery a nic jiného nepoužíváme. Doma také a bez problémů... Navíc mají fajn ovladače na palubku (např. se dá do zdířky cigaretové zástrčky a vypadá jako knoflík na palubce).
Jen pozor na tmavé odstíny (antracit atd) na jižních fasádách při velkých rozměrech (dvojgaráže atd) ale to platí pro všechny výrobce, 6m vrata se ti prohnou do luku klidně o 5cm a právě ti vyvíjí tlak na kolejnice až dojde k zastavení (viz někdo výše)
no, slunce tady svítí dost, jsou to vrata na dvougaráž, barva šedivá... tak nevím
Upravil Miguel dne 13.08.2018 16:24
pod trvalým dohledem
Horman 9let provozu, jižní strana v dekoru dřeva. Vše drží, nic se neprohýbá, motor funguje. Jen v noci v absolutním tichu je slyšet, že trochu vrní trafo.
Bránu mám taky pojezd Horman a funguje stejně dlouho bez údržby, ale tu mi dělal švára (specializuje na brány a zámečnické práce v Praze a okolí, tak pokud chcete,dejte PM a prásknu Vám kontakt. Je šikovnej, levnej, žárově to zinkuje, tak je to na věky).. Jo a taky jezdí na motorkách.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Tomano79 napsal:
Za mě taky Hormann, chtěl jsem atyp rozměr, ale z toho mě vyléčila cena, tak jsem šáhl po nejbližším katalogovém rozměru a cena pak byla lepší než u Lomax, Trido i Kružíka ,ale je to cca 6 let zpět. Co jsem chtěl určitě byl osobní vchod ve vratech a nízký nerez práh (ten je k nezaplacení) + horní řada vrat prosklená. Borec co to montoval říkal, že tak pěkný vrata ještě nedělal. Ještě je důležitý, jak dlouho na to bude svítit přes den slunko, pokud chceš nějaký dezén dřeva, Hormann má profily laminovaný již ve výrobě, kdežto jiní výrobci si je dodatečně laminují sami podle požadavků zákazníka a ty se pak můžou po čase loupat..... Za těch 6 let jsem měnil akorát 2x baterky v ovladači
Souhlas. Vem standardni rozmer od hörmana. Pokud to mas blizko do Kladna vim o cloveku co je dela a umi namontovat. O vratech vi vsechno.
Upravil mahomaho dne 13.08.2018 19:32
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Hrabe_X napsal:
Horman 9let provozu, jižní strana v dekoru dřeva. Vše drží, nic se neprohýbá, motor funguje. Jen v noci v absolutním tichu je slyšet, že trochu vrní trafo.
Bránu mám taky pojezd Horman a funguje stejně dlouho bez údržby, ale tu mi dělal švára (specializuje na brány a zámečnické práce v Praze a okolí, tak pokud chcete,dejte PM a prásknu Vám kontakt. Je šikovnej, levnej, žárově to zinkuje, tak je to na věky).. Jo a taky jezdí na motorkách.
Tohle mě zajímá. Rozpadá se mi brána do dvora . Můžeš mi poslat kontakt, třeba do PM.
Díky.