Motor 2,7 CRD je vskutku od Mercedes Benz a má pověst nesmrtelného držáku. Bohužel, není to moc velký silák. 2,8 CRD je od VM Motori a kupodivu na italský motor, je taky docela v pohodě. Předchozí italské diesely v Jeepech - tuším 3,1? byly příšerné.
Nedosáhneš na 3.0 CRD u Grand Cherokee? stejně bych koupil radši atmo benzín přestavěný na LPG... to mi k tomu charakteru sluší víc.
pod trvalým dohledem
Bracha ma v WJ tu 2,7 CRD a ten mercedes je opravdu v pohode a sily ma taky dost na to auto bohate staci a v terenu v klidu taky. Jediny co za posledni dobu odeslo byla jen tlakova hadice na naftu jinak nic. Jinak nejsme zastance predelavani na plyn. Jednak si zajebes kufr tlakovkou a jednak benzin je benzin.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
buboGS napsal:
Máš foto? Ten odkaz nahoře už nefunguje... Asi to dopadne na to KJ 2,8, tak jen natrefit na ten správný kousek :-)
Jak je velký kufr? Dá se v tom autě vzadu vyspat?
Kufr je na tak velké auto nic moc.Je hodně na výšku,ale když se složí zadní sedadla,tak je to podstatně lepší a jde tam nacpat ledasco.Já převezl dvě 3m kuchyňské desky....Sic čouhaly ze zadních dveří,ale šlo to celkem v pohodě.Přespání není problém.Sám takhle přespávám na Slezské Hartě na rybách,ale jen jednu noc.Pak jsem dolámaný jak slané tyčky...
Motory 2,5CRD a 2,8CRD od VM jsou dle servisu v pohodě a cyklické závady se jich moc netýkají.Katastrofální byl motor 2.5TD od VM s dělenýma hlavama.Původně lodní motor překopaný pro použití v autě.Ty hlavy praskaly jak na běžícím pásu..
Upravil pavelgs dne 08.12.2018 22:31
3,0 CRD je tak na hraně dosažitelnosti, to co je ještě dostupný bude asi trochu šit. Taky na ně koukám, ale vidím to spíše na to KJ 2,8. Mraky jich je z Itálie, tak snad nebudou moc rezatý .
Pěkný kousek, Pavle. Přesně to bych rád využil, občasné nebo nouzové přespání na jednu noc.
K tomu benzinu: zvažoval jsem starší verzi se 4 litrem, ale asi to je na mě už moc staré, A stejně jsem víc dieslovej, takže prostě bude v jeepu nafta
BMW GS = stroj na radost
Ležím v tom už přes týden a stále hledám... Jeden mi teď unikl, ale byl trochu přes limit, tak mě to až tak nemrzí, ale prý byl moc dobrý (říkal bazarista :-).
Zítra se na jednoho jedu podívat a podle příběhu je to moc zajímavé, tak uvidíme, jaký bude v reálu. ALE - nemá zimní gumy. Na čem takový Jeep jezdí v zimě? Univerzály nebo zimáky? Případně jaký jsou osvědčený?
BMW GS = stroj na radost
buboGS napsal:
Ležím v tom už přes týden a stále hledám... Jeden mi teď unikl, ale byl trochu přes limit, tak mě to až tak nemrzí, ale prý byl moc dobrý (říkal bazarista :-).
Zítra se na jednoho jedu podívat a podle příběhu je to moc zajímavé, tak uvidíme, jaký bude v reálu. ALE - nemá zimní gumy. Na čem takový Jeep jezdí v zimě? Univerzály nebo zimáky? Případně jaký jsou osvědčený?
Jezdím zimní celoročně.Důvod?Lepší trakce mimo asfalt,při zachování dobrých vlastností na něm.Jeep není žádný stíhač,takže nepotřebuju řezat zatáčky.Na to mám motorku.Univerzálů bych se asi bál.Jezdil jsem od koupě BF Goodrich a byly OK.Teď NEXEN a pro mě teda příjemné překvapení.Velice dobré.Výrazně lepší vlastnosti na asfaltu než předchozí Goodrichy a na sněhu bez problémů...
S bazarama fakt opatrně.Když jsem sháněl to svoje auto,byl v ČR nestočený jen JEDEN JEEP....l...Stočené od 30 do 110tis km....
buboGS napsal:
Zdar jeden známej má jednoho Jeepa na bazaru 2,8 crd asi za 129 tak kdybys chtěl můžu mu zavolat . Koukni na Autobecka .
Sezona nikdy nekončí !!! Zatím ...
buboGS napsal:
Zdar jeden známej má jednoho Jeepa na bazaru 2,8 crd asi za 129 tak kdybys chtěl můžu mu zavolat . Koukni na Autobecka .
Pavelgsxrv: na tohoto jsem koukal. Nájezd je velmi zajímavý a auto vypadá moc pěkně. Zatím ho nemám v užším výběru, protože původ USA a mám obavy z rozdílnosti a výjimek. Pokud by ale byl na doporučení OK, je to rozhodně velké plus.
Bob: uvidím, jak to zítra dopadne a případně zavolám, bazarista zmiňoval nějaké řešení, ale neznám podrobnosti.
Pavelgs: díky, to jsem potřeboval slyšet (číst). Uvažoval jsem podobně
buboGS : máme skoro rok 2,7 CRD , rok 2004. Něco už jsem pochytil i poservisoval
klidně mi zítra brnkni, pokud je to aktuální. Telefon mám v profilu.
Jarda
jardajerman@seznam.cz
Právě jsem se vrátil z hradu...
Dali jsme dnes trasu Liberec - Uhlířské Janovice - Č. Budějovice - Uhlířské Janovice - Liberec, cca 500 km od 7 do 21:30 a výsledkem jsou dvě stříbrný 2,8 CRD 2005, jeden automat a druhý manuál.
Bylo to zajímavý, sám bez kamaráda mechanika bych to auto asi nekoupil, ale prý je fakt ve slušným stavu, jak bazarista psal. Něco se na něm jistě najde, ale není orezlý, olezlý ani nijak zdevastovaný. Historie absolutně neznámá, nic prý k tomu nemají, ale v kapse na opěradle sedadla jsem našel celou palubní složku - ještě jsem ji ani nestudoval (chvátal jsem odepsat na forum ), ale určitě se alepsoň něco o tom autě dozvím.
Určitě mě čekají rozvody a klíňák, komplet všechny náplně, možná ložisko kola, kontrola brzd a asi tyčka řízení a geometrie. Taky stěrače, lepší žárovky a komplet vypucovat interiér a pak ty zimní gumy. Ale už se na to těším
BMW GS = stroj na radost
Ideální počasí pro jízdu na letních pneumatikách
V Uhlířských Janovicích byl taky sníh a bazarista nám dal klíče, ať se jedem projet, že on v tomhle počasí na těch letních gumách do toho nesedne. BMW GS = stroj na radost
Krasavec a toho sněhu u vás no fuj . Tak ať Ti Jeep dobře slouží . Já našemu tátovi na jaře sehnal Ford Maverick ( stejné jako terrano )2,4 benzín ve tridvirku a v terénu umí docela dost .
Sezona nikdy nekončí !!! Zatím ...
Díky Pavle
Mevericka potažmo Terrano znám, měl to kdysi kamarád a párkrát jsme s tím jeli a bylo to fajn. Jen mě teď nějak nenapadl. Potřeboval jsem pro sebe nějaké auto do práce a kolem domu a hledal jsem všechno možný, až mě najednou trklo, že jsem od malička měl rád Jeepy. No a protože jsem ho nikdy neměl, tak přišel ten správný čas koupit si něco pro radost. Není to sice Willys ani Wrangler, ale cesta domů mě bavila a myslím, že si toho indána budu užívat :-)
BMW GS = stroj na radost