Od kedy mam ten zamykatelny drziak na telefon od karfa, tak telefon sa prestal prehrievat. Respektivne minimalne mi uz nehlasi warning prehriatia.
Tak ci onak vacsinou sa snazim ist bez navigacie, co vsak skoro vzdy skonci zabludenim.
raptor napsal:
vacsina ak nie vsetky telefony sa ti za plexisklom s pustenou navigaciou strasne zacnu prehrievat, skracuje sa ako zivotnost pristroja tak baterie
+ to co napisal hicks povazujem za jednu z najvacsich deviz LC
ovladanie z rukovate + Navigator VI (a jeho kvalitny display) je podla mna uplne najvacsi komfort a zaroven najbezpecnejsi
jo to by bylo super, ale když máš třeba 1150 tak si k tomu Navigatoru musíš dokoupit ještě to Lcéčko ne?
Me se děsně telefon prehrival na riditkach, tak se divím že Vám funguje. Obzvlášť na bawu s velkým plexi před sebou. Stačí jettwk, aby na telefon svítilo a je to špatný.
Full gas a nebát se :-D
Moto : BMW R 1150 GS, Supertenere 750 a Tenere 660,
Kawasaki ER 5(vše stále ve službě)
Pokud to nenecháš stat na primym slunku tak vpohode - a když zastavim hodim na to rukavice jinak ten starej telefon je S4ka a ty se hraly hrozne a maka to
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Miguel napsal:
všechny mapy placené /určitě se dají stáhnout bezplatně, je mi to jasné/
Pokud vim, Garmin stale prodava "lifetime" verze s bezplatnymi updaty (na moji starou 340LM stale jsou). Pripadne lze vyexportovat OSM do Garminiho formatu, coz je legalni a zdarma. Ja osobne bych navigaci za mobil nevymenil.
Mě zajímá hlavně off takže jsem se ptal na topo mapy a tam mi byl ochoten prodávající nahrát za 30-40 EUR každou zemi. Zlaté mapy.cz
Si nahrajes mapy sam, open street map a mas tam celou zemekouli , jen nesmi byt clovek lenoch a hledat je to opravdu zadarmo a snadno proveditelny
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Na dovolenou si v PC pořídím zdarma mapy zemí, kam chci jet, připravím si trasy, naleju do GPS.
Navigaci cvaknu do držáku a mám vyřešeno instantně nabíjení, vodotěsnost, tepluodolnost, viditelnost na slunci, podsvit do tmy. Jedno jediný nacvaknutí… žádná starost o USB napájení atd.
Za jízdy, nebo na křižovatce kliknu v rukavici a během chvilky vím, kde natankuju nebo najdu bankomat, kdekoliv, třeba někde v Arménii.
Já mám spoustu zkušeností s Garminími navigacemi, méně zkušeností s navigací v mobilu, ale z toho mála, kdy jsem jezdil „na telefon“ v autě musím říct, že jsem se s tím moc nesblížil. Raději si do auta cvaknu Garmina. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Miguel napsal:
všechny mapy placené /určitě se dají stáhnout bezplatně, je mi to jasné/
Pokud vim, Garmin stale prodava "lifetime" verze s bezplatnymi updaty (na moji starou 340LM stale jsou). Pripadne lze vyexportovat OSM do Garminiho formatu, coz je legalni a zdarma. Ja osobne bych navigaci za mobil nevymenil.
Mě zajímá hlavně off takže jsem se ptal na topo mapy a tam mi byl ochoten prodávající nahrát za 30-40 EUR každou zemi. Zlaté mapy.cz
Si nahrajes mapy sam, open street map a mas tam celou zemekouli , jen nesmi byt clovek lenoch a hledat je to opravdu zadarmo a snadno proveditelny
Ale pořád je tam vstupní investice do navigace, zatímco mobil už mám
pod trvalým dohledem
One plus 3T + €5 vodeodolny drziak z Ciny. V Spanielsku 35C+ bez prehrievania (ale mal som v puzdre kus hliniku, ktoreho koniec strcal von). Nabijanie cez USB C, nikdy som nemal problem s kablom.
Dostal som od manzelky Samsung S6, ktory vie bezdrotove nabijanie, bateria z amazonu za €20, takze v buducnosti uz bez napajania. Pokial su na telefonu zapnute data, Sygic meni cestu podla toho kde su zapchy.
Navigaciu nepouzivam uz par rokov a nevidim dovod sa k nej vracat.
Jedina vyhoda navigacie asi v dotykovom displeji pocas dazda, toto mi vsak nikdy nebolo treba. Otazka casu kedy toto poriesia aj na telefonoch (tusim, ze existuje appka, ktora to vie osetrit).
Nemám zkušenost s telefonem, ale držák jsem si pořídil. Na nabíjení.
Nicméně jsem lempl a navigovat ve stupačkách na gpsmap mi nejde a u telefonu, který nemá o nic větší dislpej nevidím přílišné zlepšení.
Podle mě to řeší větší displej, takže například NaviX720, vhodně umístěná vysoko nad světlo. Nahrazuje to plexi, do kterého se při pohybu vpřed dá dát čelo.
Jediná výhoda telefonu oproti gpsmap a podle mě i jiných navigací, je možnost připojení na my maps od googlu, kde si já kreslím hranice chráněných území, dobré cesty a cesty kterým se vyhnout a pod. Tohle abych viděl v garminovi, tak bych se zbláznil a ještě nic neviděl. Stejně to ale spěje k té NaviX720, která ale musí být umístěna tak, aby se na ni dalo dívat ve stupačkách.
TomElefant má ajp pr7 s nějakým tabletem, na kterém je toho vidět až až, a i on se zamotá. Takže v případě malých navigací/telefonů to bude jen horší.
Jenže TomElefant jezdí po kozích stezkách, to se to bloudí úplně samo i s velkým tabletem. Je rozdíl řešit navigaci pro offroad a pro silniční použití... Do offu bych to viděl naprosto jasně na velký odolný tablet a turistické mapy.
I s Garminem se po šedivých cestičkách dá jezdit, ale spolehlivost dat, velikost zobrazené plochy při velkém zvětšení, množství zobrazených informací v mapových podkladech a spousta dalších výhod hovoří jasně pro mapy.cz.
BMW GS = stroj na radost
BuboGS: I do Garmin jdounatahnout podklady z mapy.cz a i letecke snimky, jen je to pracne nicmene osm mapy jsou super
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
To nevím, nikdy jsem to nepotřeboval, ale když jsem zkoušel TOPO mapu CZ, tak mi při velkém zvětšení mapy chyběla velikost displeje. A tu na zumu nezvětším K tomu ta pracnost a výsledek je daný (pro mě). Na silnici mám Zumo, dokud bude sloužit, a pro off navigaci bych řešil tablet. Ale off řešit nemusím, neb jsem bahnoplachý
BMW GS = stroj na radost
Ja mam uz druhé zumo..550 vydrzela skoro 10 let a ted mam rok 595.. silniční mapy mam doživotní aktualizací a na lesopolnacky a lehky offik jsem si stáhl OSM TOPO CZ. Většinu tras si plánují v pc na mapsource nebo badecsmpu, protože se rád toulam " zkratkama" a pak si to jen soupnu do navigace.. ja bych teda nemenil
Musím po dalším roku s TomTomem Rider 400 trochu ho pohanit, logika navigování se trošku - aktualizací - zhoršila a dřív když udělal jeden kix na třeba 2-3 000km v porovnání s Garminem, který to dělal tak jedou za 200km tedy cca 10x častěji), nyní to udělá tak jednou za 500-1000km. Nyní, když plánovací Tyre používá místo Google Maps -- OpenStreetMaps, tak je pomalejší, někdy při přizoomování to prakticky nenačte... Musím přepínat ještě do nějakých dalších alternativních map, které používá méně uživatelů a fungují o něco lépe.
Nicméně když bych opět kupoval navi (a ano, telefon by mi nevyhovoval a vypalovat si OLED display na plný jas - prakticky statickým obrazem (pozadí navi/mapy, navigační tlačítka...) třeba 10 hodin v 35°C a nejspíš opět TomTom, který mi logikou navigování i přes pár zádrhelů vyhovuje násobně více než Garmin. Je pravda, že máme v partě dalšího člověka co má držák na tel. a když potřebujeme např. operativně se vyhnout nějaké dopravní komplikaci (nehoda atd.) tak se do např. část trasy použije přes Waze, či se najde nějaký větší obchoďák přes Google mapy atd... Takže oboje má něco do sebe... nicméně ano, pořizoval bych navi a ano opět TomTom
(Měl Jsem PDA s navi, Zumo 500, Zumo 660, TomTom Rider 2013, TomTom Rider 2015 / 400)
Zatím mi nejlíp vychází odolný tablet, můžu mít navigačních programů kolik chci, odolný displej, velký displej, nemusím už s sebou tahat notebook pro nějaké pracovní věci...
pod trvalým dohledem