1x topcase 36L,2xbok 45L,2 mm silný plech,svařovaný,víka utěsněny gumou,akční nabídka 15 000,-kč za celou sadu(tři kufry)tel.602509796
Upravil bystricke dne 30.09.2008 00:33
Zatím 1200ku nemám, ale plánuji nákup na letošní podzim, či zimu. Jaká je možnost, že se takové kufry u tebe dají sehnat i třeba za dva měsíce? Psal jsi, že jsi je dělal sám... Jo, předpokládám, že na tu dvanáctku, respektive na její držáky kufrů budou ty od Tebe pasovat.
takhle to nějak vypadalo u mě v laboratoři minulou zimu,doufám,že to letos zopakuju
já myslím,že kufry budou i za dva měsíce,už teď mám nachystáno na několik sad,ale jen nachystáno,páč toho času zas tolik nemám a musím dělat to co mě živí celý rok a přitom jezdit i na motóře
pokud koupíš motorku s držákem,nebude to problém přidělat,mám ke kufrům montážní puky,které se svrtají s kufrem dle nosiče,no a páč sem se celé léto rozhlížel po různých typech motorek a nosičích,udělal jsem dva průměry montážních puků,aby kufry šly přidělat nacokoliv.
já doufám,že se mi do dvou měsíců podaří udělat vlastní nosič,sice už mám dva,ale ty musím použít k výrobě mustru 12GS a 1150 GS,pak už to budu mít komplet. ještě jedno malé tajemství,do topkejsu se vleze jen jedna helma,již brzy bude ještě jeden,větší,na helmy dvě,ve stejném stylu
Emilio napsal:
bystrické,budeš taky dávat pět procent slevu členům klubu,když splní podmínky?
Jako to děla Tomáš TT....Já na to teda v tom krámě zapomenul,ale ke konci roku,mě to třeba vrátí nebo kdy je dph?
Jsi na to zapomenul,protoze myslis na picoviny.Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Bob napsal:
To Bystřické:tomu říkám werkstadt.Myslím si,že půjdou dobře na prodej.Je to třetina ceny orig bmw + půlka touratech.
Ehm, nemáš pravdu.
Touratech Zega originál stojí 5292Kč s DPH za kus bočních (rovných 5000 klubová cena), topcase 6328Kč (klubová rovných 6000Kč). Takže sada kufrů 2x boční + topcase na jednu přilbu (L) vyjde na celkem 16000 s DPH. Zámky vyjdou na 1200 za sadu šesti. Navíc lidi co mají možnost odečíst DPH to tak pořídí za 14.400Kč.
Nemyslím že dva litry je rozdíl jak píšeš poloviny ceny. Předpokládám že nesrovnáváš cenu holých kufrů s cenou sady kde jsou i puky, rámy nebo odemykací plotna atd.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
To Tomas TTíky za správné info a tímto se omlouvám za špatnou informaci vycházel jsem co platil kluk na varadero,ale jsou větší + držáky bočních kufrů + držák topcasu.
Bob napsal:
To Bystřické:tomu říkám werkstadt.Myslím si,že půjdou dobře na prodej.Je to třetina ceny orig bmw + půlka touratech.
Ehm, nemáš pravdu.
Touratech Zega originál stojí 5292Kč s DPH za kus bočních (rovných 5000 klubová cena), topcase 6328Kč (klubová rovných 6000Kč). Takže sada kufrů 2x boční + topcase na jednu přilbu (L) vyjde na celkem 16000 s DPH. Zámky vyjdou na 1200 za sadu šesti. Navíc lidi co mají možnost odečíst DPH to tak pořídí za 14.400Kč.
Nemyslím že dva litry je rozdíl jak píšeš poloviny ceny. Předpokládám že nesrovnáváš cenu holých kufrů s cenou sady kde jsou i puky, rámy nebo odemykací plotna atd.
Dobře, ale tady nabízené kufry se mi líbí víc, než od Touratech... Je to ale jenom otázka mého vkusu...
To Bystrické:
Pokud budeš mít k mání celou sadu, tím myslím 3x kufr i s držáky na moji vytouženou R 1200 GS r.v. 2008, počítej se mnou. Klíďo dorazím za Tebou i s motorkou a rovnou bychom je mohli namontovat. Ale jak říkám, až tak za měsíc, nebo za dva. Čekám, že Germán ztratí nervy a v zimě cenu za letošní model stáhne ještě níž...
Upravil radosek dne 01.10.2008 19:24
Radosek: to je jasný, vzhled resp. design je věc jiná. Může se porovnávat způsob uzavření, materiál atd - ale vzhled je a bude asi vždycky individuální záležitost. Zega se nemění asi 20 let. Oni jsou na to pyšní a tvrdí že to je jako vzhled LR Defenderu. Já bych nějaký facelift uvítal ale určitě ne ve stylu kufrů na R1200GS, které jsou dnes módní a zítra být nemusí. To je stejný jako hádat se jesli je hezčí blondýnka nebo bruneta.
Bob: jasně, rámy u sady udělají nejmíň 3 tisíce rozdíl a plotna tak 2.5 a pokud má XL kufr, tak ten je fakt o dost dražší. Takhle to ale nejde porovnávat. Pokud k holým kufrům připočítáš jen montážní sady a rámy, nikdy to nebude na stejné ceně od žádného výrobce. Těch pokusů že takový rám z 18mm oceli "musí vyjít za tisícovku" jsem slyšel plno a nakonec každej zjistí, že to není legrace, že když to udělá o 3mm menší, že tam smontovaný kufr nejde dát a že každá motorka je trošku jinak křivá a že to prostě vypadá snadno ale je to celkem pakárna. Hlavně když pak lidi padají a chtějí jen tohle vyměnit a tohle dodělat a jak to není sériový podle přípravků, je to na zbláznění.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Emilio napsal:
bystrické,budeš taky dávat pět procent slevu členům klubu,když splní podmínky?
Jako to děla Tomáš TT....Já na to teda v tom krámě zapomenul,ale ke konci roku,mě to třeba vrátí nebo kdy je dph?
až mě budou bedny vypadávat ze stroje samy,tak určitě joale do té doby se musíšspokojit stím,že se ručně s každým kufrem mazlím a dělám to s láskoupři zachování toho,aby byl kus jak kus
Nechci kazit inzerci Bystrickemu, ale kdyz uz tady resite ceny od jinych dodavatelu, napiste ceny kompletni sestavy, tzn 3xkufr, puky, srouby, zamky,drzaky vcetne plotny pro topcase vc. DPH, proste komplet na holou motorku(TomasTTxBystricke). Pak ma smysl porovnavat. Pripadne jestli nekdo porizoval obdobnou sestavu od Grave, at se taky podeli o cenovku. Pokud to dobre chapu, tak Bystricke zatim drzaky nema, ale cenu by odhadnutou mohl mit. BTW ty kufry vypadaji pekne.
R1100GS
původně sem dělal jen kufry,nedávno sem se pustil do puků,před cca 3 týdny jsem vyrobil první držák kufrů na 12 GS na přistavené motorce,takže i rám mám,teď to jen hodit na nějaké mustr, aby to bylo všechno stejný,držák pod topcastl zatím nemám,ale chci aby byl taky trubkovej,stím,že se kufr našroubuje natvrdo,mám sice v hlavě jednu možnost,kdy se topc bude moct naklapnout,ale to až budu mít držák
tagže bych to viděl suma sumárum asi takto:
2x45L-1x36L 15000,-kč
8x puk 1500,-kč
nosič na boky 12GS,1150 -3500,- 3800,-kč
nosič top case -kufr přišroubovanej 1600,-kč
celkem 21900,-kč s DPH
v tomto stylu jsem schopen udělat jakýkoliv kufr,tedy větší,i největší,nebo i maličký,cena se pak bude různě pohybovat,dle kufru.
pokud už nějaký nosič máte,není problém,v kufrech nejsou žádné díry,takže se dají v pohodě přídělat na cokoliv,buď vy sami,nebo umě v laboratoři
každý kufr má dva zámky,jsou v ceně
Upravil bystricke dne 01.10.2008 23:25
kaspar: o to nejde, já jen reagoval na Boba, který uvedl nepřesnost. Kdyby to nepsal, tak do toho vlákna pochopitelně nezasahuju. Ale když napíše, že je to o polovinu levnější než naše věci, tak musím reagovat, protože z toho pak vznikají ty fámy. Lidi jsou holt líní otevřít prohlížeč a podívat se na ceny i když jsou online...
A hlavně, nejde jen o cenu. Nemá smysl porovnávat cenu kusovek se kterými se někdo dělá doma celé dny s cenou továrně vyráběných věcí, byť malosériově nebo dokonce kusově (plotny, výřezy). Musel bys porovnávat i takové věci jako záruky, výměny, podpora, DPH a účtování atd... U BMW a továrních věcí obecně platíš za to, že to je BMW a že ti za dva nebo tři roky, až budeš potřebovat nový kufr po pádu těsně před dovolenou třeba neřeknou - sorry, mě to přestalo bavit, už to nedělám. To je asi největší rozdíl proti domácí výrobě.
jo jo,podpora musí býtobzvláště tam,kde se na kufry montujou plastový panty a různé jiné plastové vychytávky,originál bmw kufry,teď sem viděl trex kufry,to maj pak šťastní majitelé ohromnou radost,když mají dát za plastový pant 500-1000,-kč