já jsem kupoval tyto ložiska: Nachi H-E30205J, Nachi 6917. Je to, to kuželíkové a velké ložisko. Kupoval jsem je v https://www.likam.... Jo a ještě jsem tam kupoval to velké O-kroužkové těsnění a vše vyšlo myslím na cca 1.200,-Kč. Mohu říci, že ložiska Nachi se řadí mezi kvalitní ložiska neustále vyráběná v Japonsku... prostě je cpu všude. Neměj strach z nízké ceny:-)
PS: Mají i skladem ložiska do alternátoru.:-) a řemen...ten stál myslím do 130,-Kč - Continental
Ovšem, budu rád za každý poznatek, jenž by řekl, že jsem koupil špatně....:-)
Upravil monsery dne 02.01.2019 14:20
Lítám pomalu a nízko..
xbechrd napsal:
Zdar pánové, rád bych se zeptal kde se dají výhodně koupit kuželíkové ložiska na uchycení hrušky kardanu, cena téměř 2tis za kus se mi zdá jako sci-fi, tak než budu objednávat za tuto cenu, zkusím ještě tuto diskuzi. Díky a sorry za neustále se opakující dotaz Vtipné je že na první straně tohoto vlákna je cena za jedno ložisko 600kč
Podívej se na to i z druhé strany: Kolik by tě stála řetězovka na větší motorku? Kolikrát bys jí za tu životnost kardanových ložisek měnil? Nemluvě o té údržbě co pár tisíc km... Už se nazdají tak předražená co? :-)
Předražený jsou a fest. Bohužel jsou zakázková a ani firmy co je pro BMW vyrábějí si nedovolí prodat něco bokem nebo vyrábět sami.
Přemýšlím, že třeba Číňani se nerozhodli vyrábět stejnej rozměr, ale asi ten trh není tak velkej. Já kupoval 2 roky zpět ještě za 1300 jedno.
Upravil agenthonza dne 02.01.2019 14:12
To já vůbec nezpochybňuju, jen s tou řetězovkou ti to porovnání malinko kulhá, nebo mi chceš říct že pokud by stála řetězovka v roce 2007 3,5tis a dnes by to byl trojnásobek že by tě nezajímal levnější zdroj? Proto jsem i do mého příspěvku napsal že mě zajímají jiné cesty než objednám nové ložiska v BMW, zvláště pokud tomu alespoň trochu rozumíš a znáš ceny běžných (rozuměj standartních) ložisek.
D
Btw, nemáte někdo od strojařského fochu porucha, kolik může stát zakázková výroba (možná i vývoj?) ložiska, v počtu třeba 100 nebo 1000 kusů? Jen pro zajímavost...
Upravil agenthonza dne 02.01.2019 14:20
agenthonza napsal:
Btw, nemáte někdo od strojařského fochu porucha, kolik může stát zakázková výroba (možná i vývoj?) ložiska, v počtu třeba 100 nebo 1000 kusů? Jen pro zajímavost...
podle mě je to ztráta času se nad tím jenom zamyslet
agenthonza napsal:
podle mě je to ztráta času se nad tím jenom zamyslet
nejen casu, ale i penez, stalo by to naprostej nesmysl .............
dokonce si i tipnu ze bys pro takhle maly mnozstvi asi ani nikoho nenasel
teoreticky mozna pro nejakou kusovku spesl rozmeru krouzku, ale kulicky (valecky) a klece by se musely vzit nejake katalogove ....
Kolik km vam vydrzi hlavni lozisko v koncaku na 1150?
Zacina me celkem sra.t, ze kazdych 35000km to vyjebany lozisko menim
Upravil Kubrt dne 02.01.2019 16:35
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
kubrt napsal:
Kolik km vam vydrzi hlavni lozisko v koncaku na 1150?
Zacina me celkem sra.t, ze kazdych 35000km to vyjebany lozisko menim
Já ho ještě neměnil a mám 132tis.
Tak ja mam na tachu 137tkm a menil jsem uz 3x. Posledni dve vymeny po 35tkm
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
stepan napsal:
Jak to ložisko vypadá po 35tis ? To je fakt KO ?
Rozhozený to ještě nemám, ale jasně jsem cítil, že se během jízdy něco stalo. Pak jsem doma chytnul za kolo a má vůli. Při vypuštění oleje z koncáku jsem měl na magnetu od vypoušťáku šupiny, takže to tipuju na opět prasklou klec.
Ja ho menil preventivne ve 120ti, byl drobne naruseny ten chrom ani nehucelo...ted mam 190.olej davam kastrol 80w90 po 10 tisicach zaroven z motorovym.
Kupredu spatki ni krok...
Tak to mi teda vysvetlete... Prelozenej nejezdim, v terenu taky nejezdim (myslim jako nejakej hard off) a leju tam predepsanej olej.
Moje jedenáctka to má stejně jak Bohumilova. Ve 120tis km preventivní výměna u Toníka a teď má teda teprve 140tis, tak to snad ještě vydrží. Staré ložisko nemělo patrné žádné opotřebení ani piting na vnitřní ploše.
Jezdím na Castrol 75w140, měním s olejem v motoru, ale prvních 100tis km jsem měnil co 20tis. km. Ale jelikož teď jezdím víc s kočárkem, tak to už neřeším. Olej stojí třetinu původní ceny jak před 15ti lety a plat je za tu dobu taky jinde, takže teď je to spíš o práci jak úspoře.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Mal som 11ku MY94, jednu z prvych este bez katu, lambdy a ABS a predaval som ju s s 155tis km (mal som ju od 36tis km) s povodnym loziskom bez vole zadneho kolesa. Sice som poslednych 50tis km vozil nahradne aj s guferom pod nadrzou, ale predpokladam skor zmenu kvality (material, presnost) v porovnani s tym, co dnes kupis ako nahradu (ze by dnesny mor ekonomiky zvany planovane starnutie?)
A menil som olej kazdych 10-15 tis km klasicku 80W90, asi 1/3 zivota so mnou stravila v terene a umyval som ju iba 1-2 krat za rok iba tak “nahrubo”
Upravil patol dne 03.01.2019 12:23
Já mám 11ku, 99tý. Dle servisního záznamu z Dojčlandu se ta ložiska dělala v 98tis (já ji kupoval když měla 105tis).
Následně už já (teda všemocný Tonda) mi ho měnil znova v cca 187tis. Ale to už byla rozpadlá klec a půlka kuliček vypadaných.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
tyjo ja ho mam ve 135ti porad origo... koupil jsem ji v 60ti a pred cestou Tonda zhodnotil, ze ho tam nechame. V koncaku do te doby zrejme nikdo olej nemenil, bylo to jak nutela. No a od te doby 70tis kazdy den prelozeno, off a porad bez vule
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
xbechrd napsal:
Zdar pánové, rád bych se zeptal kde se dají výhodně koupit kuželíkové ložiska na uchycení hrušky kardanu, cena téměř 2tis za kus se mi zdá jako sci-fi, tak než budu objednávat za tuto cenu, zkusím ještě tuto diskuzi. Díky a sorry za neustále se opakující dotaz Vtipné je že na první straně tohoto vlákna je cena za jedno ložisko 600kč
Zdar všem, tak kdo má chuť a čas, může se pustit do objednávání Podařilo se mi sehnat ložiska na ebay, cena za dva kusy a dopravu do CZ 106,5€ Ložiska jsou made in Germany, uvidíme co vydrží, ale cena je to celkem příjemná..