Dávám tam tuším od f. Berner M10x1 (délka 25mm, hlava šestihran na klíč č.11) - ale jinak na té délce až tak nezáleží. Prostě si změř, jak je hluboký ten šestihran na hadici a něco navíc přičti - hotovo.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
mám ABS integrál s posilovačem. Chtěl bych postupovat podle tohoto videa. (Video je na 1200 ale na 1150 mám stejnou jednotku) YouTube Video
YouTube Video
K postupu na videu mám jen výhradu, že po montáži destiček zpět bude chybět kapalina v ABS modulu až se pístky opět vytáhnou z brzdiče.
Stejně je tak popsáno v tomto postupu bez doplnění na konci http://advwisdom....e_abs3.pdf
-je tam jedna dobrá rada, opláchnout a profoukat odvzdušňováky před zagumičkováním kvůli korozi.
Doplňujete tak kapalinu ještě na konci? Pokud ano, při následné výměně tak může po zamáčknutí pístků dojít k přelití kapaliny z modulu. Teda pokud to jde.
Jen dotaz, vygeneruje při tomto postupu ABS chybu, kterou budu muset resetovat?
Pokud ano, jde resetovat na mém stroji (R 1150 rv 2002), když nemám žádné tlačítko ABS?
ještě bych měl dotaz, jestli ty dolévací plastové zátky (na mém stroji vypadají jinak než na videu, mám vývod nahoře, ne z boku na kroužku pod imbusem) na ABS na kterých jsou připojené hadičky jsou průchozí /přepad, napadlo mě, že by se to dalo využít na plnění místo speciálního/upraveného trychtýře
PS na videu je odpojen konektor ABS a hrozí tak vnik kapaliny do ABS elektroniky, jak je tu popisováno
Upravil Sandokan dne 28.12.2016 16:12
Chci se optat na správnou hladinu brzdové kapaliny v modulu.Když odšroubuji dolévací zátky jsou tam takové jazýčky a když to doliji k nim tak mi vždy z přepadu teče brzdová kapalina.
jednotky jsou 2 různé typy (ABS integrál)
novější typ má vývod z boku a plastový šroub z vrchu a má jednu nádobku nižší.
podle manuálu je MAX těsně pod závit víčka
k videu mám ještě výhradu, že to neočistil před plněním. je vidět že mu tam nějaký bordel napadal
hlavně že je tam nápis CLEAN FILLER CUP BEFORE OPENNING
no je to marný
PS asi jsem moc "pinktlich"
Sandokan přiložený následující obrázek:
zdravím, mohl by někdo prosím poradit jak vyměnit kapalinu u tohoto typu ABS ? hledal jsem nějakou nádobku na abs jednostce jak je tady v diskusi popisováno ale nic sem nenašel. nebo prostě jako když chci klasicky vyměnit kapalinu, dolévám jen do nadobky?
Když to "projedeš" i přes odvzdušňovací šrouby na ABS jednotce (ve směru jízdy je levý odvzd.šroub pro zadní okruh a pravý pro přední okruh), tak vesměs dostaneš ven i trochu staré špinavé kapaliny, která se drží v nejvyšším místě pod odvzd.šrouby, která při běžném postupu výměny nikdy ven nevyteče. Nic na tom není a pístkům v ABS jednotce to trochu prodlouží život (bez chybové hlášky diagnostiky "piston failured" ).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
před časem jsem koupil https://www.ebay....:rk:5:pf:0 už sem s tím dělal několik brzd a vždy absolutní spokojenost, dost se to tím zjednoduší, jen je dobré předem trochu kapaliny nalít do hadičky a pak nasadit na ventil, následně upevnit směrem vzhůru, bubliny vyletí nahoru a když omylem trochu nasajete nazpět je to už bez bublinek...
Upravil pprochazka01 dne 02.11.2018 13:36
tak 0.5 brzdovky je opravdu víc než dost, vše se povedlo naprosto hladce, zajímavé bylo že zadní byla nová ale předek už tam chvilku očividně byl (jsem majitel pár měsíců) ABS jednotku sem taky udělal ale tam tekla už hezky světlá brzdvoka tak to asi tolik potřeba není.
Jediné s čím bych potřeboval poradit co to je na pravém brzdiči za odvzdušnovák, udělal jsem jen levou stranu a pravou si nevím rady, našel jsem ale že to je asi origo viz https://www.motor...ddid=58529
jde mi konkrétně o tohle :
Upravil pprochazka01 dne 05.11.2018 21:01
Z vrchu je červik na 4 nebo 5-tku imbus, ten odšroubuješ a pod nim je kulička, která se musí stlačit, aby tekla brzdová kapalina. Nebo tenhle bazmek vyšroubuj a dej tam klasický odvzdušňovák. Co je na druhé straně.
Servis motocyklů BMW včetně originální diagnostiky BMW Motorrad
Mozna blbe koukam, ale nenachazim to plastovy vicko od dolevaciho otv. na jednotce abs jako samosatny dil. Neresil to nekdo? Chtel jsem jednu zatku koupit a vlepit do ni trychtyr na snadnejsi nalevani pri vymene. Mam 1150 2005 integral s posilovacem. Minule mi dolevala asistentka
milanosor přiložený následující obrázek:
[41.04Kb]
Upravil milanosor dne 23.02.2020 18:16
I pád na hubu je pohyb kupředu