Az zas dojedes tak presne vim co budes chcet za kaffe a jaky srubek ti gde upadl a jesi si mas zapnut hefty ti taki poradim. Ot teho su prece tady.
Kupredu spatki ni krok...
Všem děkuju za inspiraci, nakonec jsem zvolil toto https://s.click.a.../e/xBEKv7S. Jak rozchodím 3D tiskárnu, tak vymyslím nějaký decentní úchyt, vytisknu a šupnu to tam. Budu to zapojovat tak, aby to fakčilo jen při zapnutém klíčku.
Moc děkuju,
Radek
Upravil monsery dne 24.04.2019 08:02
Lítám pomalu a nízko..
Tak a prislo to driv nez jsem potreboval. Exide zase mrtvola, ale na jeji omluvu, posledni 2 roky minimalni najezd. Ale pravidelne na nabijecce a stejnak ji to nespasilo. Origos vydrzela 7 let, dalsi Exide 2 roky, Fiamm 2 roky a ted Exide 4 roky. Tak nevim. Zadna slava. Jedna Motobatt ve scooteru 1 a ko, v jawe rok a ko, ted nova 2 roky a bez problemu.
I pád na hubu je pohyb kupředu
Kluci, hoďte sem fotku, jak maté připevněné kontakty na "kostkový" typ pólu na 1150 viz. Banner / Yuasa. Kontakty nechci ohýbat, ale naopak chci vyzkoušet něco jiného než Exide, Fiamm...Žádná sláva to nebyla. Klasicky z boku je jen okýnko na upevňovací kostku ( horní / čelní ).
milanosor přiložený následující obrázek:
[90.51Kb]
Upravil milanosor dne 17.03.2020 09:13
Ahoj, kupoval nekdo letos novou baterku, poradite co tam mam mrsknout (1150gsa2003)? Posledni Dynavolt MG52113 21Ah po roce opet mrtva, vzime jsem nedpojil a nabijel jen 2x
změř si napřed klidový proud na motorce. Je divný, že rok stará baterka se dvěma nabíjeními nedala zimu.
Upravil Spitfire dne 06.04.2020 11:46
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
maxipes napsal:
Ahoj, kupoval nekdo letos novou baterku, poradite co tam mam mrsknout (1150gsa2003)? Posledni Dynavolt MG52113 21Ah po roce opet mrtva, vzime jsem nedpojil a nabijel jen 2x
Dekuji vsem, promerim, neco mi tam bude stopro uzirat. Objednal jsem nakonec tu Exidku kvuli okrapanek mensim rozmerum, preci jenom se tam blbe leze.
www.kokiskashop.cz
Kluci, ptam se naposled. Neorigo kontakty styl Yuasa, jak je mate pripojene? Jsou tam jine kostky
Upravil milanosor dne 07.04.2020 20:31
Hojda! Na Yassu neodpovím, ale zastávám se Exide. U mě přesně 6 let a pravda, jen 41 000 km. Doufám, že to nezakřiknu, pro jistotu jsem letos udělal i Recond, nebo jak se to jmenuje na Ctek nabíječce, ale stále fachá. Na zimu oživuju cca 1 do měsíce, když si vzpomenu. A teď babo raď...
Před měsícem mi klekla Motobatt. Baterka vydržela přesně 4 sezony a pořád vše v pohodě a po 2 týdnech stání jsem nenastartoval (venku bylo stále teplo). Jednou si nechala ještě trochu domluvi nabíječkou. Ale byl to poslední záchvěv před smrtí. V zimě byla na moto a na mrazu a občas jsem ji v zimě dobil (po cca 1-2měsících, když jsem si vzpomněl). V Motobatt umřel nějaký článek, recond nepomohl.
Nyní zkusím Fiamm.
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS
Také mám tu žlutou Motobatt, mám ji od 2018. Jen nevím zda je dobře, když mi napětí při startování padne na 10,3V, ale vždy nastartuje bez problému. Také ji mám přes zimu doma, připojuji na nabiječku Optimate. Tak by mě zajímalo zda ten pokles napětí je OK nebo na příští sezonu pořídit novou baterku?
Lítám pomalu a nízko..
monsery napsal:
Také mám tu žlutou Motobatt, mám ji od 2018. Jen nevím zda je dobře, když mi napětí při startování padne na 10,3V, ale vždy nastartuje bez problému. Také ji mám přes zimu doma, připojuji na nabiječku Optimate. Tak by mě zajímalo zda ten pokles napětí je OK nebo na příští sezonu pořídit novou baterku?
Hmm, to není žádná sláva. V klidu s vyplým motorem jsi naměřil na baterce kolik?