TT blatnik se na 11ku novej uz neprodava. Ja koupil jetej, ale nebyl taky uplne lacinej. Ale mista nad 19" pneumatikou je dost... Jednadvacitka by tam vlezla i s velkou rezervou.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Nejde ani tak o miesto, ale o ten tvar, kvoli rozdielnemu polomeru mas v mieste mostiku vacsiu vzdialenost ako na konci blatniku, co sposobuje prirodzene hromadenie blata, navyse ked to nevie odist bokom kvoli vysokym bocniciam. Cenu a dostupnost TT blatniku si musi kazdy zhodnotit sam, je tam aj moznost jednoduchej upravy povodneho. Ver mi, ze ked som osmy krat po sebe, vlastne po každej blatovej kaluzi zdvihal tu 250kg kravu a vysparchaval blato s palicou, dal by som za TT aj dvojnasobok. Odmontovat sa sice da, ale iba po demontazi kolesa, co je pri motorke obalenej do blata dost problem, hlavne ked ti myslis, ze uz dalsia kaluz nebude .
Co sa tyka vlastnosti 21" kolesa, tak prave ta schopnost zarezat sa a tym drzat smer je prave plusom, nemusis sa s tym tolko bit ako na sirsej 19", je to dooost rozdiel. Naopak nevýhodu na ceste prave z dovodu "tuposti" teleleveru nepostrehnes.
Kdo nevi, ze na velkym gesu ti predni blatnik zastavi bahnem kolo urcite zadnou jednadvacitku nepotrebuje. Jinak blatniky jsou na nic vsechny. Resil jsem to pred lety a skoncilo to vyrobou takovyho malyho blatnicku. Nicmene jsem po par letech jednadvacitku z geesa vyhodil a dal zpet original.
Ak by niekto čítal toto vlákno tak pridám ešte moju skúsenosť. Ideál je si ešte k novému kolesu prišporiť prachy a dokúpíť zadný tlmič s možnosťou nastavenia výšky, alebo nastavitelný záchyt reakcie - ja som použil Wilbers 641 comp.. Jazdil som prv v základnom set-upe. Po tom ako prvé nadšenie z 21 opadne, človek začne cítiť, že sa zmenil závlek, čiže je uplne iná geometria. A preto je dobre sa pohrať s nastavením geometrie prostredníctvom tlmiča. Keď sa potom človek dostane na hodnoty pôvodnej geometrie s 21 tak až potom začína ta pravá sranda.
Upravil oration dne 10.10.2022 13:22
Sleduj: https://www.insta..._source=qr
A zabudol si dodať pomerne dôležitú úpravu, treba predľžiť nohy jazdca, keďže sa tým stáva z GSka motorka výškou sedla podobná enduru. Alebo sa naučiť "půlprdelák"
Upravil patol dne 10.10.2022 15:56
Ahoj všem , potřeboval bych info od lidí co mají zlegalizovanou přední 21”. Chtěl bych vědět co máte zapsáno v TP ? Jde mi o zátěžový index. Podle helpregu mi zapíší min 59 , ale většina chlupatejch pneu má 54. Může mi to někdo osvětlit? Nebo na to dlabat a hlavně , že bude zapsaná 21”? Dík.
Tak zápis proběhl v pohodě , i s indexem 54. Takže dobrý . A teď to skusím ( i když moc nevěřím že uspěji). Neválí se doma někomu přední blatník pro kolo 21” na 12 ku vzduch? Vyčetl jsem tu , že to měl dělat TT.