Zdar. Měnil někdo z vás přední ráfek a s tím i náboj? Mám špatný ráfek, budu jej měnit (pokud se tedy dostane Saturn do zákrytu Měsícem). Říkám si, pokud by byl v nepořádku i náboj (nevím co se musí stát aby se poškodil, ale trochu paranoie je na místě), raději bych ho vyměnil za něco lepšího.
Pravda ale je, že krom originálu jsem nic nenašel . Talon dělá snad jen pro velká gs, a celkově buď závodní nebo drahé mašiny a o ostatních výrobcích nevím. Pokud vám připadá dotaz na hlavu, tak vězte že sonduji. Ráfek mám na hovno už delší dobu, ale asi jsem si vybral špatnej krám. Furt na to čekám.
Tak si odpovím sám. Po konzultaci na Adventure Rider jsem došel k závěru, že pro dakara prodává aftermarket náboj Rad MFG. Co jsem vyzvěděl, tak asi pouze přední. Zajímavé je, že cena je do $270 (us). Zatímco originální náboj se pohybuje kolem 335. Samozřejmě s dopravou, clem a daní se to zvedne, ale očekávám že cena by měla být obdobná originálnímu. A to se vyplatí, doufám ale že ho nebudu muset kupovat (raději bych ty peníze narval jinam, haha). Nicméně Woody Wheel Works, kteří na dakara pletou kola s těmito nábojemi, dodávají samotný náboj i s podložkama. Nevím jak samotný výrobce.