na cca 52tkm mě potkal v kopcovině Lužických hor defekt zadní brzdové trubky v podobě malého otvoru se ztrátou veškeré brzdové kapaliny v okruhu zadní brzdy.
Jako náhradu bych chtěl použít sestavu
Banjo Venhill POWERHOSEPLUS 3/60082C 20° chrom
Kód V360082
Banjo Venhill POWERHOSEPLUS 3/60086C 70° chrom
Kód V360086
Brzdová hadice Venhill POWERHOSEPLUS 3H0500 500mm čirá barva
Kód V3H0500
popřípadě
Brzdová hadice Venhill POWERHOSEPLUS 3H0475 475mm čirá barva
Kód V3H0475
Délka hadice ke koncům zálisu holendrů, jelikož je pružná, mi vychází mezi 47,5 až 48 cm.
Venhill nabízí použitelné hadice po 2,5 cm to jest 475 a 500 mm.
DP uvádí i výměnu měděných těsnicích kroužků.
Máte prosím někdo zkušenost s výměnou této trubky? Bude popřípadě vadit, když bude trubka delší o maximálně 25mm? (Varianta V3H0500 - 500mm)
Původní hadice byla pod kyvkou vcelku ostře zahnutá. U Venhill bych raději udělal plynulý rádius. Teorie je jedno, ale jde teď o tu praxi.
Za případné info nebo názory, mnohé díky.
J.
----------
Poškozená trubka pozice -6- viz obrázek dole
Delší asi vadit nebude. Důležitý je jak jsou nalisovaný koncovky. Sám mám hadice Goodrige, obě a můžu jen doporučit. Asi budou o pár stovek dražší a vyrábějí se až proti objednávce. V Praze je zastoupení.
Zdar,
já jsem tu hadici měnil komplet jak gumovou část, tak trubky. Samozřejmě se to asi pro tvůj případ nehodí, uvádím to pro inspiraci. Na foto je způsob jakým jsem hadici vedl. Hadici jsem koupil v požadované délce a banja jsem na to prostě našroubil. Venhill má na tento způsob certifikát (hadice samotná je vyrobená ve fabrice, ty si jen domontuješ banja dle potřeby).
Hadici jsem na kyvce zajistil příchytkama na kabel, což se ukázalo jako řešení na hovno, po dvou letech drží jedna, druhá ne. Koupil jsem hliníkové na vedení hadic, ale ještě jsem je nevyzkoušel.
I když to máš změřené, apeluji na tebe, aby jsi to ještě jednou přeměřil pomocí staré hadice. Pokud je to složitý tvar (asi ne, když jsi naměřil 48 čísel). Ono jde o to, že hadice se kroutí jinak a když to měříš jako já kabelem od antény, tak ti vyjde úplná blbost.
Upravil Nahdar_Vebb dne 09.09.2022 17:47