Čaute borci a majitelia tohto krásneho stroja ako je BMW F650GS!
Chcem kúpiť tuto mašinku a to konkrétne ročník 2001. chcel by som sa vás spýtať na postrehy zo života na čo si mam dať pozor pri kúpe tejto motorky.
Také základné veci ako odreniny alebo pokrivený a narovnaný rám si všimnem aj ja. Ale chcem sa spýtať na nejaké skúsenosti zo života. čo si človek čo s touto motorkou nemá veľa spoločného nevšimne.
Dík moc.
jedná se o následujíci motorku:
100bubu přiložený následující obrázek:
Ahoj bubáku,
zkus chvíli zapérovat předkem, jestli netečou gufera na vidlicích, protože je má holé, pokud poteče olej, má buď špatný gufera, nebo něco s vidlema, dál pokoukej vzádu okolí úložného prostoru, jestli všechny plasty lícujou jak maj, pokud víc ležela, mohla se hnout podsedlovka a nebude to dokonale slícovaný, dál může mít trošku oprejskanou barvu na motoru, to se stává a v ničem to nevadí, bez větší námahy se dá kouknout i na ukotvení chladiče, teď nechci kecat, ale myslím, že dole je takovej forichtung, kterej, když se s mašinou víc práskne, tak se ulomí, chladič pak i drží, ale budeš vědět, že si víc lehla, blbě se to popisuje, ale na místě to určitě poznáš. A nejsem si jistej, jestli má origo zrcátka. Každopádně vypadá holka moc pěkně a strašně moc toho vydrží, takže ač je dost pravděpodobný(navíc u endura) že už ji někde někdo nechtěně odložil, měla by to bez větší úhony přežít Držím palce při nákupu
tie zrkadka sa nezdáli ani mne ale mohol to niekdo vymenit len z vkusu. motorka je z italie takže nemnelo by to byt nejako zfušovane. a ten forichtung myslíš ako úchyt alebo čo presne. nejako som ta nepochopil
..ani se nedivim, bohužel to nemám před sebou, ale pokusím se vysvětlit. Na dolní ploše chladiče uprostřed je taková krátká tyčka směřující kolmo dolů, která je zasazená do objímky, pěkně je to vidět na tomhle http://www.maxbmw...003160.png obrázku u čísla 11, pokud moto padne větší silou na kterejkoliv bok, dojde při nárazu na chladič, jelikož je hned pod plastama a ten čudlík se urazí, nebo nalomí.. lepší?
Za 79.000,- Kč + 3.500,- Kč přihlášení by byl hřích jí nevzít. Ale měj oči otevřené, opatrnosti není nikdy dost...
Je to ona, co?? http://www.motork...91667.html
Upravil radosek dne 09.01.2009 21:46
Je to pravda u 650 rád odchází hydraulickej napínák řetězu.Dneska sem stim byl v servisu tak sem zvědavej jesli už je mrtvej rozovodák a nebo ten napínák.
tak sem byl na tu motorku kouknout a v tomhle miste slizel olej. ale z druhej strany už nie. iba z tejto. je to nejaka tažka zavada nebo jenom treba vymenit tesnenie? a je to ešte len pod hlavou alebo je to už pod valcom.
100bubu přiložený následující obrázek:
Já ji měl od kotěte a olejový průsak tam byl hned po pár stech kilometrech. Pozor! Nezaměňovat průsak s průtokem...
Jinak bych to neřešil, to podle mého není závada...
Upravil radosek dne 18.01.2009 10:52
Mě to malinko sáklo pod válcem kolem šroubku tak sem vzal klíč a ten šroub byl nedotaženej.od těch dob ani kapka.Ale poměrně dost mi vzlíná olej kolem spojkový tyčky.
no když sem to videl tak sem to pretrel a šel projet a nič tam nebolo. jenom mne to zarazilo. takže skusit pritahnut. jj dekuji. tak jsem ji koupil. ma malinky odtreniny ale jenom esteticke škrabance laku. nic co by pulirka nezvládla.
Tak ti přeju mnoho šťastných kilometrů Jinak, co se týče toho oleje - pokaždé, když to rozebíráš, tak se (dle mého) musí to těsnění vyměnit - jak je vše dotažené, tak se vymáčkne a při rozebrání to nikdy nedáš přesně tak, jak to bylo - jinak když to nerozebíráš, ale jen to trochu prosákne, tak stačí dotáhnout
Upravil pavel zamy dne 19.01.2009 10:03
jo skusim to dotahnout a uvidim. neviete my poradit kolko by to tesnenie cca vyšlo?
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Tak som to dnes dotiahol. a bolo to povolene. aj hlava aj motor. ked sa to dotahovalo tak z tesnenia sa vytlažil olej. tak dufam že to prestane slzit.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/