Občas vidím že mají dálkáči na sedadle ovčí kůži. Má s tím někdo zkušenost. Jestli je lepší jehně nebo delší chlup? Chci si pořídit na sedlo potah. Líbí se mě to a mělo by to pomoct na cestách. Kdysi mě to někdo s gs800 chválil. Sedlo mám proseděné a airhawk kupovat nechci. Díky.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Jehně je rozhodně lepší. Doporučuju namletý s cibulí a koriandrem nasekaným nahrubo a troškou římského kmínu. Grilovat na špejlích... Fakt výborný
K té kůži - je to rozhodně lepší než sériové sedlo konkrétně na osmikile. Tady kamarád vyrábí právě potah na tuhle motorku v Maroku. Měl stehna rozedřená do krve. Na ježdění ve středoevropských podmínkách je to podle mě pitomost ale když to někomu vyhovuje, tak proč ne. Beránek se používal na westernových sedlech na koně a v lijáku to musí být fakt příjemný
Není lepší si koupit pořádný sedlo?
Na jakou to chceš motorku, na eRko? S chlupama zkušenost nemám, jen s Airhawkem a i ten jsem použil 2x. Na GS se dá stoupnout, pomasírovat zadek, ale 800 km dává i Drákula na eRku... Osobně bych raději nechal sedlo nově vyčalounit, šlo by to asi udělat i pohodlnější než v sérii. A nějak si neumím na chlupech představit jízdu v dešti...
Omlouvám se, že jsem vlastně vůbec neodpověděl na Tvou otázku:-).
Jednu dobu jsem to sledoval, dokonce mám doma i nachystanou ovčí kůži na sešití potahu, ale nakonec jsem ji nechal jako přehoz na kožené sedačce.
Nejvíc s ní co tak pamatuju laboroval Vlastimil a jestli se dobře pamatuju, tak doporučoval střihnout na 7-10cm délky.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Mám to na delší cesty a jedná se o ovčí kůži, koupený potah na židli a navlíknu na sedlo, zespod dvě gumy neposunuje se a kdykoliv můžu sundat. Za mě docela dobrý, v chladu hřeje a když je teplo nepotí se prdel. Používám to už čtyři roky. J.C.
TomasTT napsal:
K té kůži - je to rozhodně lepší než sériové sedlo konkrétně na osmikile.
Nechci být rejpal, ale mám na 800 GS sedlo od Touratechu (nekupoval jsem ho já) a to je sileny kolem komína dobry ale 300 km v kuse a po 200 už jsem si musel stoupat a protahovat prdelní svaly
Jezdil jsem s tím cca 2 měsíce,než mi to nějaká ku.va na Slovensku ukradla (vím,měl jsem si to přidělat tak,jak se na střední evropu sluší.. ),ale i tak dojmy veskrze pozitivní.Míval jsem méně otlačené stehna (origo sedlo africa twin) a míň jsem se potil na zadeli a tak nějak celkově se mi na té japonské lavici sedělo lépe.V dešti jsem potah rychle sundal,ale i jízdu v něm jsem ze studijních důvodů provedl....Pocit sezení v lavóru s vodou se nedostavil,takže i tak se dá..... ..Jediné,co vadilo,byla schopnost geniálně na sebe nalepit bahno,pokud člověk zabrousil někam do špíny,ale to jsem pořešil rychlým sundáním a srolováním do kapsy na řídítkách,když už šlo do tuhého.Takže můj závěr je,že pokud sedlo není zrovna etalon ergonomie,pomůže jej ovčí kůže o něco vylepšit..Už mám objednanou novou kožešinu u známých na východním slovensku a tentokrát si to ukrást nenechám.....
mahomaho napsal:
Občas vidím že mají dálkáči na sedadle ovčí kůži. Má s tím někdo zkušenost. Jestli je lepší jehně nebo delší chlup? Chci si pořídit na sedlo potah. Líbí se mě to a mělo by to pomoct na cestách. Kdysi mě to někdo s gs800 chválil. Sedlo mám proseděné a airhawk kupovat nechci. Díky.
Mám beránka v pěkné barvě. Kůži jsem viděl "před a po", ale stejně byl kluk na maso, tak jsem to neřešil.
Myslím, že delší chlup je lepší, protože kožešina je hlavně kvůli ventilaci.
Kombinace sedačky, motokalhot a 12 hodin v sedle je pro netrénovanou p.rdel vražedná...
Ja s tim mam jen dobry zkusenosti. Sice se mi to proste na moto nelibi, ale funguje to. Prdel boli o poznani pozdeji, nepoti se, v zime to hreje...mam strizenou ovecku z alaskaleather. Jen v desti to sundavam...na noc to sbalim a mam to misto polstarku. Pred mesicem jsem si to vzal jen jako rezervu s novym sedlem a po 2 dnech uz jsem to pridelaval a dalsich 5 dni jezdil v klidu. Pro mne proste opravdu vyrazne lepsi pro zadnici.
TomasTT napsal:
Nechci být rejpal, ale mám na 800 GS sedlo od Touratechu (nekupoval jsem ho já) a to je sileny kolem komína dobry ale 300 km v kuse a po 200 už jsem si musel stoupat a protahovat prdelní svaly
Každému vyhovuje něco jiného a proto doporučuju sedlo vyzkoušet. Nevím, jaké sedlo máš - pokud to je jednodílné sportovní, tak je celkem logický, že nebude ideální na dlouhé sezení, protože je navržené právě pro kombinovanou jízdu ve stupačkách s přejezdy. Kdo chce sedlo na dálkové jízdy, tak mu doporučíme Sargent, který je komfortní na cestování ale ne na offroad.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Jehně je rozhodně lepší. Doporučuju namletý s cibulí a koriandrem nasekaným nahrubo a troškou římského kmínu. Grilovat na špejlích... Fakt výborný
K té kůži - je to rozhodně lepší než sériové sedlo konkrétně na osmikile. Tady kamarád vyrábí právě potah na tuhle motorku v Maroku. Měl stehna rozedřená do krve. Na ježdění ve středoevropských podmínkách je to podle mě pitomost ale když to někomu vyhovuje, tak proč ne. Beránek se používal na westernových sedlech na koně a v lijáku to musí být fakt příjemný
Není lepší si koupit pořádný sedlo?
Jehně je lepší to jo, ale už jsem jedl i starší kusy a lahůdka, jen to prostě bylo tam kde to dělají denně a mají praxi. :-)
Ani mě nenapadlo s tím jezdit v lijáku, prostě to sundám.
---------------
Ivan napsal:
Na jakou to chceš motorku, na eRko? S chlupama zkušenost nemám, jen s Airhawkem a i ten jsem použil 2x. Na GS se dá stoupnout, pomasírovat zadek, ale 800 km dává i Drákula na eRku...
Na eRku jsem dal i přes 2000km, ale s věkem nějak tuhnu... To standart sedlo mě jinak vyhovuje, skoro bych řekl že bych šel znovu do neprosezeného.
Super jdu shánět ovci.
Upravil mahomaho dne 03.08.2016 23:38
---------------
TomasTT napsal:
Každému vyhovuje něco jiného a proto doporučuju sedlo vyzkoušet. Nevím, jaké sedlo máš - pokud to je jednodílné sportovní, tak je celkem logický, že nebude ideální na dlouhé sezení, protože je navržené právě pro kombinovanou jízdu ve stupačkách s přejezdy. Kdo chce sedlo na dálkové jízdy, tak mu doporučíme Sargent, který je komfortní na cestování ale ne na offroad.
SpeeGo: no to je normální enduro sportovní sedlo akorát s prodyšným čalouněním. Já mám prakticky to samé na 1150GSA ve zvýšené verzi a bezproblémů na tom najedu 1000km za den ve 40°C horku když je potřeba. Ale je to dělané především na adventure - takže třeba 50% offroad ve stupačkách, 50% vsedě na silnici. Má pořád v názvu "sportovní", je tvrdší a užší.. a lepší na ježdění ve stupačkách.
Cestovní sedlo vypadá trošku jinak - viz foto. Nahoře je sportovní, dole cestovní.
Já ho mám zvýšený, takže tam je víc materiálu ale pořád je dost tvrdý ale nemám s tím problém ani na těch šílených přejezdech kdy honíme čas. Mám ještě sníženou verzi a z té mě fakt bolel zadek - asi spíš kvůli slabší vrstvě materiálu ale celkově je i víc zaoblené a nevyhovuje mi. Zkus ten Sargent co někdo nabízí ve vedlejší diskuzi, myslím že nic lepšího asi sehnat nejde.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...