univerzalni plotna,sklada se ze dvou desek s veskerymy potrtebnymy vyrezy pro upevneni plotny pro kufr,nebo jen na nejakou brasnu,stan atd
SlavekGs přiložený následující obrázek:
drzak na 5l kanystr
- drzak kombinace nerez/dural
- poloha jako na foto nebo o 90° (mam vicko s kohoutkem tak to dobre tece)
- kdyz se sunda ten stredni oval tak jde samozrejme nasadit kufr, proto to slozitejsi uchyceni k ramu
- slo by to udelat samozrejme subtilnejsi, ale 6kg kanystr v offu preci jen nejakou tu dynamiku ma .....
Upravil xylem dne 28.07.2019 19:57
ještě že mám jedenáctku a objevil jsem kouzlo nerez šroubů
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Aby bílá bílá byla
dal jsem se do polepu motorky, nicméně vrchní díl se mi moc nedařil, tak zatím jen boky... ještě mám tmavě modrou a plánuji modrý pruh ala HP Styl 1250 ale uvidíme jak to půjde Každopádně bez 3M knifeless pásky to nepůjde
Používám KN filtr (při vědomí výhod/nevýhod atd.), ale dlouho mně štvalo při jeho čištění to vytahování hmyzu, kusů roslin, plev atd. - zkrátka větších kusů čehokoliv mezi lamelama filtru. Nechtěl jsem na to navlékat punčochy, molitan apod., přece jen je to nad výfukovým potrubím, které se umí v létě docela pěkně rozčervenat... Našel jsem na webu už pěkně vytvarované sítko za pár korun, stačilo navléct, trochu dotvarovat a hotovo. Místo tam je, nikde to nedrhne o nádrž (GSA) ani jinde. Myslím, že to může pomoci i papírovému filtru...
Nemáš Dawide obavy, že jsi tím sítkem poměrně zásadně ovlivnil průtok vzduchu a zvýšil tlakovou ztrátu (snížil přísun vzduchu) v potrubí k filtru? Snížení světlosti potrubí může být ca 40% vzhledem k hustotě sítka a tento poměr se ještě zhorší kousky hmyzu a bordelu, který zalepí i to málo průřezu, který tam zbyl.....
Dle mého skromného názoru toto negativně ovlivní podmínky pro správný chod motoru. Stříkačka si jistě poradí, ale dlouhodobě motor dusit je asi špatně.
Nechci ti pindat do kutilství, jsi šikovný, ale moc péče může být v tomto přpadě spíš na škodu. Stačí lupen nebo kus bláta a nejedeš a neustále rozdělávat ten drát a vyplachovat sítko ti asi moc údržbu neusnadní.
Já si myslím, že ten průměr i délku sání někdo z nějakého důvodu navrhl a neměli bysme to moc měnit. Ale POZOR je to jen moje teorie, tak to neber jako buzeraci!!!
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Jo, pravdu máš, dlouho jsem nad tím přemýšlel, napadlo mně totéž taky. Průtok oproti normálu by mi tak nevadil, u KN je odpor vzduchu stejně celkově menší než u papíru, taky jsem chtěl jsem takovou síťku, která má dobrý průtok. Zatím počítám ale s tím, že velký brouk nebo list (i vibracema) zkrátka odpadne, kdykoliv tam můžu pod nádrží případně nahlédnout - jde tam strčit i ruka a seškrábnout. Máš pravdu stát se to ale může, budu to chvíli pozorovat, případně sledovat výkon nebo spotřebu. Případně pak shodím, proto žádné nevratné úpravy . Ale popravdě, žádnou větev jsem z toho zatím netahal, spíš se tam něco dostane, když projíždím vysokou trávou atd. Navíc, u GSA (nevím, jak GS) není vstup ssání přímo proti směru jízdy, je schované za takovým výklenkem v nádrži. Ale při čištění toho KNka ty větší kusy nejdou pak jen tak vystříkat vodou, musí se to opatrně vyšťourávat, někdy to jde blbě, můžou se vytahat oka síťky filtru, při násilí poškodit. Proto, jinak bych se s tím asi tak nehrál Uvidím, nebylo by to moje první vynalézání kola...
Hrabe_X napsal:
Nemáš Dawide obavy, že jsi tím sítkem poměrně zásadně ovlivnil průtok vzduchu a zvýšil tlakovou ztrátu (snížil přísun vzduchu) v potrubí k filtru? Snížení světlosti potrubí může být ca 40% vzhledem k hustotě sítka a tento poměr se ještě zhorší kousky hmyzu a bordelu, který zalepí i to málo průřezu, který tam zbyl.....
Dle mého skromného názoru toto negativně ovlivní podmínky pro správný chod motoru. Stříkačka si jistě poradí, ale dlouhodobě motor dusit je asi špatně.
Nechci ti pindat do kutilství, jsi šikovný, ale moc péče může být v tomto přpadě spíš na škodu. Stačí lupen nebo kus bláta a nejedeš a neustále rozdělávat ten drát a vyplachovat sítko ti asi moc údržbu neusnadní.
Já si myslím, že ten průměr i délku sání někdo z nějakého důvodu navrhl a neměli bysme to moc měnit. Ale POZOR je to jen moje teorie, tak to neber jako buzeraci!!!
The world will never be the same, once you’ve seen it from the seat of
BMW 1200 GS Adventure!