Tak objevil se nám nový model, jakmile dorazí tak poreferuji. Je v cenové hladině kolem 4500,- (na CZC kdo má body, je možné uplatnit 500,- slevu) iGET Blackview GBV6600
4GB RAM, 64GB uložiště, 8500mAh baterie
Mám BV6600, nevím takhle narychlo jestli se to GBV v něčem liší. Používám ho druhý rok jak na motorce (včera sem se s ním vrátil z Iráku), tak i na rodinný dovolený. Je to velká těžká cihla, ale pokud tohle někomu nevadí, tak je telefon fakt supr a klidně bych si ho koupil znova, na motorce mi vydrží navigovat skoro celý den na baterku, používám ho zároveň jako hotspot se zahraničníma simkama. Za ty dva roky si nepamatuju, že by nějak kolaboval, blbnul, sekal se, nic...
Prostě spolehlivej funkční a za dobrý peníze. Já ho tehdy kupoval na Ali za cca. 3500 tuším...
HonzaGS-SV napsal:
Tak objevil se nám nový model, jakmile dorazí tak poreferuji. Je v cenové hladině kolem 4500,- (na CZC kdo má body, je možné uplatnit 500,- slevu) iGET Blackview GBV6600
Tak první zkušenost se zdá být ok. Telefon je co do rychlosti podobný jako dřívější Oukitel - možná o něco rychlejší - rozhodně nelze srovnávat s vlajkovými loděmi. Nicméně hlavní problém co jsem měl na Oukitelu - zavírání aplikací se zdá, že se zde neprojevuje (cca 3 hodiny audioknihy bez přerušení ) - o víkendu bych chtěl vyzkoušet na moto, poreferuji...
HonzaGS-SV napsal:
Tak první zkušenost se zdá být ok. Telefon je co do rychlosti podobný jako dřívější Oukitel - možná o něco rychlejší - rozhodně nelze srovnávat s vlajkovými loděmi. Nicméně hlavní problém co jsem měl na Oukitelu - zavírání aplikací se zdá, že se zde neprojevuje (cca 3 hodiny audioknihy bez přerušení ) - o víkendu bych chtěl vyzkoušet na moto, poreferuji...
Blackview jsem jezdil a problémy žádné, pak se mi ho podařilo rozbít. Tenkrát stál 8 litrů.
Upravil joe dne 19.10.2022 13:19
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Tak zatím se Blackview GBV6600 jeví celkově dobře. Nezamrzá, nezavírá aplikace, baterka celkem drží. Nenašel jsem nikde nastavení citlivosti displaye na dotyk, nicméně s mými tenkými rukavice z klokana to relativně funguje (ruku si chytnu za držák telefonu a palcem stiskávám v podstatě jen pause/play na přehrávači, případně přehodím aplikace např. na mapy.cz nebo tak...). Takže snad ok... se zimními (resp. rukavicemi do deště) - i když tvrdí, že mají nějakou dotykovou špičku to nefunguje...
Za mě tedy zatím ok, za slušnou cenu, použitelný telefon. Nabijení neřeším, jelikož přes 8000mAh by mělo vždy na den stačit... a jak jsem říkal, používám to spíš jako infotainment na hudbu/podcasty, příležitostně mapu např. pro nějakou zajížďku (primárně mám TomTom Rider).
Opět je k dispozici BlackView GBV6600 - i s nějakou slevou na Alze (i když šel občas koupit i o chlup lépe - nicméně dlouho nebyl k dispozici). https://www.alza....dq=6487275
Upravil HonzaGS-SV dne 25.12.2022 08:37
není to už škoda kupovat odolný telefon s adroidem 10, když je venku 13 a ty telefony mají 12? No chápu, že jsou s 12 o něco dražší, tak aspoň tu 11, za mě s 10 je to zbytečné vyhazování.
A není také důležité, když to člověk bude používat nejen na hudbu, což dokáže i telefon za 1500 kč, ale o to, aby měl velkou operační paměť a rychlejší procesor na rychlejší přepočty a načítán? Ještě možná baterii, která opravdu nepotřebuje celý den být na nabíječce, aby to usb se neuklepalo.
Upravil John_Ice dne 25.12.2022 11:41
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
To je samozřejmě na zhodnocením každého. Ale upřímně nevím co by mi měl přinést Android 13 víc než 10ka. Obzvlášť na takto low-end hardwaru. Na palubní telefon si myslím, že je verze OS celkem jedno. Jinak ohledně přehrávání hudby - jak jsem psal ten Oukitel za 4000 toto neplnil (resp. vypínal aplikace).
Za mě byl úžasný Samsung Galaxy S7. S pouzdrem od Spigen (vojenská certifikace MIL-STD 810G 516.6). Voděodolný, nárazuodolný, s držákem, který byl na gumách se neuklepával fotoaparát. Bohužel za ty leta se vypálily na displeji obrysy z navigace. Nakonec klepl i hardware a telefon už nešel nastartovat.
Pořídil jsem Samsung Galaxy S20 FE. Spigen pouzdro se stejnou certifikací. A doufám, že bude sloužit dalších minimálně 7 let. Telefon používám dennodenně, nejedná se tedy o boardphone. Dělá pěkný fotky, videa, vydrží dost na baterce, ale pro navigování je i požadovaně rozměrově větší.
Pokud chceš používat telefon nejen na trasování na motorce, tak bych se díval na základní parametry, jako: Má kvalitní fotoaparáty? Je voděodolný? Svítivost a velikost displeje? Kapacita baterky? pak druhořadá jako Pásma GSM, výkon nabíjení, případně kompatibilitu s ostatními zařízeními (kamery, karty, mikrofony,...)
Zkrátka je třeba si ujasnit, co od telefonu očekáváš a podle toho nastavovat kritéria. Telefon co umí vše a vydrží vše ale za 4.000,- nekoupíš, to je jasný.
Neexistuje špatné počasí!
Ahoj,
měl bych dotaz na vás kdo používá k navigování na motorce telefon iGET Blackview GBV6600.
Jakou požíváte navigaci v mobilu?(Google map , Mapy CZ , Waze atd). A jesti ji používáte v offlinu nebo tam máte simkartu a jedete normálné přes data?
Mám GBV 6600 Používám ho spíš jako multimediální centrum (tedy hudbu do helmy) a jako druhou navigaci na motorce (primární mám TOMTOM na hrazdě).
v tom odolném tel mám simku a vždy na dovolenou si tam dobiju nějaký datový tarif... dělám z toho hot spot pro tomtoma aby si dotahoval dopravni info a když je třeba sjet z trasy (najít obchod. pumpu nebo tak) tak tam hodím Waze (ten potřebuje data).... Mapy.cz se mi pár let zpět moc neosvědčily ale třeba je to lepší...
Už 2 měsíce jezdím s S110 (Doogee) což je trochu cihla , ale nemohu si na něj stěžovat už jsem si na těžítko zvyknul. Display funguje na rukavici.
Sice nevím co ty otřesy udělají s foťákem, ale po 4000 km stále fotí, mám to šouplé na držáku 2.0cz, takže další těžká věc na hrazdě a hrazda stále drží.
u nás se pohybuje kolem 10 000 kč, na allegru jsem ho sehnal za 6200 včetně dopravy.
Upravil John_Ice dne 20.10.2023 08:42
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
Tak jsem si stáhl appku na zámek displaye (deaktivuje dotyky), což oceníte při dešti, kdy může telefon začít blbnout a rozpoznávat kapky jako dotyky. Dotyky opětovně odblokuje stiskem kteréhokoliv (nebo nadefinovaného) fyzického tlačítka.
Jedná se o appku: Touch Protector od vývojáře Team Obake Biz. Dle všeho appka nesdílí žádná data a má jen kolem několika MB, takže by to tak skutečně mohlo být