Máte s nabíjením v dešti u kabelového řešení zkušenost? Jak jste (byste) to řešili? Díky moc za tipy a nápady!
Můj tel. Oukitel WP5 má zapuštěný USB-C. Používám kabel s dlouhou 90 st. koncovkou, navlečeným O-kroužkem lehce potřený silikonovou vazelínou. Po dotlačení do tel. zdířky je vodě (dešti) odolný. Vyzkoušeno mnoho km v dešti a bez problénu přežil i průtrže mračen.
Pokud nemám tel. v držáku, je kabel uchycen v "domečku" nalepeném na držáku. U baterie mám 12V-5V converter napojený na kabeláž origo zásuvky. Při zapnutí klíčku se tel. spouští, po vypnutí klíčku a 1 min. se vypíná.
IvoS přiložený následující obrázek:
Stepan: objednával som to priamo zo stránky co dal hore Nahdar, islo mi to zo Španielska 6 týždňov (ale vraj to nemali vyrobené a tiež ja blb som zadal adresu s diakritikou, čiže automat FedExu vyhádzal písmena čo nepoznal von, čiže adresa s polovičným názvom ). Bral som to na firmu, čiže bez dane a s dopravou to vyšlo 191€, čo je síce palica, ale je to ako keď televízory prišli s diaľkovým ovládaním -dnes by si iný nekúpil a ten vývoj musí niekto zaplatiť. Je to čisto Španielsko-Český projekt (žiadna Čína ), kde HW robili Španieli a soft Pražáci. Písal som im teraz, či to nevedia oni distribuovať bez tých šialených poplatkov FedExu, tak fam vedieť keď odpisu. Zatiaľ sa mi to veľmi pozdáva, uvádzajú vydrž batérie na nabitie týždne až 2 mesiace, čo im začínam veriť, hrám sa s tým 3 dni a batéria ukazuje stále 100%, keďže to komunikuje iba počas stlačenia, inak sa uspí. Konecne si kvôli ťukaniu do mobilu na diaľnici nerozbijem hubu (ako počúvam od chalanov) a v off keď furt stojíme a zoomujeme a posúvame mapy (v rukavicach nič moc) to pôjde bez zastavenia. Plus možnosť vypnutia dotyku za dažďa, ovládanie hudby....
Bohužel u současného tel. to tvé utěsnění nepůjde, ale nevadí, až tam bude SGN8, ten je kompletně vodotěsný i v konektoru. Použiju pak i ten magnetický kabel, taky to mám už vyzkoušený.
Dawid přiložený následující obrázek:
Doplním, že pro tel. Oukitel WP5 Pro je třeba 22mm příchytky do Držáku DR2.cz (resp. na krev to narvete (bez těch O kroužků) i do toho 19mm ale telefon se nejspíše poškrábe a celkově ho to více namáhá... (dlouhodobě nežádoucí )
Přidal jsem tam ještě ti tlumící podložky a je to tak nějak akorát...
Upravil HonzaGS-SV dne 23.05.2021 11:15
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak vám ty telefony šlapou v off-line režimu. Třeba s mapy.cz? Já když jsem s IPhonem 11pro v off-line režimu tak se to seká a je to strašně zpomalený. Nebo jezdíte jenom na data? Díky
S mapy.cz jsem v offline nikdá neměl problém... Ale pravda je, že už víc jak rok jsem v tomto režimu nejel...
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Zdravím,
mobily používám k navigaci už dlouho. Čitelnost na slunci mi vodotěsné obaly velmi zhoršovaly ,o poškrábání prachem nemluvě. Tak jsem si pořídil vodotěsný telefon a display bez slídy a folií je i na slunci super. Byl jsem velmi spokojen až do první bouřky, kdy mi každá kapka házela do mapy nový průjezdní bod a tím má navigace v bouřce byla v háji.
Dovolím se tedy zeptat, zda znáte nějaké jednoduché řešení, jak citlivost za deště eliminovat. Nebo zda je možné dotykové ovládání v dešti nějak vypnout.
Další kryt na sklo se mi nechce aplikovat a ovládání na řídítka přes CI Controller se mi zdá taky komplikované - za jízdy telefon ovládat nemusím-už se mi to jednou vymstilo.
Používám CAT S 60.
Díky předem za radu.
Ivo
Ivo : ten CI Controller to má v sebe, podržíš stredne tlačítko , potom to iste krátko stlacis a máš zamknuté. Malo by sa to dokonca aj dať nastaviť ktoré tlačítko na čo, ale neskúšal som. Samozrejme ak by si nevyužíval jeho funkcie to stojí peniaze, (ja používam reálne priblíženie/oddialenie a posunutie mapy (mapy.cz) ak jazdime off a je nejaká zaujímavá odbočka či sa potom stretne s trasou a inak na ovládanie hudby) ale zase po týždňovom tripe mi ukazuje batériu na 85%, takze odpadá problem s dobíjaním
Upravil patol dne 18.06.2021 10:08
Díky za rady chlapi.
Zkusím použít tu apku od Pistolníka a dám vědět.
Tak velký profík jako Patol nejsem a na těch pár hodin ročně v dešti ten controller na řídítkách nevyužiji. Vše nastavuji v mobilu po zastavení a doporučuji to i ostatním.
Hodit držku z nepozornosti je totiž ta největší blbost.
Ivo