Labus01 napsal:
Ahoj, drobet to tu oživím....
Nedají se nějakým způsobem připojit k interphonu vlastní sluchátka? Např. nějakou redukcí?
Našel jsem jen redukci pro celý headset. Já bych chtěl místo těch origo vlastní, na který jsem zvyklej a jsou mi pohodlný.
Už se to tady probíralo dřív - řada lidí jezdí se sluchátky "ala" Koss PortaPro namísto těch sériových. Prostě je připájeli namísto originálů a funguje to dobře.
Otázka ale je, co myslíš tím že jsou pohodlný? Ty máš nějaká jiná v helmě?
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Už se to tady probíralo dřív - řada lidí jezdí se sluchátky "ala" Koss PortaPro namísto těch sériových. Prostě je připájeli namísto originálů a funguje to dobře.
Otázka ale je, co myslíš tím že jsou pohodlný? Ty máš nějaká jiná v helmě?
Tak to jsem blbě hledal
Mě spíš jde o to, jestli by byla nějaká sada, protože pájení je ten nejnespolehlivější způsob připojení - ke všemu lakovaných drobných drátků.
Já mám poměrně kvalitní špunty, který mi perfektně padnou do ucha (jako žádný jiný), takže mě ani po několika hodinách nikde ucho netlačí a vzhledem k tomu, že je to špunt, tak můžu jet na nižší hlasitost hudby, filtruje mi to hluk od větru a tak šetří slechy
No nic, objednám sadu a rozřežu jí
Aha,
tak špunty fakt nevím. Nicméně by jistě šlo napájet na ty kablíky normální kabelovou samici 3.5mm a nekazit ty sluchátka a jen je pokaždý zapojit.
Interphone to nebere v potaz asi proto, že budeš jeden z tisíce, který to takhle chce provozovat. Každopádně dělají adaptér, který tam strčíš místo té normální sady do helmy a je zakončený 3.5mm vícepólovou samicí. Oni do toho strkají takovou lehkou bondovku na ucho, která je mono a nevím, jestli je ten konektor mono nebo stereo. Takže by to taky šlo použít ale stejně by se musel řešit mikrofon, takže je snadnější připájet tam zásuvku myslím.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ok, koupím sadu a jdu pájet
ještě by mě zajímala jedna věc. Jde dát pauza písničky, když mi hraje písnička přes bluetooth??? A když mi hraje písnička z mobilu přes bluetooth a někdo mi zavolá interphonem tak mi písnička zůstane pauznutá a nevím jak dát opět play... Jde to vůbec?
Na interkomu je start/stop, předchozí a další. Takže by to mělo jít pokračovat tím start stop - zmáčknout do pípnutí
Zdravim mám hloupý dotaz koupil jsem si novou schubrtku E1 a přmýšlím kudy protáhnout kablik od interkomu F5mc aby to nevypadalo blbě.Dík za každou radu
Tak jsem pořídil taky F5Mc, ale nějak tapu v nastavení..
Do teď jsem měl starou F4 kterou jsem právě vyměnil za F5Mc abych mohl poslouchat navigaci z telefonu (nejsem doufám jediný který jezdí podle navigace v mobilu) a zároveň mohl mluvit přes intercom s baťuzkem. F4 zvládla buď mobil a nebo intercom.
Po návštěvě motosalonu kde jsem se na tohle informoval mi tam ta milá paní řekla, že tohle F5Mc zvládá - když promluví navigace v mobilu tak ztiší intercom a pak mluvení může pokračovat dále... Dokonce i v manuálu je to napsáno:
Navigační aplikace užívané v mobilních telefonech využívají profil A2DP k přenosu navigačních instrukcí. Tento profil se automaticky neodpojí při příchozí interkom komunikaci v případě potřeby.
Ale já asi něco dělám špatně
Když se v interkomu naladim na "Telefon" tak to stále chce na každé zmáčknutí jen telefonovat, ale nic neslyším..
Mluvení z navigace slyším jen když pustím přehrávání hudby, ale to se zase přeruší když se připoji interkom pro komunikaci
Můžete mi někdo poradit co dělám špatně?
Telefon je Samsung Galaxy S6 a navigace Navigon (popřípadě Waze)
Pánové neválí se někomu doma volný kabel na napájení F5MC s tím 2,5mm jackem? nebo kde se dá rozumně koupit? Někde jsem ho ztratil
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti!
Magmar: F5MC rozhodně neumí stišit interkom a pustit přes něj navigační příkaz a zase obnovit interkom. Takhle to nefunguje ani v F6.
F5MC při příchodu signálu že bude následovat navigační příkaz rozpojí interkom, umožní přehrátí navigačního příkazu (nebo třeba pípnutí klávesnice, telefonní hovor..) a pak obnoví interkom. Je to rozpojení a nové spojení, nikoliv stažení hlasitosti.
F6 umí ztišit rádio když někdo na interkomu promluví - to je ale něco jiného.
Problém je totiž v tom, že jsem ještě neměl v ruce telefon, který by navigační instrukce posílal profilem A2DP ale vždycky to je profilem handsfree/headset. A i kdyby to bylo A2DP tak si myslím, že to takhle fungovat nebude.
Ja bych teda rekl, ze kazdy normalni Androidi (jine platformy neznam) telefon posila jakykoliv zvuk profilem A2DP, bez ohledu na to, zda jde o navigaci, pipnuti klavesnice nebo prichozi smsku. Hovor je neco jineho. HF profil se da emulovat pomoci aplikace (napr. AudioBT, BTmono...), ale neni to nativni. Na problemu to ale nic nemeni, jak rikas.
Upravil HonzaMT dne 15.09.2016 16:49
Já si s tím tady asi hodinu hraju. Nedalo mi to a porovnávám chování iPhone a Androidu a různé aplikace.
Každopádně se to chová jinak než navigace. Ty skutečně všechny (tomtom i garmin) co tady máme k dispozici jedou navigační komanda mono. iPhone jak co. Mám Google maps, Waze, Scout, starý Navigon, Copilot...
Některý mají zvuk mono, některý stereo ale nepoznám podle kvality, co je A2DP a co ne ale je to hodně podobný. Já na iPhone používám Garmin aplikaci, která má standardně mapy USA ale mám k tomu stejné mapy jako se používají v navigacích (CN Europe) což není standardně k dispozici a tahle aplikace má zvuk tak nekvalitní, že to skutečně nebude A2DP.
Na Androidu co tady máme na S5NEO s Navigonem to jede stereo. Jiné aplikace jsem zatím nezkoušel ale věřím, že to bude jak píše Honza.
Nicméně tohle není BT4.2 (na rozdíl od mého iPhone 6), takže to podle mě nemůže umět řídit úrovně zdroje zvuku a když teda jede hudba a navigace říká hlasové příkazy, tak to prostě na hudby která hraje naplno stejně hlasitě říká navigační příkazy. F6T dělá to samé se stejným telefonem. A ani jedna z těch dvou sluchátkových sad neumí ztlumit hovor interkomu když přijde cokoliv z telefonu (jakékoliv audio), interkom se vypne úplně. Kolegyně to ještě zkouší s Google mapami ale asi to bude to samé.
Tak doplňuji že i Google mapy to míchají naplno a neztlumí zvuk na pozadí a neztlumí ani zvuk interkomu když říkají navigační příkaz ani s F5MC ani s F6T.
Upravil TomasTT dne 15.09.2016 18:01
Magmar napsal:
- když promluví navigace v mobilu tak ztiší intercom a pak mluvení může pokračovat dále...
Můžete mi někdo poradit co dělám špatně?
Ahoj, spatne nedelas nic, proste interkom ma vyssi prioritu nez prehravani hudby.... u navigacich aplikaci Waze, TomTom GO, TomTom Europe a Google Maps to prikazy prehrava stejne, jako kdyz prehravas muziku....
Zkus aplikaci HERE, v nasatveni se da prepnout do rezimu, kdy prikaz prehrava jako zvoneni pro hovor a ten ma prioritu vyssi nez interkom. U mne to funguje....ale jenm z tyhle apky.
A jeste ke sluchatkum: original pribalena k F5MC jsou opravdu bida... U starsi F4S jsem problem se zvukem nemel, ale F5MC je jednak potichu a jednak kvalita zvuku je naprosto strasidelna.
Vcera jsem to vyresil, koupil jsem v TT sadu PRO SOUND pro helmy Shoei a parada.... skoda, ze je sada tak draha. Tohle vedet, tak jsem kupoval F5MC rovnou s temito sluchatky v baleni a vyslo by to lip....
Ahoj chlapi, vysktl se mi problém, upgradoval jsem firmware interphonu F5MC z verze R110 na verzi R160, od té doby mi nehraje hudba z Navigatoru V. Netušíte co s tím? Popřípadě jestli jde interphon downgradovat na R110?
Honda Africa twin 750 (1992), BMW R1200 GS Adventure (2015)