Nazdar panove. Po 4 hodinove ceste z PL v desti jsem se rozhodl zapatrat, jak jste na to s vybaveni vy. Uz jsem napsal i neco o TCX Infiniti ( protekly mi ). Ale hlavne se chci zeptat na nepromok. Je pravda, ze ten muj uz nejakou tu tisicovku najel,ale takhle me zradil prvne. Asi jen shoda okolnosti,ze intenzita deste byla neustavajici a proste jsme jeli. Po tech 4 hodinach jsem mel pod tim hadry jak kdybych nic nemel. Nemam zadne sunt,ale neustal to. Kamos i jeho malda taky nepromoky ( jine firmy, jine typy ) a taky to nepromoky neustaly. Impregnujete nejak i nepromok? Je mi jasne ze kdyz to neni igelit,tak to muze propustit ale byl jsem na konci durch
Upravil milanosor dne 01.06.2011 00:23
I pád na hubu je pohyb kupředu
komplet z pracovních oděvů za 300 ká,no problém
mám i motorkářskou kombinézu za 1600 ká,ale je lepčí zmoknout než se vní pařit,aspoň tolik nesmrdíš
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Zatím vozím nepromok jen v kufru asi lenost se do něj soukat, jinak mám textilní oblečení od PSI ( Goreme GT + Smart GT ), už jsme v tom jel 4 hodiny v přívalovém dešti, a s mým překvapením jsem měl mokré jen rukavice a ponožky, oblečení krásně obstálo. Už tomu začínám i věřit, když prodavač tvrdil, že je to nepromokavé.
Bystřické>akorát bacha, ty nepromoky z pracovních oděvů jsou z dvojího materiálu, no a my kdysi vybrali ten špatnej
milanosor>nepromoky mají většinou zátěrovanou tkaninu, tak se podívej, zda není někde prošoupaný ten zátěr. Na mém nepromoku se ten zátěr oddělil podél podlepeného švu (zevnitř na kalhotách), takže jsem to opravil lepidlem na gtx oblečení McNETT SEAM GRIP a zdá se, že by to mohlo být funkční. Akorát od doby opravy mi za jízdy nepršelo, takže stoprocentně to tvrdit nemůžu.
Já mám bundu Bering tu zelenožlutou pláštěnku a kalhoty z prac oděvů stejné barvy, boty Henine Gericke (infinitiy jen se jinak jmenují) rukavice z goráče tuším alpinestár a v sobotu asi 200km v dešti a byl jsem suchý jako nikdy před tím. Až mi ani nevadilo že jsem jel v dešti.
Splněný sen moje 1100GS
Mám nepromok Tucano urbano - NANO. Na pohled je to uplně normální šusťák bez toho šílenýho igelitu vevnitř, ale fór je v tom, že materiál je vyroben/upraven nanotechnologií, která prostě vodu odpuzuje a nepustí (mám ho rok a půl a stále funguje jak novej). Navíc je fakt mini a naprosto se v tom nepaříš. Jedinej nepromok, kterej už kdy na sebe vemu (přes jeansy). Jinak je to samo vůbec nejlepší řešit kvalitním oblečením bez nemoků.
Nedávno jsme jeli z Opavy do Prahy. Od Bruntálu až do Prahy byl neskutečnej slejvák, dokonce chvíli i kroupy a vydržel. Teda... ženě vydržel, protože jsem jí ho půjčil, já jsem si vzal ten klasickej a samozřejně jsem skončil po 100km jako ve vaně.... A co jsem neměl nacucaný od vody, to jsem měl totálně propocený, hrůza, igelit už prostě nikdy.
PS: teď už máme nano oba dva
Upravil morabo dne 01.06.2011 08:39
Maiali nel Fango!
morabo napsal:
Mám nepromok Tucano urbano - NANO. Na pohled je to uplně normální šusťák bez toho šílenýho igelitu vevnitř, ale fór je v tom, že materiál je vyroben/upraven nanotechnologií, která prostě vodu odpuzuje a nepustí (mám ho rok a půl a stále funguje jak novej). Navíc je fakt mini a naprosto se v tom nepaříš. Jedinej nepromok, kterej už kdy na sebe vemu (přes jeansy). Jinak je to samo vůbec nejlepší řešit kvalitním oblečením bez nemoků.
Nedávno jsme jeli z Opavy do Prahy. Od Bruntálu až do Prahy byl neskutečnej slejvák, dokonce chvíli i kroupy a vydržel. Teda... ženě vydržel, protože jsem jí ho půjčil, já jsem si vzal ten klasickej a samozřejně jsem skončil po 100km jako ve vaně.... A co jsem neměl nacucaný od vody, to jsem měl totálně propocený, hrůza, igelit už prostě nikdy.
PS: teď už máme nano oba dva
Tak jsem se lehce kouknul po netu a:
TUCANOURBANO NANO TROUSERS - nepromokavé kalhoty - 733-N
NANO TROUSERS - nepromokavé kalhoty Stejná NANO kolekce od italského výrobce Tucano Urbano. NANO TROUSERS...
1.215,00 vč. DPH
Trochu dost jen za kalhoty. Tohle se příznivcům pracovních oděvů líbit nebude...
Upravil BIGR dne 01.06.2011 08:45
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
BIGR:
Jo, jo, jsem zvědav na reakce.
Jinak ty první jsem koupil v Itálii v akci asi za 30E, druhý ale už za plný tady, protože jsem si vyzkoušel, že to má fakt smysl a lépe utratit 1200, než vyhodit pětikilo....
Maiali nel Fango!
Mám dvoudílnou klasiku (kdysi jsem začínal s 1-dílnou, ale mělo to mouchy), značku nevím ale je známá, mám to na jazyku. Kupováno v HK v Yamaze asi za 1500,-, černo-šedá kombinace v obalu (na noc dobrý polštářek), funguje léta a dlouho ještě bude, nezateče ani kapka, zevnitř má síť. Má taky mouchy (v Alpách jsem se např. za den 6x oblékal, ve vedru se v tom jet nedá) ale na dlouhou cestu bych bez toho nejel přestože mám nepromokavé BMW R3, které fungují dobře. Mít ale R2 nebo jiný "vynález" s promokavou horní vrstvou a nepromokavou vložkou, budu jezdit v dešti v nepromokách, nechci mít ve stanu vedle sebe nacucanou bundu, byť na motorce budu v suchu. Jo, a v zimě je nepromok další teplá vrstva, fakt to funguje.
To nano vypadá skvěle a pokud funguje, cena není vysoká, za úsporu místa v kufrech na delší cesty to určitě stojí, poohlédnu se po tom...
Ja nechapu jak nekdo muze jezdit v pracovnich odevech a jeste to chvalit,pravda sice to nepromokne,ale vzdyt to planda v botech se do toho blbe leze a vypada to dost blbe. Preci jen ty motorkarsky-alespon nektery jsou lip vymysleny-rozepinaci nohavice,kapsy na doklady,sprcka na krk aby neteklo za krk,gumy na rukavech atd.
Mimochodem to nano vypada vazne dobre.
Já mám už několik let dvoudílný nepromok BMW. Fungoval dobře ale po čase začaly protékat zipy resp. švy kolem nich. Mám druhý, první jsem vyreklamoval tuším po měsíci, další to začal dělat zase ale reklamovat to nemá smysl, považuju to za vlastnost. Někde to mám opravené ale 100% to není ani náhodou. Používal jsem ho na enduru na přejezdy apod. Předtím jsem měl nepromok Airoh, ten vydržel asi hodinu lijáku a pak to začalo někde na zádech zatékat a do pěti minut jsem byl promočený. Vyzkoušel jsem ho ještě jednou a odložil navždy (kupovaný byl ve Francii a reklamovat ho tam nemělo smysl ale nebyl v kategorii do 30EUR)
Ve všech "igelitových" jsem byl propocený stejně jako bych jel normálně na dešti, takže to už několik let neřeším a používám jen goretex vložku. Poznámka Ivana (o mokrých věcech ve stanu) je velmi přesná - já to řešil tak, že jsem mokrý oblečení nacpal do kufrů. Kdo si myslí, že oblečení ve stanu v noci nějak vyschne, tak nevyschne Takže je to úplně jedno, jestli je ve stanu a zbytečně to zvyšuje vlhkost při spaní nebo je to zamčené v kufrech. Na cestách se dá použít ještě dobrý trik - i když prší, tak oblečení slušně vyschne pověšené někde na vzduchu pod stříškou - třeba na terase kempu, u záchodů apod. Problém je, aby to někdo neukradl. Dá se to vyřešit 5mm ocelovým lankem s oky, které se protáhne rukávy bundy a nohavicí kalhot a zamkne se to visacím zámkem přes zábradlí apod. Skoro v každém kempu se takové místo dá najít a domluvit se, že se to tam pověsí a nebude to vadit. Stačí třeba i zezadu nějaké budovy, jde jen o to, aby na to nepršelo. Pochopitelně - někdo může vzít kleště a přestříhnout to ale 5mm už se nezvládne kapesním gerberem a nemusí se to tam nechat celou noc, stačí pár hodin.
Za asi pět tisíc se dá koupit goretexový "nepromok" pro cyklisty ale to je už jiná cenová liga
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
brtnik napsal:
Ja nechapu jak nekdo muze jezdit v pracovnich odevech a jeste to chvalit,pravda sice to nepromokne,ale vzdyt to planda v botech se do toho blbe leze a vypada to dost blbe.
Aniž bych propagoval pracovní nepromok oproti něčemu X-krát dražšímu a specializovanému, tak je mi úplně, ale ÚPLNĚ buřt, jak v tom za deště člověk vypadá.
A když o tom teď zpětně přemýšlím, tak třeba mně osobně je v podstatě jedno i to, jak vypadám, i když neprší __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
brtnik napsal:
Ja nechapu jak nekdo muze jezdit v pracovnich odevech a jeste to chvalit,pravda sice to nepromokne,ale vzdyt to planda v botech se do toho blbe leze a vypada to dost blbe. Preci jen ty motorkarsky-alespon nektery jsou lip vymysleny-rozepinaci nohavice,kapsy na doklady,sprcka na krk aby neteklo za krk,gumy na rukavech atd.
Mimochodem to nano vypada vazne dobre.
Měl jsem (mám a už nepoužívám) Jednodílný nepromok origo na moto. Je černý s jedním reflexním proužkem.
Nepromokavé kalhoty z pracovních oděvů jsou naproti tomu reflexní zelenožluté. Což je pro mě vzhledem k bezpečnosti jeden z hlavních argumentů. Nevšim jsem si že by mi nějak plandaly. Obléct dou přes boty ale vyslíkají se hůř přes boty. Nevidím v tom problém. Boty sundám a je. K ceně 100Kč (ve výprodeji) myslím není co dodat.
Používám je i v zimě jako poslední zateplovací vrstvu a jsem naprosto spokojen. Na rozdíl od ostatních mi příjde že se do nemoku nepotím. Většinou se při dešti ochladí, tak jsem rád že můžu nemok obléct.
Splněný sen moje 1100GS
Já používám Hansa Leather.Nevím, kdo to dělá, koupil jsem to v obchodě jak na motorky, tak na čluny.Jezdil jsem s tím třeba i 3 dny v dešti.Na GG jsem ho měl i místo kožichu, když bylo -2st.C. Pak jsem v tom spadl, roztrhal, ale protože jsem byl spokojen, koupil jsem ho znova u toho chlápka, co mi prodal ten první.
Já měl šprcku kombinézu z Lidlu, ale špatně se do toho lezlo a navíc byla černá, tzn. za gejzírem vody jsem nebyl vidět. Tož jsem nedávno pořídil od Geneze dvojdílnou s reflexním vrchem. Zatím jsem ji nevyzkoušel...
Jednodilnou nebrat,je to vazne pakarna se v lijaku do toho nasoukat. Osobne pouzivam skoro porad jen bundu,kalhoty nasazuju opravdu malokdy . Hodi se i v kempu kdyz prsi...
mal som dvojdielne a premokli. stali ma 100evry pár a bolo to na draka tiež. tak teraz fakt neviem. lebo chcem to ako nudzovku ked bude pršat. ai kuknem po tom pracovnom. na dovču to stačí. doma budem jazdil len ked nebude pršat Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/