Tak nevíš jak se k tomu majitel choval.. Navíc znám dost lidí co jezdí stylem dokud to pojede tak na to seru... Takže může jim to takle jet 10tis km a nebo taky jen 10.. Nikdy nemůžou bejt všechny motory ok.. Vždy může kleknout nějaké ložisko nebo něco a to klidně i u modelu 2015..
Jo urcite...to nerikam. Jen ze jich je par i s motorama novejsima nez je 08/09. Snazim se kolem toho zjistit co nejvice, protoze mam nabidku na model 09 v super stavu co necvaka...ale .... zatim necvaka a ted jestli bude nebo ne. Jestli to je jen rozruch kolem par motoru nebo to je opravdu treba kazdy treti....
Upravil SpeeGo dne 22.01.2016 17:49
SpeeGo
Jestli to je jen rozruch kolem par motoru nebo to je opravdu treba kazdy tretí....
To nemyslíš vážne. SpeeGo. To si fakt myslíš, že sú v tom BMW fakt blbí a vyrábali by motory čo by sa sypali. Ja tam tiež nepočujem nič hrozné. Už som to video videl dávnejšie. To na pravo je trochu hlučnejšie, ale proti mojej je to nič. Je to natáčané medzi dvoma stenami a mikrofón na kamere tiež skresľuje. Je však pravda, že to hrkoce trochu skoro na tie km. Asi to chalan moc nešetrí. Ja keď vojdem do garáže, tiež sa zhrozím aké sú to zvuky. A to že na to niekto kašle a jazdí na tom kým to nekľakne, aj 10tis. km, asi tiež nebude úplná pravda. Ten Rotax motor, nebude nikdy Honda alias Japonec. On si "hrkoce svojim životom" a dúfam, teda ja som si istý, že ten môj ešte aj dlho bude. No veď uvidíme.
siso napsal:
SpeeGo
Jestli to je jen rozruch kolem par motoru nebo to je opravdu treba kazdy tretí....
To nemyslíš vážne. SpeeGo. To si fakt myslíš, že sú v tom BMW fakt blbí a vyrábali by motory čo by sa sypali. Ja tam tiež nepočujem nič hrozné. Už som to video videl dávnejšie. To na pravo je trochu hlučnejšie, ale proti mojej je to nič. Je to natáčané medzi dvoma stenami a mikrofón na kamere tiež skresľuje. Je však pravda, že to hrkoce trochu skoro na tie km. Asi to chalan moc nešetrí. Ja keď vojdem do garáže, tiež sa zhrozím aké sú to zvuky. A to že na to niekto kašle a jazdí na tom kým to nekľakne, aj 10tis. km, asi tiež nebude úplná pravda. Ten Rotax motor, nebude nikdy Honda alias Japonec. On si "hrkoce svojim životom" a dúfam, teda ja som si istý, že ten môj ešte aj dlho bude. No veď uvidíme.
Blbě jsi mě pochopil...nemyslím to vážně, ale spíš jako otázku jak to s nimi je. Jestli je to opravdu rozruch jen kolem par kusu nebo se opravdu jedna o podložený, třeba celosvětový problém s motory roku 08/09. Každý třetí bylo spíš obrazně kdyby to byl každý třetí tak se to neřeší jen na foru.
Upravil SpeeGo dne 22.01.2016 20:59
Co jsem pročítal různá fóra o těchto motorech 08/09 tak mně osobně vychází zjednodušeně řečeno asi toto.Za předpokladu,že znám kompletní historii moto,nebudu jezdit off nebo po zadním kole na letišti,pravidelné výměny oleje a hladinu oleje držet 1,5cm nad předepsanou hladinou, tak by se mi mohly problémy s klepáním,přidřením motoru atp. teoreticky vyhnout?
Upravil Francek dne 24.01.2016 10:42
SpeeGo napsal:
Co říkáte na toto ?
https://www.youtube.com/v/pHtfLDwQTdk
Asi řidší olej ;-) Nalijte do té rachtavé mašiny 5W60 a budou znít obě úplně stejně...
Mimochodem... v jednom "nejmenovaném" autorizovaném servise mě nedávno technik přesvědčoval, že jediný správný a zcela ideální olej do F800GS je 5W60. Nabídl mi ho, jestli si dobře vzpomínám, za nějakých neodolatelných 520,- Kč za litr. Řekl bych, že už je tam totiž na obdobný zvuk motoru nových GS pár lidí upozornilo a toto je přece geniální řešení. Odstraníme neexistující závadu a ještě z toho vytřískáme prachy. Samozřejmě pane, tady máte 3 litry oleje za 1600,-, filtříček za 700,-, k tomu práce za 1000,-,služebníček, závada odstraněna, přijďte zas...
Upravil janrypal dne 25.01.2016 03:01
v roce 2014 jsem jezdil v dolomitech (s 800kou 2010 v te době 50000km ) a davali jsme pauzu na parkovisti a prijel tam typek z rakouska na 800ce ADV - nevím od kdy se delali tusim ze az od 2013 , motor mlatit uz 100m jak dojizdel to bylo poznat na parkovisti jak kladivem do karteru, nechapal jsem , když jsem naprd po 5 min tu svou hajtru a odjizdel tak i v 50ti tis nasprosto tichy a pak si vyberte kterej rocnik mlati a kterej ne :-) - docela by mne zajímalo jestli ten motor ještě jezdi a jestli dojezdil tak s jakou zavadou (asi tusim :-) )
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
A to mě právě zaráží... asi to nebude problém jen 08/09, ale normální úkaz u těchto motorů. Myslím, že když se bude dělat pravidelně výměna a jezdit jako člověk, tak to vydrží.
SpeeGo napsal:
A to mě právě zaráží... asi to nebude problém jen 08/09, ale normální úkaz u těchto motorů. Myslím, že když se bude dělat pravidelně výměna a jezdit jako člověk, tak to vydrží.
No já myslím že to bude spíš úkaz uživatelů-jakej pán takovej krám- jak jinak si vysvětlit že některým to vydrží 100 000+ a někteří mají kovárnu ve 30 000; že by tak renomovaná značka jako je rotax dělali tak šlompácky že by každý ,,dvacátý"motor byl zmetek se mi opravdu nechce věřit
JanRypal napsal:
Mimochodem... v jednom "nejmenovaném" autorizovaném servise mě nedávno technik přesvědčoval, že jediný správný a zcela ideální olej do F800GS je 5W60
Co vím, tak BMW oficiálně doporučuje pro naše klimatické podmínky 15-50W.
SpeeGo napsal:
No já myslím že to bude spíš úkaz uživatelů-jakej pán takovej krám- jak jinak si vysvětlit že některým to vydrží 100 000+ a někteří mají kovárnu ve 30 000; že by tak renomovaná značka jako je rotax dělali tak šlompácky že by každý ,,dvacátý"motor byl zmetek se mi opravdu nechce věřit
Přesně tak...taky si myslím, že je to pouze o tom jak se k tomu majitel chová a pokud vím ze byl olej dělaný každý rok, žadny off ani jizda po zadnim, nepadla tak se toho asi nebudu bat a pujdu do toho
Taky mám 800stovku z roku 2008, najeto cca. 76000 km. Mám jí od zdejšího člena, který jí servisoval v jednom dobře hodnoceném servise. Zde mu dělali výměny oleje, kdy používali olej Panolin STREET 4T RACE 10W 50. Tento olej mu doporučovali, já sice nevím jestli je tento olej správný, ale asi ho tám dám opět
SpeeGo napsal:
Částečně s tebou musím souhlasit...ale jak vysvětlíš to,že se ten jev na jiných typech motorů nevyskytuje?
Jako že si hňu.pi kupují jen 8kila?
Proč nejsou (v takový míře) vyrachtaný boxery,jednobuchy,řadový 4 a 6ti hrnky....?
Je celkem evidentní,že se to drží na 8kilech ...aspoň,co se motorů týče
Upravil Mr GS dne 26.01.2016 19:45
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mimo zjištění podle VIN kodu moto, lze nějak poznat pouhým pohledem na motor nebo nějakým detailem rozdíl mezi motory 08/09 a těmi jakoby bezproblémovými 2010+?
Upravil Francek dne 30.01.2016 10:25