Od pátku jezdím na nových Bridgestone Battlax Adventure A41. Předtím jsem měl Metzeler Tourance Next, vydržely 13 000 km. Kromě výměny gum na motorce žádná změna. Po výměně je motorka od cca 180 km/h neklidná, od 200 km/h se začíná vlnit. Jde to od předního kola. S touranckama to jelo jako po kolejích až do maximálky. Jinak se gumy chovají dobře, ani nepoznám, když přejíždím hady (na rozdíl od tourancek i Anakee III, co jsem tam taky měl). Nicméně já se příště těm A41 vyhnu.
obuto Bridgestone Battlax Adventure A41 po Michelin Anakee.
Zatím najeto 200km, takže nelze hodnotit.
Zkoušel jsem s kufry při 190km/hod - žádné chvění, motorka stabilní.
Při odjezdu z pneuservisu mi servisák řekl, ať jedu opatrně, že jsou nové - jáza to hned vzal a hezky jsem se sklouzl.
Tak tedy pomalinku, ale po 200km už je to v poho
Uvidíme, jak na tom bude dále.
Na Bridgestonech jsem jezdil na BMW dni. Na GS ustřelovali a Avikovi držely.
Já teď dozadu obul michelin anakee adventure. Guma trocho hlučnější v náklonech než doposud obuté Pirelli scorpoin, ale kupodivu na těch prvních 200 km i drží pře počáteční nedůvěru. Po dešti mi na mokru ani nikde nesklouzla, z čehož jsem měl obavy po zkušenostech s anakee 3
Já jezdím teď Dunlop Sportmax Roadsmart III a naprostá spokojenost. Ve dvou s plnou náloží taky v pohodě, žádné vibrace, mokro, sucho, pomalu, rychle, zahřejou se do 3km.
Zatím 6k a téměř žádné opotřebení
Pridam zkusenost, R1250Gsa , najeto 7900, predni pneu na znackach, zadek 3mm. Jezdeno jen asfalt po CR, sam bez bagaze. Cekal jsem ze driv pujde zadek.
Pneu Bridgestone Battlax adventure
Upravil roman325e dne 04.08.2019 23:16
R1250GSA HP
Nedávno jsem nazul na doporučení Michelin Anakee Adventure. Super guma. Zatím mám najeto něco přes 4000 a stále jako nová, a to celý nájezd ve dvou, plné naložení, dálnice, šotoliny včetně kamenných mokrých výjezdů - Bosna, Chorvatsko i za deště nikde ani náznak uklouznutí. Jediné, kde je nejistá je bahno s pískem, ale to jsem nechtěl moc pokoušet, široko daleko nebyl nikdo, kdo by nás vytáhl :-)
roman325e napsal:
Pridam zkusenost, R1250Gsa , najeto 7900, predni pneu na znackach, zadek 3mm. Jezdeno jen asfalt po CR, sam bez bagaze. Cekal jsem ze driv pujde zadek.
Pneu Bridgestone Battlax adventure
Mám taky 1250 ADV stejné pneu stejný nájezd jen asvalt i mimo ČR a ve dvou a většinou v plné polní předek taky dříve na značkách. A protože nebyl žádný problém mám druhou sadu už doma.
Jsou mírně hlučnější, v porovnání s Anakee 3, ale žádná hrůza to není. V příčném směru to téměř není znát, ale při náklonu ano. Hádám, že je to tou dvousměsí.
Vystřídal jsem snad všechny nejpoužívanější gumy a aktuálně za mě na silnici nejlepší Scorpion od Pirelli, drží hezky v zatáčkách a jsou poměrně stabilní při dálničních přesunech. Na brzdách mají taky dobrý výkon. To samo mě nezklamaly na vodě.
Šotoliny teď jezdím na Karoo 3, jsou to moje první gumy tohoto typu. Co mě docela překvapilo v dobrém je že se s něma dá relativně normálně přesouvat po silnici. Co mě už tak mile nepotěšilo je že zadek je OUT po cca 3tis KM “OFF” vlastnosti asi nejsem schopný aktuálně soudit protože s ježděním mimo cesty začínám..
Další zkusím Wildy Over than 250k km on BMW GS bikes
lako napsal:
Vystřídal jsem snad všechny nejpoužívanější gumy a aktuálně za mě na silnici nejlepší Scorpion od Pirelli, drží hezky v zatáčkách a jsou poměrně stabilní při dálničních přesunech. Na brzdách mají taky dobrý výkon. To samo mě nezklamaly na vodě.
Šotoliny teď jezdím na Karoo 3, jsou to moje první gumy tohoto typu. Co mě docela překvapilo v dobrém je že se s něma dá relativně normálně přesouvat po silnici. Co mě už tak mile nepotěšilo je že zadek je OUT po cca 3tis KM “OFF” vlastnosti asi nejsem schopný aktuálně soudit protože s ježděním mimo cesty začínám..
Další zkusím Wildy
Ani je nezkousej. To je zoufala guma. Mel jsem a vlastne ji porad mam na GS 1150 Adv, najel asi 3000 km a je po smrti. A ze by se za zivota cjvala nejak zazracne, to ani nahodou.
zetor napsal:
Já nakenc nasadil Bridgestone Battlax Adventure A41. Zatím spokojenost.
V sobotu jedu do ALB a v plánu je najet nějakých 3800km. Tak uvidíme potom.
Jak to dopadlo?
Já jsem maximálně spokojenej. Jezdím jen plně naloženej a ve dvou. Akceleraci LCčka s QS si užívám, a vždy beru za plný plyn. Na suchu i na vodě excelentní a to i v Chorvatsku a podobně, kde je asfalt hladší. Po 5800km má zadní 6mm a přední 3,5mm. Hodně jezdím i dálnice (cca. 2500km z 5800km najetých) a pneu se nesjíždí do placky.