Letos 2 sady.Ta druhá byla kvůli zvědavosti co to obouvají na nově 1250.Tedy Michelin Anakee ADV.Chvilku to hučelo.Nezklamala. Nájezd ke dnešku 12.000, a je to.Asi jsem jeden z prvních který je sjel (do fóra)...Sjela se nějak jinak než T Nextky.Do plocha.Možná jsem taky jezdil asi jinak.Ale kdo to ví...Dám je znovu...(ADV LC 2015).Za mne dobrý...Děkuji tímto Zetorovi za předkopy.Fajne.
Ja som vyskusal Pirelli rally STR , velmi dobra guma aj vo dvojici a nehuci.Zadna mi vydrzala asi 8 tkm,predna da aj 15. Len dodam ze mimaloktora guma vydrzi 10tkm.
Motorka je velmi stabilna , zvlada neuveritelne naklony. Je dost citliva na tie cerviky na ceste. Inak je super na rozbite cesty, kamienky na ceste...
Upravil sanko dne 02.11.2019 16:49
Kluci jak je to s Mitaskama E07 plus na LC hluk při přesunech a nájezd popřípadě chování v zatáčkách.Jezdil jsem je na osmikilu ale ne verzi +.Mám teď Karoo 3 a hukot při 130km po dálnici.
[quote]Beny66 napsal:
Má někdo zkušenosti na LC s Metzeler Tourance? myslim ze na polní ceste by to mohlo být lepší než hladká guma.
Řekl bych, že je to nejpoužívanější pneu na LCčko. Pokud se ti nechce experimentovat s jinými značkami a modely, u této verze "nešlápneš vedle" .
Upravil Ruda dne 12.04.2020 23:25
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
díky teď mám Pirelli Scorpion Trail 2 a na silnici super drží až na stupačku, ale polní cesta, tráva nic moc, jak se chová ten metzeler na silnici a v lehkem terenu? dá se s ním jet taky na stupačku?
cepik napsal:
Kluci jak je to s Mitaskama E07 plus na LC hluk při přesunech a nájezd popřípadě chování v zatáčkách.Jezdil jsem je na osmikilu ale ne verzi +.Mám teď Karoo 3 a hukot při 130km po dálnici.
Mám teď na zadní najeto 15 tis.a furt ještě nesundávám,budu sem potom dávat foto,nevěřil jsem ji,ale čumím..
cepik napsal:
Mám teď na zadní najeto 15 tis.a furt ještě nesundávám,budu sem potom dávat foto,nevěřil jsem ji,ale čumím..
Tourancky jsou na silnici horsi nez traily2, v terenu se mi poznatelnej rozdil nezdál, to musi byt hrubsi vzorek. Takze jsem skoncil u trailu2 a spuntech. Na lepsi trakci bys musel vzit aspon shinko 804/805 a hrubsi, ale uberes si neco z jizdy na silnici. Mokro je zvlastni kategorie, traily2 drzi zas vic nez tourancky a hrubsi gumy. V terenu uz to mas na ostre gumy, takze tam to je nic moc skoro na vsem.
Upravil madmike83 dne 13.04.2020 17:12
Honda XL600R
KTM 790R
BMW GS
cepik napsal:
Díky už je mám obuté a zatím hodnotím pozitivně.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
madmike83 napsal:
Tourancky jsou na silnici horsi nez traily2, v terenu se mi poznatelnej rozdil nezdál, to musi byt hrubsi vzorek. Takze jsem skoncil u trailu2 a spuntech. Na lepsi trakci bys musel vzit aspon shinko 804/805 a hrubsi, ale uberes si neco z jizdy na silnici. Mokro je zvlastni kategorie, traily2 drzi zas vic nez tourancky a hrubsi gumy. V terenu uz to mas na ostre gumy, takze tam to je nic moc skoro na vsem.
Díky za vyčerpávající info
takže asi mam nechat ty trial2 protoze jezim 80-90% po silnici a v terénu max polní cesta. Ty shinko 804/805 na silnici asi nic moc co? jde mi o to ze těm trial2 veřím vim to s nima jde na stupačku a bojim se obout neco jineho abych si pak nedal na držku
Ja jsem na trail2 projel i Balkan a tam bylo plno sotolin a jednou me to zavedlo do lesa na 2h jeste chci ted zkusit pirelli scorpion rally str, kde je nevyhoda mensiho najezdu na zadnim kole, ale mela by drzet i na silnici za mokra, co jsem videl test z okruhu, tak se mi ta guma pozdava, tak ji zkusim.
Shinka jezdi plno lidi, obecne za sucha spunty na silnici taky drzi, ale nejezdis s nimi tak rychle, protoze musis mit odbrzdeno pred zatackou, pokud das brzdu v zatacce, tak se ti zkrouti spunty, motorka diky spuntun trochu vibruje a ve vetsich rychlostech 130+ zacina byt nestabilni. Ono to je vzdy vic veci dohromady, ale v nejakem meritku se ti to takhle projevi.
Ono to holt musis zkusit, ono plno lidem staci shinko pac jezdi treba na pohodu. Ted ve Spanelsku na suchu byly pneu mitas E10, E09, E07+, scorpion rally, shinko804/805, pak musel jeden nahodit zadni trailattacky a daval to stejne jen v kopcich poznas horsi trakci, ale zas si mohl vic uzit zatacky, vzdy nekde pridas a nekde uberes.
Upravil madmike83 dne 14.04.2020 08:38
Honda XL600R
KTM 790R
BMW GS
Byl jsem jezdit týden Dolomitech v Itálii, Bolzano a potřeboval novou zadní gumu, byl to dost problem ji sehnat, nakonec se to podařilo v Bolzanu, firma VAROTTO, via Galvani 6, 39100 Bolzano, tel: 0471 50 25 22, kdyby někdo byl v podobných problémech, může se tam zastavit. Mají tam jen cestovní na asfalt, žádné kostky, vzal jsem Pirelli Scorpion Trail 2 a na asfalt v pohodě.
Cestmir Krupa
Ahoj teď jsem přezul z Pirelli Scorpion trail II na Metzeller Roadtec 01 a musím říct že velká spokojenost!!! Za sucha, dnes i z Velkého Meziříčí až do Pelhřimova v dešti a super...
Clarkii napsal:
Ahoj teď jsem přezul z Pirelli Scorpion trail II na Metzeller Roadtec 01 a musím říct že velká spokojenost!!! Za sucha, dnes i z Velkého Meziříčí až do Pelhřimova v dešti a super...
Ahoj, jsi spokojenej s těma Roadtecama 01 i po delší době? Máš proovedení HWM?
Jsou to pneu na které jsem dostal doporučení.
Zdar, spokojenej jsem snima byl, ale jsou jen silnice takze jsem vyměnil a teď dojizdim Dunlop trailmax meridian. Jsou sice na silnici tvrdší, ale v klidu taky nějaká polňačka i šotolina. Pokud jezdíš jen silnice tak vřele doporučuji...
Beny66 napsal:
Má někdo zkušenosti na LC s Metzeler Tourance? myslim ze na polní ceste by to mohlo být lepší než hladká guma.
Nemyslim ty Metzeler Tourance Next.
Já mám velmi dobrý zkušenosti s Metzeler Tourance na silnici a to i na mokru. Trochu horší přes zimu. Suchá šotolina polňačky a podobnej mikroterén, dokud nezvlhne, je taky naprosto v pohodě. Upozorňuju, že to "mimo silnici" z mýho pohledu nedokážu úplně ohodnotit, v terénu jezdím... zlepšuje se to, ale hodně nejistě. A obávám se, že týpci, jako já, "s jízdou v terénu občas, po rovině", na to ti stačí cokoliv. Terén miluju, ale co je terén? pár set metrů 2 cm hluboký bahno, nebo den jízdy po šotolině? Z mýho pohledu ani jedno. Terén začíná tam, kde jsem ještě nebyl.
Vím, strašně se to furt řeší, ale jednak je zkušenost s pneumatikama nepřenositelná, protože každej jezdíme jinak, ale především, jsem přesvědčenej, že v dnešní době jsou pneumatiky jen otázkou dobrýho pocitu, že nazouváme něco božího. A v podstatě, kdo není závodník a nejde na hranu, nemůže koupit špatně, pokud se drží známých značek a zhruba vyhoví povrchu, kterej nejčastěji používá. Já teď obul Anlas Capra R, před 1/2 rokem jsem ani netušil, že taková značka existuje. Sžíváme se, jsou úplně nový, držej... Otázka za milion: jsem schopnej posoudit jejich kvalitu? Jsem. Nějakej poct si vytvořím. Mám je na motorce. Na druhou stranu, budou si to myslet i ti, pro který jezdím jak přizdi srá č? Něco kup a zkoušej.Baworák, boxer. Fakt není co řešit...