Vzhladom k tomu, ze BMW servisu bude nejaky ten cas trvat vymena kolies, dotiahol som spice svojpomocne, nech viem aspon nieco na tom pojazdit. Lenze po dotiahnuti zadne koleso nieco malo hadze do strany (urobila sa mala osmicka). Aj som s tym trocha pocital, lebo jednoducho od oka tie spice neni mozne dotiahnut bez toho. Presiel som 500km trip, a par spicov zase volnych Zas som podotahoval.
ALE otazka.
Moze mat to hadzanie rafku nejaky negativny vplyv na uhlovy prevod kardana? Moze sa tym hadzanim nieco posrat? Za jazdy to necitit, motorka nehadze. Len aby tym netrpel ostatok motorky.
Vdaka za radu.
BMW R1200GSA r.2018
tromar napsal:
Vzhladom k tomu, ze BMW servisu bude nejaky ten cas trvat vymena kolies, dotiahol som spice svojpomocne, nech viem aspon nieco na tom pojazdit. Lenze po dotiahnuti zadne koleso nieco malo hadze do strany (urobila sa mala osmicka). Aj som s tym trocha pocital, lebo jednoducho od oka tie spice neni mozne dotiahnut bez toho. Presiel som 500km trip, a par spicov zase volnych Zas som podotahoval.
ALE otazka.
Moze mat to hadzanie rafku nejaky negativny vplyv na uhlovy prevod kardana? Moze sa tym hadzanim nieco posrat? Za jazdy to necitit, motorka nehadze. Len aby tym netrpel ostatok motorky.
Vdaka za radu.
a co to znamená "trochu háže? kolik je to milimetrů?
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
[/quote]a co to znamená "trochu háže? kolik je to milimetrů?[/quote]
Tazko povedat, kolko mm to bolo... 2-3? Neviem vobec.
Kolesa mi vymenili obe v ramci zaruky, a aj to nove hadzalo tak isto. Tak to asi tak malo a ma byt. Za jazdy to necitit, tak to uz neriesim.
BMW R1200GSA r.2018
Kvalita výroby u známých značek zmizela někde v minulosti. Levně vyrobit, draho prodat. Kdyby to bylo u číny, to by bylo keců jak jsou nebezpečný, že je to BMW, tak ticho po pěšině. Mám tu značku rád a zůstanu u starších strojů. Kdyby radši místo těch udělátorů na propojení s jinou planetou vrazili výrobní náklady do kvality.
Upravil joe dne 17.04.2019 16:33
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Zdar všem,
chtěl bych oprášit diskusi o rozplétání kol na vodnících r. 17-18. Před cca.3týdny jsem na hranicích Černé hory a Albánie zjistil, že my chybí v zadním kole jeden drát, 3jsou povolené tak, že jsem je vytáhl rukou a snad všechny povolené. Ještě ten den jsem volal do Inveltu, bylo mi řečeno, že už se s tím setkali a že by to chtělo co nejdříve přijet do Inveltu, že se to bude řešit. Nedalo mi to, nechtěl jsem si rozbít hubu, tak jsem zajel do BMW Podgorica. Tam si odpoledne udělali čas s tím, že dráty nemají, ale technik je sundal z jiného kola, dal na mé a ostatní dotáhnul. Měl jsem co nejdříve jet zpět do ČR, oprava je provizorní a tam to dořešit. Když jsem s tím přijel do servisu Invelt Stodůlky, druhý den mi volali, že jsou dráty v pořádku, nevidí tam žádný problém. Čeká mě na jaře delší cesta (Maroko) a teď neví, zda mě to nepotká tam a co potom.
Servisuju v Invelt Stodůlky asi 8let již druhou motorku, ale tak mě nasrali, že jestli se to nedotáhne dokonce, tak už mě tam neuvidí.
Jak jste s tím pochodili vy ostatní?
Popřípadě jaké jsou řešení.
Díky všem
Nestačí vozit pár drátů ssebou? Vyplétané kola by se měly kontrolovat. Vyměnit drát na cestě je celkem snadná oprava. Pokud tam člověk nemá osmici jako prase. Nebo mi něco uniká?
Problem je v tech kolech u te serie natahuji se draty vymackava se obruc a naboj. Je nato svolavacka . To stejne je i u vetsiny sad co koluji za 15 t na betu. Vetsina vsech je z tech svolavacek a mela se likvidovat.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ja sem zase slyšel že ty emericki přední brzdice stoji za h.ov.n.o takze od příštího roku tam bude zase brembo...takže zase se šetření nepovedlo.
Kupredu spatki ni krok...
servisak napsal:
Problem je v tech kolech u te serie natahuji se draty vymackava se obruc a naboj. Je nato svolavacka . To stejne je i u vetsiny sad co koluji za 15 t na betu. Vetsina vsech je z tech svolavacek a mela se likvidovat.
To je ale nepěkné! Dá se to při koupi odhalit? Kdy byly ty kola vyrobené?
Ano je nanich dot. Je to nahovno vec. Sou kole ktera se nerozpletaji a jsou kola kde schazeji 4 draty a vsechny volne
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Jako ostatni prede mnou ozivim tema volnych spic. Ted jsem se vratil z garaze a na zadku volne spice. Chtel jsem to dotahnout,ale toci se to cele a nejde to. Tady jsem vycetl o nejakem zajistovacim cerviku,tak jsem se vratil do garaze,ale zadneho cervika jsem nenasel. Nevite nekdo,kdo by ty vyplety delal v Brne a okoli. Nez neco do****,tak radeji za tu praci zaplatim. Dekuji.
dafikk napsal:
Jako ostatni prede mnou ozivim tema volnych spic. Ted jsem se vratil z garaze a na zadku volne spice. Chtel jsem to dotahnout,ale toci se to cele a nejde to. Tady jsem vycetl o nejakem zajistovacim cerviku,tak jsem se vratil do garaze,ale zadneho cervika jsem nenasel. Nevite nekdo,kdo by ty vyplety delal v Brne a okoli. Nez neco do****,tak radeji za tu praci zaplatim. Dekuji.
Vo vnútri tej štelovacej torx skrutky na náboji kola je zaisťivací červík na malý imbus ...