Hydraulická spojka se neštěluje ta si to dělá sama!Mužeš tak max zkusit to odvzdušnit zda tam není někde vzduch jinak je sjetá lamela!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ak Ti spojka vypína už pri letmom dotyku spojkovej páčky, tak to zavzdušnené nebude.
Môže to byť:
- opotrebovaná alebo zamastená lamela
- zatuhnutý sekundárny spojkový valec - nestíha sa rýchlo vracať
- unavená prítlačná pružina lamely spojky
Koľko má moto najazdené a kedy bola posledne menená spojková kvapalina?
Je to tak, jak píše servisák i palčiatko.Hlavně u 1200 použij jako náplň minerální kapalinu (buď originální náplň Vitamol nebo např. Castrol LHM+). V případě použití brzdové kapaliny ti za nějakou dobu "odejdou" gumičky ve spojkových válečcích.
Dělá mi to taky a mám na 12ce 36tis kilometrů naježděných jenom mnou,myslím si že je lamela v ****u,není to ještě hrůza,ale už to cítím,že půjde do kopru.Při kolika kilometrech se tak spojka mění?Díky
...jedine nastavenie je draha pačky spojky tam plastovym šrobikom...ja menil lamelu pri 80000km a obloženie bolo ešte v servisnej norme ale mal som velku volu v tom tisichrane lamely čo sposobovalo klepave zvuky zo spojky......to obloženie musi skutočne vydržat aspon 100tis km lebo ja som spojke fakt daval na prdel a často horela a dymila .....
Tonda napsal(a):
Je to tak, jak píše servisák i palčiatko.Hlavně u 1200 použij jako náplň minerální kapalinu (buď originální náplň Vitamol nebo např. Castrol LHM+). V případě použití brzdové kapaliny ti za nějakou dobu "odejdou" gumičky ve spojkových válečcích.
ahoj
chlapi jakou barvu má Vitamol, je zelený? Já jen jestli ho tam mám.
Upravil walda dne 26.08.2010 12:58
nemít GS, stojím tam ještě dnes https://www.motor...uid=344094
Mám přesně opačný problém spojka vypíná i zapíná celkem normálně, ale:
občas když dýl jedu a nespojčím jakoby nedovypne při zmáčknutí lehce táhne ale když vrknu plynem tak se to utrhne a už je to jakoby OK. Místo vrknutí stačí zmačnout spojku 2x a taky je klid.
Můj názor vzduch? Někdo měl podobnou zkušensot?
Kde prodávají tu kapalinu?
Jinak jikde nic neteče neubývá ani nerosí.
opravdu lze nahradit vitamol za LHM+ (páč toho mám doma dost)??????
Upravil vlada-adv dne 26.08.2010 13:44
mám stejný problém. Najeto 31 tis. km, ale je fakt, že jsem skoro celý letošní rok jezdil naloženej. Po konzultaci se "servisákem" to vidím na výměnu lamely. A když už, tak za keramickou. Našel jsem tuhle: http://holan.pl/e...ut_spacers
Můžeš mít opravdu špatně nastavenou pouze tu páčku.
vlada-gsa: a nemůže se přidírat ta ovládací tyčka, která prochází skrz hřídel?
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD
Jarda-vopic> no to je to co nevím, první bych asi vyhnal vzduch páč se to chová jako zavzdušněná brzda, uvidíme víc mě zajímá náhrada toho vitamolu a nebo místo kde ho mají skladem. LHM+ mám doma litry.
vlada-gsa: ahoj, zkus vymontovat spojkovej váleček a mrkni jak vypadá - jestli nezačíná pouštět. Zrovna koukneš i na tu vypínací tyčku (ale tam bych problém neviděl). Vitamol koupíš v BMW (jestli na něm trváš, můžu ti ho tam vzít a poslat poštou - jezdím tam minimálně jednou týdně pro díly). Jinak Castrol LHM+ mám i ve svý motorce, tuším, že ho má v HP2 i Čízák. Vím o více lidech, kteří ho tam mají už pár let (měnil jsem jim spojky,válečky nebo opravoval nějakou bouračku) a nic nikde nepropouští - minulý týden jsem dělal servis na jedné 1200GS (2004), kde jsem zrovna loni zjara měnil spojkovou pumpu roztřískanou po pádu - nikde nic neprolínalo ani nerosilo, spojka funguje bezvadně. Vitamol je minerální kapalina a LHM+ taky. Nesmí tam přijít "brzdovka" - ta je na jiné bázi a rozežrala by gumičky.
lochman - ještě mrkni (jestli máš kryty rukou do roku výroby 2007) jestli ti netlačí do páčky a ta není trochu vymáčknutá.
díky to jsem potřeboval vědět zítra vyměním vitamol za LHM+ (zbylo mi ho doma dost) a odvzdušním, jestli to nepomůže bude se pitvat. Únik netypuju páč hladinka drží v nádrže jak přibitá no ale nikdy neříkej nikdy. Díky za zprávu. p.s. co se vitamolu týče jsem sic v praze denně ale přejíždět z chodova do inveltu a pak na prosek se mi fakt nechce je to vopruz.
lochman> jo kryt je svinstvo kvůli němu jsem málem dostal infarkt když mi klouzala spojka v 8000km pak sem si všim pošoup a je klid, kéž by to bylo tím měl by si o starost míň.
Upravil vlada-adv dne 27.08.2010 19:49
já měl ve 40 000 podobný problém spojku jsme rozebrali lamela byla ok ale přítlačák do konusu. Koukali jsme jako blázni jak se to německým soudruhům nějak nepovedlo
tak teď to začlo na neutrál klepat a když zmáčknu spojku,tak to přestane.něco podobnýho jsem měl kdysi na 2jkové oktávce a byla v čoudu spojka za 15ct,tak jsem zvědav co mě čeká tedka