A měří to opravdu vše jak má? Se mi skoro nechce věřit, že to funguje. Zní to velmi dobře!
A teď ta nejdůležitější otázka:
Kdo mi to zvládne předělat na plovák? Hádám, že v autorizovaném servise by mě poslali do pryč
Upravil Fojtik Design dne 19.10.2020 13:09
R1200GSA - Pásek na měření hladiny benzínu - upgrade
Přidané 19.10.2020 20:25
Johny_F napsal:
A měří to opravdu vše jak má? Se mi skoro nechce věřit, že to funguje. Zní to velmi dobře!
A teď ta nejdůležitější otázka:
Kdo mi to zvládne předělat na plovák? Hádám, že v autorizovaném servise by mě poslali do pryč
vypadá to že to funguje dobře, samozřejmě s ohledem na tvar nádrže, ale to je stejný i s páskem, tj. dlooouho je furt plná a když se to dostane dolu do užšího tak to ubejvá rychleji. Nicméně dojezd by mohl být +- OK, ale nulu jsem raději ještě nezkoušel
V servisu nevím, bral jsem to jako domácí výzvu a klaplo to, průměrně zdatnej kutil to zvládne myslím v pohodě, akorát jsem to teda rozebíral dvakrát, páč jsem tam napoprvé narval ten plovák tak, že byl zaseklej a já byl nasranej že to nefunguje
Upravil Kubajzz dne 19.10.2020 20:27
Přidané 21.10.2020 12:10
taky jsem to předělával na plovák a taky jsem "bojoval" se zaseknutím plováku nejdříve o nádrž, pak o přečerpávací hadici. Teď už to chodí OK. Důvodem zasekávání bylo v mém případě použití jiného plováku (sehnal jsem za cca €25 na Allegru), na který jsem musel udělat nový drát, protože ten původní byl krátký a jinak naohýbaný.
První dílek zmizí po cca 120km, druhý při nájezdu cca 250km a pak dloooouho nic, protože pravá kapsa stále doplňuje levou, takže až se tato vyprázdní (alespoň tak si to vysvětluji já), tak pak najednou při cca 450km to začne padat dolů, respektive to celkem skokem spadne na 3 dílky. Dojezdu nevěřím, protože mi to ukazuje přes 700km. Otestoval jsem si výjezd nádrže do "0" a od rozsvícení "rezervy" jsem najel 100km. Průměrnou spotřebu ve dvou mám po odjetí cca 10.000km 4.95l/100km. Jezdím 99% cestu II. a III. třídy ČR
Takže když to shrnu: plovák tam mám proto, aby mi to neházelo chybu pásku a jezdím na kilometrový nájezd denního počítadla, které při každém tankování nuluji. Když najedu 500km, tak se poohlížím po pumpě.
PS: nevěřím moc tomu, že se ŘJ "učí" podle spotřeby nájezd a ten ukazuje. Nebo se mýlím?
ahojte Joch
GSA 07/2008
Přidané 21.10.2020 13:32
Johny_F napsal: Joch: No ale pokud jezdíš stejně na denní počítadlo km, tak je to trochu zbytečná úprava, ne?
netušil jsem, že se to bude takto chovat, nicméně tam je věc, která je "věčná", nesvítí mi trojúhelník (ano, 3 odpory jsou levnější), když už jde do ouvej tak mi funguje odpočet na rezervu a mezi námi: trocha toho bastlení v dílně/garáži je bezva relax ...
GSA 07/2008
Přidané 21.10.2020 13:33
Joch napsal:
taky jsem to předělával na plovák a taky jsem "bojoval" se zaseknutím plováku nejdříve o nádrž, pak o přečerpávací hadici. Teď už to chodí OK. Důvodem zasekávání bylo v mém případě použití jiného plováku (sehnal jsem za cca €25 na Allegru), na který jsem musel udělat nový drát, protože ten původní byl krátký a jinak naohýbaný.
První dílek zmizí po cca 120km, druhý při nájezdu cca 250km a pak dloooouho nic, protože pravá kapsa stále doplňuje levou, takže až se tato vyprázdní (alespoň tak si to vysvětluji já), tak pak najednou při cca 450km to začne padat dolů, respektive to celkem skokem spadne na 3 dílky. Dojezdu nevěřím, protože mi to ukazuje přes 700km. Otestoval jsem si výjezd nádrže do "0" a od rozsvícení "rezervy" jsem najel 100km. Průměrnou spotřebu ve dvou mám po odjetí cca 10.000km 4.95l/100km. Jezdím 99% cestu II. a III. třídy ČR
Takže když to shrnu: plovák tam mám proto, aby mi to neházelo chybu pásku a jezdím na kilometrový nájezd denního počítadla, které při každém tankování nuluji. Když najedu 500km, tak se poohlížím po pumpě.
PS: nevěřím moc tomu, že se ŘJ "učí" podle spotřeby nájezd a ten ukazuje. Nebo se mýlím?
ahojte Joch
Někde jsem se dopátral že tam právě nějaký algoritmus v závislosti na spotřebě je, nicméně se mi ta “proporcionalita” kvůli přečerpávání z jedné půlky do druhé chová stejně. Jinak co se týká spotřeby, jsem na tom krapet hůř, jezdím tak za 7-7,5l ale to bude asi mým stylem
Přidané 21.10.2020 15:44
Tak že asi nejlevnější varianta jsou ty odpory, a pak to ukazuje furt plnou? A jezdit na počítadlo km? Ten plovák stejně moc přesně neukazije jak jsem pochopil.. Jestli jsem teda pochopil správně.
Přidané 21.10.2020 16:48
Bedabanjo napsal:
Tak že asi nejlevnější varianta jsou ty odpory, a pak to ukazuje furt plnou? A jezdit na počítadlo km? Ten plovák stejně moc přesně neukazije jak jsem pochopil.. Jestli jsem teda pochopil správně.
Za mě je to jak píšeš: úplně se tomu nedá věřit mezi 3/4 a 1/4 nádrže (alespoň v mém případě, jiní na tom asi budou jinak/lépe). Pro mě je důležitá ta poslední 1/4, kdy to začne ukazovat rezervu (žlutý trojúhelník) a začne odpočítávat km. Je ale potřeba mít odzkoušeno, kolik na plnou nádrž najedeš. Já když jsem měl cca 2 čárky, tak sem si vzal 5l kanystr do kufru a jezdil. A až došel, tak jsem věděl kolik km na plnou nádrž najedu. Když je funkční ukazatel rezervy, tak si vyzkoušíš, kolik na ni dojedeš. když jsi ve městě, tak si jen přeješ, aby ti nedošel na křižovatce nebo na světlech . Pak dolil 5l a mazal k pumpě. A u pumpy si tímto taky ověříš, kolik jsi schopen do nádrže natankovat, pokud jsi to ještě nezkoušel.
GSA 07/2008
Přidané 21.10.2020 17:12
Dík za info.. Ještě otázka asi i na ostatní.. Jak to že když se to předělá na plovák z roku 10 s vejs tak to ukazuje blbě.. Vzdyt ta nádrž by měla být stejná a ten plovák je z dvojvacky přece... Nebo je tam ještě něco jiného jinak?
Přidané 29.03.2021 18:58
Pokud se nějaký odvážlivec pustí do přestavby na plovák, potkal jsem kompletní video. Sice je to španělsky, ale dá se to celkem pochopit. Ale upřímně, je to docela masakr! https://www.youtu...TfoakxkBq4
Přidané 30.03.2021 22:52
ja som to prerabal podla tohoto videa, funguje mi to.
ale ako pisu skor, nema to plynuly ubytok benzín pada skokovito. Ale vzdy lepsie ako bud furt plna nadrz (odpory) alebo prazdna... Bojoval som s plavakom, s jeho zaekávaním vo vnutri nadrze, Precerpal som asi 150l benzínu, kým som to vyladil a vhodne ohol plavák v nadrzi :-)
mam odskusených na nadrzi 650 km, a pekne zacala svietit rezerva. Za mna spokojnost a cenovo ma to tiez vyslo priblizne ako pasik.