hledal jsem v historii, jestli někdo něco podobného neřešil a našel jsem pouze téma https://www.bawor...ost_617409, které není úplně to pravé.
Rád bych si nechal u čalouníka vyměnit výplň řidičova sedla. Původně jsem myslel dát tam gel, ale z tématu "Bolí mě řiť" jsem se dočetl, že gel se nedává a ani to snad nefunguje.
Dal bych paměťovou pěnu, momentálně jí mám v kancelářském křesle a je to nádhera, můžu sedět třeba 12h a o řiti ani o zádech nevím.
Nědělal někdo podobnou úpravu se svým origo sedlem?
R1200GS 2010
Poptej v DDT - Mohelno. Určitě ti dobře poradí. Já tam nechával přešít sedla 3x. Víceméně kvůli manželce. Já se sedlama problém nemám ani když jedu 12 hodin.
.
Ja som si teraz nechaval robit upravy sediel aj na GS aj na RT v calounictvi1 na nuselskej v Praze. Je to pan, co robi klasicku calunicku pracu a vie aj motosedla. Tak odporucam a za polovicu ceny ako firmy co robia len cisto sedla. Skus jeho, mozno nieco poradi.
Sleduj: https://www.insta..._source=qr
No, on je čalouník, který ti to přečalouní a pak je moto čalouník, který ti udělá sedlo tak, aby fungovalo a dokáže ti nabidnout materiály, kterým rozumí a umí s nima pracovat.
Jako třeba DDT, nebo Rutan motosedla. Já jen aby sis nenaběhl jako já tenkrát a neplatil sedlo dvakrát... Naštěstí jsem prvnímu matlalovi nas.ral a né zaplatil, ale ty nervy...
Nebuď tak bohatej aby sis kupoval levný věci
Upravil Kubrt dne 30.01.2024 14:19
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Asi mas pravdu ked chces menit vypln. Na origo sedadlo som si si nechaval dat vyhrievanu decku plus jemne tvarovanie. Mam skusenost, ze ked sa povodna vypln vypreparuje od povodnej kozenky, ktora je na nom nalepena lepidlom a len sa to precaluni do novej kozenky tak je to ina liga. Pravdepodobne tym ze sa to potom moze voci sebe poddat. Bolo to tak na RT aj GS, ale na 1150. Ako je to na 1200 uz neviem, to by som kecal Asi zalezi uz od tuhosti prdele jednotlivca
Sleduj: https://www.insta..._source=qr
díky Kubrte za připomenutí toho Rutan motosedla o tom jsem nevěděl.
Po telefonátech s různými firmami se situace zdá komplikovanější než jsme čekal. Třeba DDT Custom (cca 13tis) tvrdí, že gel do sedla nepatří a naopak další firmy jako Rutan (cca 4tis) prakticky jinou výplň nedávají. Takže jsem zmatený.
Navíc od DDT custom mě odradila tato věta z jiného topicu: "DDtuning sliboval , že se sedlo dotvaruje a zpohodlní. Stejně mě zadek pobolívá, ale už to měnit nehodlám, nic nepomáhá na 100%".
Úplně se mi nechce dát 13tis abych zjistil, že oproti originálu nic extra.
Ještě mám na vás jednu otázku, kolik hodin vydržíte v sedle v "komfort" pocitu. Já vydržím cca 6 hodin komfort, pak 2h začne fáze hledání na kterou půlku se posadit a nad 8h už je to vcelku utrpení.
Jak jste na tom vy ať už na origo nebo přešitém sedle?
Upravil stevebmw dne 30.01.2024 16:17
R1200GS 2010
Nemáš zač Steve. Jestli máš FB tak mrkni na jeho příspěvky co dává ohledně sedadel a uděláš si obrázek sám i na gel. Ja bych do gelové vložky od něj klidně šel... Ovšem s časem je to u něj na štíru..
Jinak v sedle vydržím bez změny polohy docela dlouho (mam novou výplň a znrusu nový potah, už teda pár let) a posledni asi dva roky jezdim na dlouhý štreky a nebo v horkách s pro někoho přežitkem, ale s ovčím rounem a jsem převelice spokojený jak s komfortem izolačním, tak s pohodlím. I co se týká prodloužení doby hledání jiné polohy
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
zbytecne si komplikujes zivot.od te doby co mame na motorce sedla wunderlich nevime co je bolest zadele.o tepelnem komfortu ani nemluve.boli vse ostatni ale prd... ne.kdyz pohledas tak nemusis kupovat nove
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/wunderlich-sitzbank-fuer-k25/2595364485-306-4465
Upravil kridlak dne 31.01.2024 14:03
ono je to komplikovanější i tím, že mám 30th výročku s červeným sedlem a zatím jsem nenarazil na sedlo jiné než černé barvy, jinak bych snad ten Wunderlich nebo podobné i zkusil.
R1200GS 2010
No, já si nechával vyměnit výplň a zároveň trochu změnit tvar a s celým novým potahem, který jsme designově dali dohromady u pana Koníře (firma Motopolster). Materiály skvělý, parádní přístup a práce rychlá. Vyslechl si problémy, které jsem měl při střední/delší jízdě a podle toho přišel s návrhem a společně to dokončili. Myslím, že jak já tak spolujezdec byl dohromady za nějakých 8t Kč, což je na rozsah zakázky nádhera. Sedlo je fakt hezké, zadek po něm neklouže a prostě jsem s tím fakt spokojenej. Odjel jsem za 10 dní 7,8t km a prdel by dala klidně jednou tolik ještě.
Neexistuje špatné počasí!
Já mám taky 30th výročku. Mám Kahedo a nechal jsem si ho akorát u čalouníka "přebalit" do červené, ať to mám stejné jako origo.
Na 11ce si vozím pr*el na Sargentu a taky paráda.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí