Dík za odpověď... Chci si koupit nový gs 1200, ale potřebuju ho snížit, tak přemýšlím co s tím můžu všechno udělat... Prý to jde až na 79 cm. Předpokládám, že to je i se sníženým sedlem... Máte někdo ještě nějaké info o snížení??? Do teď jsem měl 83 a to mi v některých situacích moc nevyhovovalo... Každý cenťák dolu beru...
A kolik měříš, že chceš snižovat? Snížené sedlo z obyč GS je vlastně ještě relativně pohodlné oproti standart GSA. Nejpohodlnější mi přijde Sargent v nižší verzi.
Sargent je trosku jina liga, ale taky jina cena.
Jestli uz sedlo mas a chces koupit snizeny, tak se na to vykasli a dej to svoje odbornikum at ti ho uplne predelaj, protoze orig. sedlo na 12tce je nestesti v jakykoliv vysce.
Musim priznat, ze Sargent je asi nejlepsi investice, kterou jsem do GS vlozil.
Kamarádovi teď přišlo přešité sedlo (R1150GSA) od DDTuning http://www.ddtuni... a musím říct,že hezčí práci jsem ještě neviděl. Nechal si ho taky snížit. Je parádně vytvarované a ještě tam jsou vložené nějaké gelové vložky s pamětí tvaru. No sakumprásk ho to vyšlo na 5000kč i s výšivkou loga DAKAR.
Po sezóně si ho taky nechám přešít. Fakt špičková práce.
zetor napsal:
Kamarádovi teď přišlo přešité sedlo (R1150GSA) od DDTuning http://www.ddtuni... a musím říct,že hezčí práci jsem ještě neviděl. Nechal si ho taky snížit. Je parádně vytvarované a ještě tam jsou vložené nějaké gelové vložky s pamětí tvaru. No sakumprásk ho to vyšlo na 5000kč i s výšivkou loga DAKAR.
Po sezóně si ho taky nechám přešít. Fakt špičková práce.
fotka by nebyla?
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
doporučuji si nechat přešít od ddt tuning,mám snížené na 1200 gs od nich a oproti originál rozdíl 200%,né že bych po 300 km necítil zadek,ale dám to v kuse,jinak nejpohodlnější sedlo co mám je na C1 to je křeslo.
"Žij svůj sen"
Reno: Sargent nedělá gelový, vlastně už skoro žádný výrobce nedělá gel. To byl omyl. Z gelu po delší jízdě děsně bolí bederka protože to sedlo nedrží páteř a bortíš se. Většina výrobců přešla na různé chytré pěny, které mají podobnou měkkost (tuhost) jako gel ale dá se nastavit lepší podpora v určitých částech sedla.
Sargent konkrétně všechny sedla dělá z materiálu Atomic Cell nebo Atomic Super Cell. Konkrétně pro BMW jsou všechny modely z toho Super Cell. Atomic je zkratka pro Advanced Theory Of Maximum Integrated Comfort a v principu je to materiál, který nabízí dobrou ergonomii podpory zad při dlouhé jízdě (tisíce kilometrů mnoho dnů), dá se tvarovat naprosto libovolně podle různých tvarů sedel a nabízí nejvyšší možnou filtraci vibrací. Gelová sedla nabízela skvělé filtrace vibrací už z principu. Atomic Super Cell je pěna, která na rozdíl od "molitanů" má uvnitř uzavřené buňky vzduchu, nefunguje tedy jako houba a nejde stlačit do minima. Funguje to jako mikroskopické pružiny. Navíc ten materiál neakumuluje horko, nemění tvar s teplotou (typické pro gely) a nenasákne vodu. Horní vrstva je prodyšná nebo někdy doplněná o vyhřívanou mřížku ale hlavní část sedla je z toho pružného materiálu. Máme tady kusy té pěny na ukázku a předváděcí sedla na vyzkoušení, tak se stačí zastavit. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Reno napsal:
Super, dík za rady... Měřím 172 cm... Teď ještě zjistit, který bude lepší, jetli to od DDTining nebo Sargenta. A Sargenta je gelový sedlo???
No vidíš, já mám 166cm (včera mě přeměřila paní doktorová ) a mám ADV a Sargent v nižší verzi... A myslím že se to takto v klidu dá. Nic bych nesnižoval, bude ti to akorát.
Toho Sargenta ti vřele doporučuju, loni jsme jeli přesun 1700km jen s pauzama na tankování a zadek v pohodě. S obyč sedlem by to bylo utrpení.
Reno napsal:
Tomáš Kocanda: Dík moc za vysvětlení. Určitě se stavím, budu potřebovat poradit i s navigací a dalšími drobnostmi... Můžu se obrátit přímo na Vás???
Jo, sorry... Přijel bych asi až budu mít nový GS... Potřebuju teď prodat Transalpa a začátkem března bych si měl vyzvednout mazlika... Jen zvažuju jestli Triple Black nebo Alpine White... To je dilema