Tak jsme dali o víkendu také Slovensko, Důra je prostě droga a už se nám po cestě s ní stýskalo. První noc přátelé v Ostravě, kde jsme se sešli s dalšími, také obytnými přáteli a motorkáři. Kombinace pivo a slivovice nemá chybu...
Ivan přiložený následující obrázek:
Pátek u příbuzných v zapadlé vesnici na Šariši, neviděl jsem je přes rok. Kombinace lokše (nejlepší na světě), mléko a slivovice nemá chybu...
V sobotu jsme už cestou zpět spali v kempu Villa Betula na břehu Liptovské Mary. Opravdu doporučuji - rodinný podnik, zaměřený hodně na rodiny s dětmi, který nabízí snad úplně všechno na co jen pomyslíte. Kromě toho úžasně příjemný a ochotný personál, fakt skvělá kuchyně a pro karavanisty 100 stání s přípojkami elektřiny. Což se hodilo, protože zatím nemáme nezávislé topení a díky přípojce a miniaturnímu přímotopu jsme spali v teple.
Foto z kempu nemám, přijeli jsme potmě a pršelo, ale ještě předtím nás jako vždy uchvátil Spišský hrad - to se neokouká...
Díky, jen mobilem, Drákula mezitím fotila zrcadlovkou za svodidly. Mám v mobilu jednoduchý Zoner, tak jsem to narychlo upravil. Auto bylo stále zdeformované, ale nedávno Drákula objevila aplikaci Snapseed se spoustou možností, mj. úpravou perspektivy. Tak jsem si chvilku hrál, furt to není ono, ale co...:-).
Tak já bych si netroufl tvrdit, že všechny ty inzeráty jsou fiktivní, je to možné, Bob o tom ví víc. Ale mně ty ceny nepřijdou tak suprové, aspoň když kouknu na první obytňák, integrovanou Eribu za 8900 Euro. Auto je skoro 25 let staré, pěkná obytná auta z té doby se u nás dají koupit za 150 tisíc. Tohle navíc stojí kdesi v cizině, kam pro něj musí někdo zajet, všechno vyřídit, třeba je v mizerném stavu, zateklé, plesnivé, třeba ne, ale je to riziko, takže nejlépe odborníka sebou. A pak se musí přivézt a absolvovat schvalovací kolo, to TRVÁ dlouho a stojí další peníze. Když to všechno připočtu k kupní ceně, jsem na 300 tisících, možná v případě obytňáku i výš, nevím. Když budu bazarník, musel bych připočíst zisk, daň, parkovné, předprodejní údržbu a další režii... A jsem na nesmyslné částce. Třeba jsem kouknul na blbý inzerát, ale byl to první obytňák...:-)
Většina cen je " cena k jednání" , takže se s ní dá ještě něco dělat. Ale je fakt, že na západě je to tak, že cena odpovídá kvalitě. Za moc levný peníz dobrý nejen obytňák nekoupíš a když, tak je to fůra práce a další investice.. Vím to z vlastní zkušenosti. Jenom výměna nefunkčního topení s ohřevem vody je 40tis. Kč. A dovoz z D, eko daň, technická a přihlášení, tj 50 tis. Kč.Takže to chce při koupi velkou obezřetnost. Já měl díky Bobovi kliku a užívám si.
Upravil KUKY dne 22.11.2016 10:05
KUKY se vrací
Ivan napsal:
Tak já bych si netroufl tvrdit, že všechny ty inzeráty jsou fiktivní, je to možné, Bob o tom ví víc. Ale mně ty ceny nepřijdou tak suprové, aspoň když kouknu na první obytňák, integrovanou Eribu za 8900 Euro. Auto je skoro 25 let staré, pěkná obytná auta z té doby se u nás dají koupit za 150 tisíc. Tohle navíc stojí kdesi v cizině, kam pro něj musí někdo zajet, všechno vyřídit, třeba je v mizerném stavu, zateklé, plesnivé, třeba ne, ale je to riziko, takže nejlépe odborníka sebou. A pak se musí přivézt a absolvovat schvalovací kolo, to TRVÁ dlouho a stojí další peníze. Když to všechno připočtu k kupní ceně, jsem na 300 tisících, možná v případě obytňáku i výš, nevím. Když budu bazarník, musel bych připočíst zisk, daň, parkovné, předprodejní údržbu a další režii... A jsem na nesmyslné částce. Třeba jsem kouknul na blbý inzerát, ale byl to první obytňák...:-)
Je to klasický podvod:
Hello,
First of all I want to inform you that I`m located in Budapest/Hungary and you can see and test the motorhome at my address,or I can arrange a transport to your address using a shipping company service for delivery.
I`m looking to sell the motorhome for 2,500 EUR and I pay for shipping/insurance/handling.The motorhome is in perfect condition,also the interior is like new and come to you with all the papers documents.I had a buyer offering this price and I've lost about 2 weeks waiting for him to pay just to find out in the end that his loan wasn't approved.
So,if you do not need a loan you can have it.
If you are interested contact me back and we will discuss future details.
Look forward hearing from you.
László Tamás
R1200GS 08" je minulost >> ADV, HP2, 2V ???
aktuálně ADV 2012 pryč
aktuálně MAX IV 6X6
Jo, chybí. Už nevím kdo tu dával link na Autoscout24 (jestli se nepletu) s inzeráty levných obytných aut. A dotazem, proč jsou u nás tak drahé. Na to reagoval Bob, že většina takových inzerátů je podvodných se snahou vytáhnout z lidí prachy...
Netuším taky, proč je to smazané a od více přispěvovatelů, ale co už. Ovšem stihl jsem se na odkaz podívat a třeba mě zarazilo, že u auta z roku kolem 1990 byl nájez 105 tisíc a podobně. Jakoby to měl někdo na zahradě a jezdil s tím 2x za rok na ryby......Bylo tam víc takovejch podivností. Samozřejmě to může být reálné číslo, ale ta pravděpodobnost je opravdu mizivá. Taky mě to přišlo jako past na peníze.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Ahoj kluci,já jsem reagoval včera večer na odkaz Pekelníka,který sem dal stránku s podvodnýma inzerátama,ráno už byla stránka smazána tudíž jsem to smazal i já nebylo to aktuální, je to přesně styl jak dával Tomas 1200 GSA je to stejně nesmyslný jako se občas na scoutu vyskytne třeba 1200 GSA 2010 za 5000eur čech zajásá,ale nikdy tam není telefon pouze mail chvilku si píšete a výsledek je stále stejný marmeláda v podobě pracovně v UK apod poslat 500 eur záložku a on ti to spedicí pošle a blabla.Pokud napíšeš at ti auto/moto převeze do De,že si pro něj přijedeš komunikace skončí.
Chtěl jsem pouze informovat zde aby všichni zájemci měli rozum v kapse chladnou hlavu a hlavně platí pořád nejsem tak bohatej abych kupoval levné věci,vždy porovnat cenu s privátem nebo ofic.dealerem obytnáků, nejlépe bavorsko nebo velká bohatá města,Hannover,Dortmund,Essen,zkrátka kde jsou prachy a nejsou poláci,turci(Fürt,Norimberk apod)
Hodně štěstí při nákupu.
Upravil Bob dne 22.11.2016 12:55