allroad napsal:
Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s touto virtuální platbou v běžném životě např. v oboru služeb. A jak je to popř. s legislativou u nás ? Abych se přiznal, moc si to neumím představit. Sice i peníze jsou virtuální pojem ( mimo zlata a stříbra ), ale přece jenom něco držíme v ruce..
zatim jsem si koupil jen software.. tusim z francie.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
pokud jsi nekoupil bitcoiny za 100 usd tak bych se do toho moc nepouštěl. Pokud teda nepřehazuješ prachy vidlema. ___________________________________________
BMW R1100GS, KTM EXC-F 450, Mercedes E
bitcoiny viem pochopiť ako priestor pre vysokorizikovú a špekulatívnu investíciu, ako uz bolo spomenuté pokial si ich nenakupil hromadu na zaciatku kym boli ceny dole tak teraz je to naozaj dost rizikove
ale ak chces niekomu poskytnut sluzbu s tym ze ti zaplati bitcoinami alebo chces platit bitcoinami ty tak sa stavas automaticky podozrivym
live fast, die young be wild, have fun
raptor napsal:
ale ak chces niekomu poskytnut sluzbu s tym ze ti zaplati bitcoinami alebo chces platit bitcoinami ty tak sa stavas automaticky podozrivym
allroad napsal:
Jde mi o příp. praktickou zkušenost. Jestli jste se s tímto způsobem platby setkali např. v oblasti služeb
allroade prodal jsem za posledni mesic asi 70 bitcoinu... dej na to bacha... pokud je chces prijimat SLEDUJ kurz a men ceny operativne.
asi to pujde i automaticky.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
paul co myslis kto najradsej pouziva pri obchode (a co myslis s akym tovarom) peniaze ktorych toky sa nedaju vystopovat?
pricom netvrdim ze bitcoiny su iba o takychto typoch obchodov ale ak chcem zaplatit za sluzbu alebo urobit sluzbu a prijat za nu platbu nie je pre mna lahsie a vyhodnejsie zobchodovat to v CZK, EUR, USD resp v hocijakej standardnej mene ktoru ti prijme kazda banka a vies s nou zaplatit na kazdej benzinke?
raptor napsal:
paul co myslis kto najradsej pouziva pri obchode (a co myslis s akym tovarom) peniaze ktorych toky sa nedaju vystopovat?
pricom netvrdim ze bitcoiny su iba o takychto typoch obchodov ale ak chcem zaplatit za sluzbu alebo urobit sluzbu a prijat za nu platbu nie je pre mna lahsie a vyhodnejsie zobchodovat to v CZK, EUR, USD resp v hocijakej standardnej mene ktoru ti prijme kazda banka a vies s nou zaplatit na kazdej benzinke?
Nikdo Ti nenařizuje aby jsi tu měnu používal můžeš používat jenom Eura, pro někoho je zase výhodnější Bitcoin z důvodu nezávislosti, to už je každýho svobodná volba.
Jinak podle tvý logiky každej kdo obchoduje v dolarech prodává zbraně hm?
pani pozrite si historiu kurzu bitcoinu voci referencnym menam...
... v tom grafe uvidite v roku 2013 tusim jeden pomerne velky skok
to o tom aky je bitcoin "neovplyvnitelny" a "neukradnutelny" su rozpravky starej blazkovej... minimalne to ze sa da aj ukradnut sa uz dokazalo a o "neovplyvnitelnosti" si myslim svoje
ak chce niekto investiciu ktorej hodnotu je tazko ovplyvnit tak ivestuje do zlata, platiny alebo diamantov... a to nie je prosim pekne moj vymysel ale nazor odbornikov
a v sucasnosti sa dost rozbehli ine vzacne kovy do ktorych sa oplati investovat
raptor napsal:
pani pozrite si historiu kurzu bitcoinu voci referencnym menam...
... v tom grafe uvidite v roku 2013 tusim jeden pomerne velky skok
to o tom aky je bitcoin "neovplyvnitelny" a "neukradnutelny" su rozpravky starej blazkovej... minimalne to ze sa da aj ukradnut sa uz dokazalo a o "neovplyvnitelnosti" si myslim svoje
ak chce niekto investiciu ktorej hodnotu je tazko ovplyvnit tak ivestuje do zlata, platiny alebo diamantov... a to nie je prosim pekne moj vymysel ale nazor odbornikov
a v sucasnosti sa dost rozbehli ine vzacne kovy do ktorych sa oplati investovat
Ptal ses v cem je bitcoin neovlivnitelny na rozdil od ostatnich men EUR $ CZK
ne na to co je lepsi investice
raptor napsal:
stejne tak jako se stanes podezrelym kdyz zacnes prodavat novy bmw blinkry za 10eur.. vsechno ma svoje rizika.. kazde nestandartni obchodovani vzbuzuje jistou davku nedůvěry. I když u bitcoinu alespon neni problem prokazat puvod. Je to jen neco noveho na co si jeste lidi nezvykli. Ale to se zlepší a ludi si zvyknou i na to ze prodavaj a kupujou corky.. na vsechno si clovek zvykne..
Upravil jezek dne 06.01.2014 18:32
allroad napsal:
Jde mi o příp. praktickou zkušenost. Jestli jste se s tímto způsobem platby setkali např. v oblasti služeb
allroade prodal jsem za posledni mesic asi 70 bitcoinu... dej na to bacha... pokud je chces prijimat SLEDUJ kurz a men ceny operativne.
asi to pujde i automaticky.
U nás ve firmě to není až tak aktuální, ale v Jeseníkách se dá bitcoiny zaplatit např. pronájem srubu i dokonce lázně uvažují o tomto způsobu platby. Hicksi píšeš, že jsi BTC prodal, tzn. na burze? Mě vůbec nejde o investice, zajímá mě spíše pragmatické využitíl ve službách...
Z mého pohledu (poskytovatele služe je to nepoužitelné, protože to nakonec stejně všichni přepočítávají na nějaký jiný prachy. Nevím jak za to někdo může nabízet služby, když to za posledních 48hodin změnilo hodnotu z nějakých 680€ na 780€. To bys musel cenu tý služby každých 15minut znovu naceňovat podle aktuálního kurzu k € nebo $, případně k CZK, protože to stejně hned každý přepočte na měnu v které si vydělává aby věděl kolik ho ta služba ve skutečnosti stojí.