Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Říjen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

jak zrusit pov ruceni ?
Bohumil
Přidané 21.10.2014 08:52

Registrace: 13.02.07
Sestra ma mou octavii a nechce to prepisovat skrz jejiho byvaliho...ma nejaky fin problemy.tak rikam o.k. akorat si zaplat na sebe povinne ruceni. Ja zasel v kyjove k pojistovacce zrusit to svoje, sepsali sme zadost dolozil sem kupni smlouvu kde bylo dokonce uvedeno kde a cislo nove smlouvy povinneho ruceni nove majitelky.dosel mi dopis z pojistovny axa ze jim to nestaci ze pozachjou kopii velkyho tp kde je uveden novy majitel...hmm takze nezbyva nez tu starou plechofku opravdu prepsat jinak to povinne ruceni budu platit furt a sestra uz taky takze dvakrat jedno auto ? S tim souvisi dalsi pripad, loni sem prodal cz175, pak sem mel problemy takze sem se na pojistovnu vykaslal a slozenku zaplatil...ted dosla zase, je to sice 80 korun ale to budu muset platit do smrti kdyz novyho majitele si uz nepamatuju ani odkud byl ? Ve velkym tp sem ho ale nechal napsat to jediny vim...tak co ted fcil.proste to prestat platit dyz sou to takovy ****i ?
Kupredu spatki ni krok...

chstepan
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 08:56

Registrace: 25.03.12
určitě ti poradí někdo fundovanější .. ale stačilo by dát třeba na jeden den značky do depozitu a zrušit pojistku, pak zase značky vyjmout a pojistit jinde na někoho jiného ..
( u nás to dělají na počkání ... cenofka je 100,-)
(ch)stepan

bokto
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 08:59

Registrace: 21.07.14
Bohumil napsal:
Sestra ma mou octavii a nechce to prepisovat skrz jejiho byvaliho...ma nejaky fin problemy.tak rikam o.k. akorat si zaplat na sebe povinne ruceni. Ja zasel v kyjove k pojistovacce zrusit to svoje, sepsali sme zadost dolozil sem kupni smlouvu kde bylo dokonce uvedeno kde a cislo nove smlouvy povinneho ruceni nove majitelky.dosel mi dopis z pojistovny axa ze jim to nestaci ze pozachjou kopii velkyho tp kde je uveden novy majitel...hmm takze nezbyva nez tu starou plechofku opravdu prepsat jinak to povinne ruceni budu platit furt a sestra uz taky takze dvakrat jedno auto ? S tim souvisi dalsi pripad, loni sem prodal cz175, pak sem mel problemy takze sem se na pojistovnu vykaslal a slozenku zaplatil...ted dosla zase, je to sice 80 korun ale to budu muset platit do smrti kdyz novyho majitele si uz nepamatuju ani odkud byl ? Ve velkym tp sem ho ale nechal napsat to jediny vim...tak co ted fcil.proste to prestat platit dyz sou to takovy ****i ?

když nezaplatíš budeš v registru neplatičů + tě za pár let přijde zaplatit darda nebo rovnou exekuce
a nebo jestli máš kupní smlouvu k tý cz175 tak jim to pošli že nejsi už majitel.
pokuď nic takovýho nemáš tak bohužel nevim
a k tomu autu ... co zkusit vypovědět smlouvu nějak písemně? je divný,když bys chtěl změnit pojišťovnu aby si platil i u starý.... ne
https://www.youtube.com/user/MsTomas65

kubas
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 09:01

Registrace: 16.06.13
S tou smlouvou to dělalo hodně lidí tak si pojišťovny vymysleli i ten TP.
Jinak nejsem si jistej ale myslím že když nahlásíš že chceš změnit pojišťovnu tak tam byla nějaká výpovědní lhůta..a pak to normálně šlo..Ale chvilku by to trvalo..
per aspera ad astra

Suky
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 09:06

Registrace: 08.05.12
A nejde se domluvit a změnit jen pojistníka?

Já měl předchozí auto napsané na sebe, byl jsem tedy ve správném termínu "pojištěný" (majitel), ale smlouva o pojištění byla na přítelkyni (kvůli bonusu, má 60%) = ona byla "pojistník"

Mira1150
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 09:35

Registrace: 19.01.13
Řešil jsem skoro to samé. Měl jsem staré pojištění u jedné pojišťovny a nechal jsem auto mamce ta si udělala pojištění u stejné pojišťovny a já chtěl to starý pojištění zrušit, ale to pojištovna zamítla tak mi ženská přímo za přepážkou říkala že jediná možnost je depozit. Tak jsem dal auto na den do depozitu a bylo. Buhužel nejde do depozitu jeden den vložit a ten semej vyjmout. Je to bohužel tak že u nás jsou tak na hlavu postavené zákony že pojišťovna nezruší pojistku jenom proto že je uzavřena nová oni prostě chtějí nějaký závažnéjší důvod. Tak mi to bylo aspoň řečeno.

strndy
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 09:37

Registrace: 31.10.12
chstepan napsal:
určitě ti poradí někdo fundovanější .. ale stačilo by dát třeba na jeden den značky do depozitu a zrušit pojistku, pak zase značky vyjmout a pojistit jinde na někoho jiného ..
( u nás to dělají na počkání ... cenofka je 100,-)

přesně tak
děláno x krát, maximálně , když nebude ouřada ochoten musíš nechat min. den ale vesměs na počkání

Dave81
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 10:15

Registrace: 12.12.12
Jasný, přes depozit jak raděj kluci. A pokud nechceš přes depozit, tak jedině vydržet a vypovědět smlouvu k jejímu výročí (bacha, musí se výpověď poslat předem).

Zdenek 1150
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 10:21

Registrace: 08.10.12
Buhumil - s tou ČZ, zajdi na dopravku, nech si udělat výpis kde je uvedeno, kterých vozidel jsi vlastník + potvrzení převodu té motorky na nového majitele. Je to za nějaký poplatek, už nevím kolik.To vše pošleš na pojišťovnu a je po ptákách. Jsou to pěkný svině, oni mají možnost si zjistit kdo je vlastníkem té motorky. Mají přístup do evidence vozidel. Ale to by se těm kurvám muselo chtít dělat. Proč, když tě můžou podojit. Hodně lidí raději zaplatí ať mají klid. Už jsem s něma měl co dělat. Příště to nechám dojít až do exekuce, pak to předám drahýmu právníkovi ať je to taky něco stojí.
Upravil Zdenek 1150 dne 21.10.2014 10:23

Bohumil
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 11:00

Chapu, auto je na mne.pojistku ma sestra zaplacenou ale bohuzel porad plati i moje pojistka.hmm znacky do depozitu, to znamena jet na libavu k sestre, oddelat znacky dat je v kyjove do depozitu, zrusit mou pojistku a na druhej den znacky vyzvednout a zas je hodit 100 km k sestre...trochu prasecina.to sem si zas nabjehl.volal sem ji, stavi se tu a auto napisu na mamku to bude nejednodussi. Je to ale bordel, pokud je to vsechno propojeny tak si preci mohli zjistit ze auto ma povinny ruceni placeny sestrou dyz sem v kupni smlouve uvedl jeji pojistovnu a cislo smlouvy...hyml dyz to den neni placeny tak vam dojde mega penale a dyz je to 2 mesice placeny 2x tak se nic nedeje...taky bych po nich mohl chtit 10000 penale za to ze je to placeny 2x ne ? To uz je hnus velebnosti.

chstepan
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 11:06

Registrace: 25.03.12
... zkus si zavolat na ouřad, jestli by ti to neudělali jen jako "pro forma" ... já jsem osobně nemusel ani značky oddělávat ... jen jsem vyplnil formulář , zaplatil 100fku a vše vyřídil v jednom dni ....

... a nešlo by fakt jen ve smlouvě u pojistky změnit pojistníka ?
Upravil chstepan dne 21.10.2014 11:08
(ch)stepan

schrek
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 11:10

Registrace: 24.08.10
DEPOZIT na jeden den neni to nic hroznyho
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček Smile

http://
schrek
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 11:13

jinak pokdu to nepujde udelat nejak jinak , tak sestra muze dat vypoved do dvou mesicu od uzavreni smlouvy bez udani duvodu a zaplti jen ten kousek co byla pojistena

a segra to ma taky u AXY asi ne co? Jinak hold je to tak nastaveny a je to nastaveny zakonem a ne ze si to vymysleli pojistovny .

Jen vam tu napisu jak je to stema dokladam at se na to porad neptate:

Smlouvy sjednane do 29.4.2012 - staci kopije jednoho z techto dokumentu: TP, kupni smlouva, darovaci smlouva nebo jiny dokumnet prokazujici zmenu vlastnika

Smlouvy sjednane od 30.4.2012 - kopie TP nebo potvrzrní (original) z magistratu o provedeni zmeny v osobe vlastnika
Upravil schrek dne 21.10.2014 11:18

schrek
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 11:23

Bohumil napsal:

Nazdar bohumile jeste, mas nekde ulozenou SPZ tvyho vozidla ?

Bohumil
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 11:30

Jak ulozenou...jako jesi si ju pamatuju ? To jo mam ju ve smlouvje pov ruceni.

schrek
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 11:58

jo jestli si to pamatujes, nebo ams nekde ulozenou jeste fotku atd. , posli mi to PM a na smlouve by si mel mit i VIN vozidla posli a ja na to juknu

ficus
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 13:19

Registrace: 21.05.13
Na další způsob jsem přišel náhodou - měnil jsem smlouvu (změna limitů krytí), což pro pojišťovnu znamenalo novou pojistnou smlouvu. Tu ale je možno dle zákona do 2 měsíců vypovědět. A jelikož jsem po 3 týdnech od této změny dostal výhodnější nabídku, nebylo co řešit.
Takže je otázka, jestli je blíž pobočka a nebo úřad kvůlivá depozitu.

puchyyla
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 14:35

Registrace: 08.07.13
schrek napsal:
jinak pokdu to nepujde udelat nejak jinak , tak sestra muze dat vypoved do dvou mesicu od uzavreni smlouvy bez udani duvodu a zaplti jen ten kousek co byla pojistena

a segra to ma taky u AXY asi ne co? Jinak hold je to tak nastaveny a je to nastaveny zakonem a ne ze si to vymysleli pojistovny .

Jen vam tu napisu jak je to stema dokladam at se na to porad neptate:

Smlouvy sjednane do 29.4.2012 - staci kopije jednoho z techto dokumentu: TP, kupni smlouva, darovaci smlouva nebo jiny dokumnet prokazujici zmenu vlastnika

Smlouvy sjednane od 30.4.2012 - kopie TP nebo potvrzrní (original) z magistratu o provedeni zmeny v osobe vlastnika

A mohu se zeptat, z jakého předpisu toto plyne?
Protože příslušný zákon (č.168/199 Sb.) i nový OZ stanovují, že změnu máš pojistiteli oznámit, nikoli nějak dokazovat. Čímž určitě nepopírám, že existuje ještě nějaký další předpis, který to upravuje, jen, pokud takový je, bych o něm rád věděl.

pepanek1150
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 21.10.2014 14:49

Registrace: 06.04.10
Deposit za 100,- předložit tp na pojišťovne a udělat novou pojistku. Nejjednodušší
všude dobře.....doma GSA Wink

www.pepanek.cz
Bohumil
jak zrusit pov ruceni ?
Přidané 24.10.2014 09:34

Tak to je zajimavy...rusil sem este jedno povinne ruceni na zaklade prodeje a u ceske pojistovny mi to bez problemu zrusili na kupni smlouvu...jinak byla tu sestra a nechala mi tu zelenou kartu od octavie tak este vlitnu na tu axu a omlatim jim to tam o hlavu at mi to zrusijou ze sem presel k jine pojistovne a basta.to uz je fakt kocourkof, joo uzavre to s vama gdejaka holcina na schodku pred barakem ale zrusit to musi asi sam pan velkomozny...

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 137
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,732
Nejnovější člen: Preker

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.33 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI