Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Listopad 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

Koupený papíry- TP zjištění platnosti
toli
Přidané 22.05.2013 22:07

Registrace: 13.10.08
Čau chlapy mám tu takový oříšek. Kdysi sem koupil papíry i s SPZ na jawu 350. Nikdy sem je na sebe samozřejmě nepřepsal. Ted sem je našel v šuplíku a ptám se jestli je nějak reálný zjistit jestli jsou ty papíry ještě živý. Mám tu tedy jen SPZ,velký starý TP- knížku, a kupní smlouvu. Bohužel je to z Ostravy takže jaksi nemám možnost se dojít zeptat na registr.
SPZ OVA 27-80

Díky za rady.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.

http://www.toli-moto.wz.cz/
ripper
Přidané 22.05.2013 22:11

Registrace: 05.07.09
Co tak zvednout telefon a zavolat tam? Ale proč by neměly platit? Pokud by byla nutná osobní návštěva, su ochotný ti tam zajít.

esterkafoto.cz
toli
Přidané 22.05.2013 22:14

Opravdu si nedělám žádný iluze že zavolám nazdařbůh na registr vozidel a oni mi něco řeknou. Joooo možná když bych se na šest hodin postavil do fronty tak mi pak řeknou že mi to nemůžou říct Grin že musim do Ostravy.

ripper
Přidané 22.05.2013 22:20

Když zavoláš přímo tam kam to přísluší tak ti určitě něco řeknou. Wink

esterkafoto.cz
ripper
Přidané 22.05.2013 22:22

Eman_ napsal:
Kriste pane....

Tak se na to koukni z pohledu prodávajícího (ten kdo ti ty papíry prodal)

Kdybys ty někomu prodal papíry,které nikdo na sebe nepřepíše,za pár měsícu ti příjde dopis od ČESKÉ KANCELÁŘE POJISTITELŮ,že neplatíš povinné ručení(to hádám) a že to budeš muset zaplatit a platit dál......co by si asi udělal?Já ti napovím,zaplatil a platil dál a nebo zaplatil dluh a zrušil papíry.......

Psát o tom,že takové lidi jako ty co na sebe nic nepřepíšou jsou velice zbožňovány asi ani nemusím......

Jinak jestli jsou platné zjistit jde několika způsoby.......

Když ten prodávající má kupní smlouvu tak mu povinné automaticky ukončí na základě kupní smlouvy, nikoho nezajímá, jestli nový majitel je/není zapsaný v techničáku.

esterkafoto.cz
toli
Přidané 22.05.2013 22:26

Kupovaný to navíc bylo cca před 5lety kdy ještě ČKP tolik neprudila.

toli
Přidané 22.05.2013 22:51

Eman_ napsal:
ripper napsal:
Eman_ napsal:
Kriste pane....

Kdybys ty někomu prodal papíry,které nikdo na sebe nepřepíše,za pár měsícu ti příjde dopis od ČESKÉ KANCELÁŘE POJISTITELŮ,že neplatíš povinné ručení(to hádám) a že to budeš muset zaplatit a platit dál......co by si asi udělal?Já ti napovím,zaplatil a platil dál a nebo zaplatil dluh a zrušil papíry.......

Psát o tom,že takové lidi jako ty co na sebe nic nepřepíšou jsou velice zbožňovány asi ani nemusím......

Když ten prodávající má kupní smlouvu tak mu povinné automaticky ukončí na základě kupní smlouvy, nikoho nezajímá, jestli nový majitel je/není zapsaný v techničáku.

Ty o tom víš koukám pěknou prdlačku,měl by sis doplnit znalosti.....

Dám ti hádanku - prodáš papíry,máš kupní smlouvu,zrušíš povinné ručení,nikdo povinné ručení neplatí......za čas tě osloví ČKP,kdo myslíš že zaplatí dluh plus penále?
Než odpovíš,tak se zamysli.......

Určitě ho nezaplatí ten co má kupní smlouvu o tom že vozidlo prodal. Navíc teď v nedávný době(myslím že minulý týden) - proběhlo pár soudů s ČKP a světe div se nedopadly pro normálního člověka uplně špatně.

radovant
Přidané 22.05.2013 23:06

Registrace: 30.08.12
Tak tohle presne jsem resil - prodal auto klucina na sebe neprepsal a pak jej dal sesrotovat (to se me neptejte jak to bylo mozne... ja zakona ctivy obcan to ani nechci vedet). no a kdyz jsem tedy od nej dostal SPZ a technicak at to vyradim, tak jsem tak i udelal. za par dnu CKP Smile ze at doplatim. Ale kdyz jsem jim dal kupni smlouvu, poukazal na to ze klucina mel pojisteni na sebe nejakou dobu napsano, tak jsem nemusel nic platit a vymahali po tehdejsim majiteli... Moje blbost ze jsem to nezase na registr zkontrolovat po prodeji, ale blbosti se clovek pry uci Smile

LukyGs
Přidané 23.05.2013 00:40

Registrace: 25.08.11
To samé já, prodal jsem vlek a rok žil v tom že si jej majitel přepsal. Bohužel si jej nepřepsal byť času měl dost. No a pak mě přišel dopis od ČKP ať zaplatím dobu bez pojištění onoho vleku....normálně je pojistka na rok cca 350kč no a za dobu nepojištění chtěli 3900kč!! Poslal jsem jim kupní smlouvu a ať si to vymáhají po majiteli vleku a tak se i stalo!
http://www.zednic...
http://luky2.rajc...

www.zednictvilukas.cz
ripper
Přidané 23.05.2013 06:41

Eman_ napsal:
ripper napsal:
Eman_ napsal:
Kriste pane....

Ty o tom víš koukám pěknou prdlačku,měl by sis doplnit znalosti.....

Dám ti hádanku - prodáš papíry,máš kupní smlouvu,zrušíš povinné ručení,nikdo povinné ručení neplatí......za čas tě osloví ČKP,kdo myslíš že zaplatí dluh plus penále?
Než odpovíš,tak se zamysli.......

Emane... to už sme tu jak s Keksíkem. Pfft
Když řádně nahlásíš na pojišťovně změnu vlastníka, doložíš kupní smlouvu, tak ti ukončí povinné a nebudou ho po tobě potom vymáhat. Ale třeba celé je to jinak... někteří členové tu jsou nejchytřejší na světě. Shock

esterkafoto.cz
vondri
Přidané 23.05.2013 06:46

Registrace: 02.02.10
Pokud jsi platitl povinný ručení měli by bejt doklady platný. Navíc máš u sebe velkej TP. Původní majitel by musel nahlásit že o vše přišel a vystavili by mu duplikáty. Pak by to mohl zrušit.

Medik
Přidané 23.05.2013 07:28

Registrace: 04.05.08
V případě, že ty papíry oživíš, tak po tobě stějně půjdou, bo pojistku nikdo neplatil. Asi bych si to dal do vitrýny v garáži, kopil odpovídající stroj a vyrobil veterána. Pěkně ho zakonzervoval a měl bych ho i s dobovými doklady a SPZ.Grin
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem"Wink
www.elektrorv.cz

www.elektrorv.cz
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 133
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,737
Nejnovější člen: ciky

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.20 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI