dobrej článek, pod to bych se podepsal-jednoznačně souhlas H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Já bych to nebrala tak černě. Jestli můžu dát za něco krk tak za to, že si za nehody můžou motorkáři v převážné a to dost převážné většině sami. Je to úplně jedno, jestli máš BMW, KTM nebo Fichtla...podle mého je to z větší části přirozená selekce lidí, co prostě neodhadnou situaci a své možnosti a možnosti těch okolo. Pak je ta menší část těch, co měli smolíka a jejich vina to nebyla. Ale dle mého názoru se na motorkáře veřejnost dívá podle toho, co vidí na silnicích. A když sedím v autě, jdu po ulici, vidím to úplně stejně. Nikoho z veřejnosti nezajímá, že když si jedeš salám párky nějakou šotolinku nebo vedlejší cestu, můžeš si tak max. rozbít hubu sám, nebo přejet nějakou kočku. Lidi prostě vidí to, co se děje dnes a denně na českých silnicích. Mě se z toho zvedá kufr všeobecně, ale víc z motorkářů, než z aut. Je to riziko, nikdo nás na motorkách nenutí jezdit.
Baforský fdoleček forever....
Hele tvůj brácha je MedvedBedrich a jeho bábofka Malina, žejo :-) Brácha má dobrý kostičky, jedna mu lezla přes kombošku, když jsem ho viděla naposledy...ten by se pod to taky podepsal, že za blbost se platí. Ale měl štígro. Dobře to dopadlo! Pozdravuj ho.
Jo, akorat se mu od ty doby rika Letajici Medvet Puzzle Bedrich ... ... chvilku doktorum trvalo nez mu nasli nejaky zatoulany kosti v kotniku ... ale nasli ... tak uz jenom piska na letisti v rentgenu, ze prej mu nechali ve stehne nejaky delsi kusy zeleza ...
ale jinak mam pocit ze se nepoucil .... je to proste Bedrich ...
Jarda Dingo to napsal dobře. Hlavně bych podtrhl tu hysterii, ta je v dopravě obecně všudypřítomná. Možná by to chtělo vymyslet třeba nějaké samoplepky a ti slušní by se "označily"- že jako dodržují předpisy. ?
JaKo napsal:
Jarda Dingo to napsal dobře. Hlavně bych podtrhl tu hysterii, ta je v dopravě obecně všudypřítomná. Možná by to chtělo vymyslet třeba nějaké samoplepky a ti slušní by se "označily"- že jako dodržují předpisy. ?
Ale lidi mají být proč histeričtí. Kolik plastomrdčích závodníků je v poměru k těm, kteří by se měli označovat za ohleduplné řidiče dodržující předpisy? 90:10?
Taky souhlasim z Bestií To co vidím na silnici,ať jedu autem nebo na motorce je fakt katastrofa! Rád si zatáhnu za plyn,ale co někteří motorkáři dovedou ve městě(hlavně zmrzliny) to je na pováženou. Jak bylo už řečeno,někdo měl fakt smůlu,ale co čeká ten,kterej jede 230km/h,předjíždí přes dvě plný a pak se diví,že ho někdo přehlídne? A takových znám spoustu...
BMW...
KTM
Zvladl by mi nekdo dat kloudnou odpoved na otazku:
Proc je u nas povoleno prodavat a provozovat na verejnych komunikacich "veci" ktere na jednicku jedou pres kilo a top speedem se otiraji o 300km/h ?
A je mi jedno, jestli se jedna o auto, motocykl, nebo kombajn s raketovym pohonem.
umíš to dobře napsatbylo by dobré,kdyby si tě jílková vzala do studia spolu s presidentem polišů a tam to rozebrat,posledně co tam byl klučina,byl nervózní a plácal sračkyna ten její pořad se dívá dost lidí,kteří zas nečtou co ty někde pověsíš na net,tož asi tak
jazz napsal:
Zvladl by mi nekdo dat kloudnou odpoved na otazku:
Proc je u nas povoleno prodavat a provozovat na verejnych komunikacich "veci" ktere na jednicku jedou pres kilo a top speedem se otiraji o 300km/h ?
A je mi jedno, jestli se jedna o auto, motocykl, nebo kombajn s raketovym pohonem.
H.
tož to já se s dovolením taky optámproč si lidi kupujou pětidvéřové auta,když jezdijou vesměs sami,max dva,řidič a pes
Já jsem teda asi tupá, ale nějak jsem ten článek nepochopila...pořád ho čtu dokola a snažím se najít nějaký podtext. Nejsem teda žádný pisatel a nepovažuju se za kritika, ale fakt nevím, co je vlastně podstatou. Je to salátovitý...syn, bojové umění, kluk kaskadér, Lelek, nehoda.....co je tedy ústřední motiv?
Bestie napsal:
Já jsem teda asi tupá, ale nějak jsem ten článek nepochopila...pořád ho čtu dokola a snažím se najít nějaký podtext. Nejsem teda žádný pisatel a nepovažuju se za kritika, ale fakt nevím, co je vlastně podstatou. Je to salátovitý...syn, bojové umění, kluk kaskadér, Lelek, nehoda.....co je tedy ústřední motiv?
, ale i o tom jak se o motorkářích mluví, kdyby tak mrkni na další články - záložka motorkáři, možná pochopíš - jaký je tvůj sen )))))
Souhlasím, je to pouze uměle vyvolané téma médii. protože se něco vymyká a není to zas tak běžné, nemůže to používat každý (protože má revma nebo je připosraný), tak je to odsouzení hodné (viz media a motorkar). Je pravdou, že moto je rychlejší a manévrovatelnější (jak jsem četl v jedné komunist. brožuře moto je štika silničního provozu), což některým asi hodně vadí protože jejich fabie 1.2 který někdo ukradl jeden válec prostě už rychlejc jet do toho kopce nemůže. Z mého profesionálního pohledu je uplně jedno jestli je to motorka nebo auto a věřte, že se o mnohých nehodách ani nedozvíte a když vezmu poslední rok mrtvé na místních okresních silnicích, u kterych jsem byl nebo byli mí kolegové můžu vás uklidnit, že procentuelní odhad mrvych, moto vs auta je cca 10/90. Vůbec nejde o to na čem jedete nebo co řídíte. Je spousty řidičů kamionů, aut, motorek a ja nevím čeho všeho co jezdí jako ty "motorkaři" co pořád ukazují v TV (jako hovada) Vše je pouze jen a jen v lidech a v rozumu, protoze se dá jet rychle, ale i hlavou a bezpečně. Bohužel naše policiie je zahlcena zbytečnou administrativou a neschopností vlády je zaplatit tak jich i mnoho chybí. Což ovšem nahrává bohatým a vlivným. Protože kdyby to bylo jinak tak mají bohatí problém, že by policie dělala svoji práci. Takže věta na závěr co jsem četl již někde na diskuzi. Jezděte tak jako byste byli neviditelný.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
Sen sen...sen je krásná věc, ale lidi na silnici neumíraj kvůli snu, nikido asi nesní o tom, aby ho havrani vylejvali z kombinézy. Asi mám na to blbej názor a na tenhle dobře myšlenej příspěvek bych neměla odpovídat. Já se považuju za slušného jezdce, sice jezdím přes obec šede a mimo kilo a třeba kousek...ale snad nikoho neohrožuju ani neomezuju. A nemyslím si, že bych měla být selektována a označována samolepkou good girl. Když bude deset cikánů a jeden bílej...kdo vyhraje? Stejně je to s motorkářema...
Taky se snažím jezdit k pravidlům co nejblíž.Někdy i o neco míň ,a to je člověk potom brzda i pro kamioňáka co veze 30tun písku na návěsu a smaží ti to za prdelí 5 metrů kolem kila i víc . Většinou to jsou takový frajírci co jim nezaschnul štempl na lupenu.Najezdím docela dost kiláků po Evropě a myslím že jinde o sobě lidi víc vědí ve vztahu k motorkám v provozu.