TomH napsal:
Škoda, že se k dotazům nevyjadřuje zakladatel vlákna.
Zakladatel vlákna se za to omluvil v jiném vlákně + uvedl alternativní cestu, jak se domoci jeho odpovědi: https://www.bmwgs...ost_540653
Po děsně dlouhé době jsem se sem podíval na starém PC (dole na krámě to vůbec nemám v záložkách protože bych neudělal vůbec nic z toho co mám dělat) a ještě jednou se omlouvám, dokud neskončí sezóna, fakt nestíhám číst a odpovídat. Kdyby se řešilo něco, co jiní neodpoví, tak mě někdo napište třeba mail ať se sem podívám. Jedu teď od rána od 8 do večera do 8 skoro každý den nonstop a už nestíhám ani ten firemní FB. Je toho fakt hodně a prioritou jsou pro mě lidi na krámě.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
mám na Vás dotaz. Když si do BMW Navigator V stáhnu trasu - soubor .gpx - tak mám potom problém při jízdě po jednotlivých průjezdních bodech. Prakticky vždy se stane, že když dojedu k dalšímu průjezdnímu bodu tak navigace automaticky nenaviguje k dalšímu, ale musím to znovu ručně zadat. a pro změnu když zadám navigovat až k poslednímu bodu, tak celou trasu klidně přepočítá jinudy, přestože jsou přesně v trase zadané průjezdní body. Nevíte prosím někdo kde je chybka???
Zkusím oživit. Připravuju trasy na mapy.cz. Vyexportuju do gpx. Přes Tyre se snažím nahrát do Navigator V, tváří se, že je na trase cca 15 průjezdních bodů, nahraju do Navigatoru a vidím po otevření a importu trasu s tisící průjezdními body... nikdy jsem se s tím nesetkal a vsadl bych se, že minule jsem ty gpx podklady nahrál v pohodě do navigace a fungovalo to. Co dělám špatně?
obcas s navi taky se slozitejsima trasama bojuju... co takhle zorganizovat nejaky workshop na navi ?
myslim ze ani zdaleka ji vetsinove nepouzivame se vsim co umi, vcetne planovani v compu .... urcite se nekdo chytrej najde .....
je to dobrej napad, nebo blbej napad, nebo jakej je to napad ?
Zdar kucí... Jak udelam z proslé trasy novou trasu.. Mam v PC uloženou od kamarada proslou trasu ze Zuma 550..a ted bych ji potreboval dat jako novou trasu do 595 abych si ji mohl projet..v Mapsource ani basecampu jsem to nenašel.. Blbe se divam nebo to tam fakt nejde? Dik za reakci.
Upravil Bedabanjo dne 15.05.2019 11:00
Zdravím, mám dotaz k Zümo 395 - plánovači cest. Plánovač správně vyhledá výchozí bod, cílový bod a nechá zadat polohu průjezdných bodů. Průjezdní body při vyhledání a přidání správně jednotlivě ukáže s vlaječkou na mapě. Průšvih je, že když nechám vypočítat trasu, tak průjezdní body nezařadí a jen vypočítá trasu z výchozího bodu do cílového, body na trase neukáže a nezařadí, vede si trasu dle svého. Prosím nesetkal se někdo s tímto problémem nebo nevíte co nastavit, změnit? Vypadá to spíše na SW chybu, přístroj jinak funguje a naviguje do cíle, blbne ten plánovač. Třeba je to nějaká známá chyba SW, to nevím a nevím jak zjistit, jinak mám aktualizovaný SW i mapy. Děkuji MarianPS
petr_v napsal:
Zkusím oživit. Připravuju trasy na mapy.cz. Vyexportuju do gpx. Přes Tyre se snažím nahrát do Navigator V, tváří se, že je na trase cca 15 průjezdních bodů, nahraju do Navigatoru a vidím po otevření a importu trasu s tisící průjezdními body... nikdy jsem se s tím nesetkal a vsadl bych se, že minule jsem ty gpx podklady nahrál v pohodě do navigace a fungovalo to. Co dělám špatně?
Basecamp nepoužívám.
Děkuju.
Mám podobný zjištění a mám dojem, že mapy.cz trochu změnily gpx soubor. V ITN converer je vidět, že tam je sada zadaných bodů a pak hromada bodů trasy. Asi je teda potřeba tu hromadu smazat a nechat tam jen ty zadané tvarovací body.
Ahoj, řeším opakující se problém a nějak nemám finální řešení. Mám Garmin Zumo 595 s posledním firmwarem a poslední mapou a BaseCamp 4.7 (také poslední). Naplánuji trasu v BaseCamp a stále v base camp porovnám trasu mezi Aventure routing a pak profil, kde je nejrychlejší trasa a objížďky pouze pro trajekty. V navigaci mám také nastaveno nejrychlejší trasu a objížďky také jen trajekty. Naimportuji trasu do Zumo přes basecamp, ale trasa mívá občas odchylky. Dá se nějak zařídit, aby byla trasa 100% stejná? díky za rady
Pokud si pamatuju dobre kdyz jsem mel 590 tak jsem mel to same, jde o to , ze GPS jeste upravuje trasu podle toho jak jsi predtim jezdil, nevim jak se ta polozka v menu jmenuje. Jsou to nejake cestovni preference nebo tak neco. Ale ted hadam uz jsem nemel tuhle navigaci vic jak rok v ruce.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
petr_v napsal:
Basecamp nepoužívám.
Děkuju.
Obdobný problém jsem řešil někdy před 2 roky při konverzi z mapy,cz do Sygicu v telefonu. V prográmku na konverzi jsem našel nakonec volbu, která převáděla pouze zadné průjezdní body a ne celou trasu. Nevím co používáš, ale zkus pohledat na netu.
...létám pomalu a nízko... (obvykle)
R 1200 GS 2007
R 1250 GS 2022
Co já mám info tak ne.. Ja kdyz to před pár lety schránel tak nebylo nic jen starsi nefunkční navigace kterým třeba odešel displej nebo deska ale většina jich stejně měla uz vypinaci tlacitko vytrhle a ostatni nacate...
MegaMigel napsal:
Zdravím, nevíte jestli se někde v CZ dají sehnat nové gumové krytky tlačítek na Zumo 500/550
Nedají. Taťka loni taky sháněl. Nakonec jsme to vyřešili (podle tipu z internetu) koupí vhodné kalkulačky s kulatýma tlačítkama. Ty připil a zasilikonoval místo původních vymačkaných. Vypadá to dost efektně
Ahoj vespolek. Na 590-tce mi poslední dobou trvá věčnost,než se načtou mapy po zapnutí přístroje. Dřív naskočily během pár vteřin,ted třeba 10 min a někdy víc. Hlásí to problém s vyhledáváním družic. Druhá gps,co mám vedle ní v autě(nějaká čína pro nákladáky za pár stovek)naskočí hned. Nějaký nápad? Rada? Nebo se pomalu loučit,a koukat po jiné. Pravda je,že jí mám tak 3,4 roky a maká takřka každý den. Dík. Jarda.
Jarda Smid napsal:
Ahoj vespolek. Na 590-tce mi poslední dobou trvá věčnost,než se načtou mapy po zapnutí přístroje. Dřív naskočily během pár vteřin,ted třeba 10 min a někdy víc. Hlásí to problém s vyhledáváním družic. Druhá gps,co mám vedle ní v autě(nějaká čína pro nákladáky za pár stovek)naskočí hned. Nějaký nápad? Rada? Nebo se pomalu loučit,a koukat po jiné. Pravda je,že jí mám tak 3,4 roky a maká takřka každý den. Dík. Jarda.
Ahoj, kdy jsi naposled dělal aktualizaci? Kolik volné paměti máš v navigaci? Kolikrát pomohlo aktualizace a SD karta do navi.
Four wheels may gets you there, but two wheels will made the journey memorable.....
Dik za reakci. Jediné z toho výčtu,co jsi napsal,tak byla aktualitace map,někdy loni v zimě. Ostatní mi neříká zhola nic. Tohle nějak není zrovna moje parketa. Asi bude lepší to někomu někam zavézt,aby to omrknul. Nevíš kdo se tím zabývá? Rád zaplatím.Dík.
GARMIN GPSMAP 276Cx
Ahoj
mám problém u této navigace.
Při vyhledávání trasy se navigace najednou vypla a na displeji svítí jen logo Garmin. Vůbec nereaguje na vypnutí a ani nepomáhá vyjmutí baterie, po opětovném vrácení baterie zase to samé jen logo Garmin....
Navigace je napájena v držáku na moto.
Jde nějak restartovat nějakým dvou-troj klikem nebo něco jiného?