task napsal:
Dělá se už i Mitas E-07 plus v těchto rozměrech 140/80 R17 ???
Na to ti asi nejlíp odpoví zdejší člen Joe (Ruda) ten ví úplně všechno nejvíc o Mitaskách ( něco jako Buba o krevetách)
Upravil kim dne 21.02.2020 17:04
Tak teď poraďte . Co místo Mitas Terra force . Na levý straně se po obvodu objevila prasklina . E 07 plus se v rozměru 140/80 R 17 nevyrábí .
Jezdím většinou silnici občas polní a lesní cesty .
kchrz napsal:
Nechci začínat nové vlákno, tak zkusím zde.
Dojíždím Mitas Terraforce a musím pořídit nové gumy.
Teď přes léto jedu vlastně jen asfaltky v Alpách, navíc se skupinou, co jezdí docela rychle. Potřebuju gumu, co dobře drží na asfaltu, do krajů a za deště Docela těžký vybrat.
Když jsem GS kupoval, byly na něm Michelin Pilot Trail (bohužel nevím, která řada)
Pilot Trail 4 mají na motorkářích docela špatnou pověst, že kloužou v krajích.
Metzelerky zase, že je dělají nyní v číně a stojí za prd.
Takže volím mezi
Michelin Pilot Trail (2,3,4)
Metzeler Touracne Next (vítěz více testů, co jsem našel po časopisech)
Mitas Terrafoce (ale raději bych dvousměšovou gumu).
Nějaké další tipy a postřehy?
Díky moc
Zkus michelin road 5. to je slusna lepiva guma co vydrží. Jinak ja koupil moto se sjetyma dunlop trailsmart. meli docela poserpruh ktery se mi v pohode podarilo sjet do hrany. za me to byly take dobre gumy na asfalt :-)
F800GS 2013
Mám Dakara 2001. Jezdím teď na Michelin SIRAC. Chěl jsem už loni zkusit Michelin ANAKEE ADVENTURE. Máte s nimi někdo zkušenost na malým Báwu? Překvapila mě trochu cena. U pneuservis červený 6 116 Kč za 130/80/17. Ale našel jsem je i lehce nad 3000Kč.
xarrow napsal:
Mám Dakara 2001. Jezdím teď na Michelin SIRAC. Chěl jsem už loni zkusit Michelin ANAKEE ADVENTURE. Máte s nimi někdo zkušenost na malým Báwu? Překvapila mě trochu cena. U pneuservis červený 6 116 Kč za 130/80/17. Ale našel jsem je i lehce nad 3000Kč.
Ta cena bude nejspíš za obě kola, možná i s montáží.
U ostatních mají cenu za jedno, navíc dvě 130-tky neporřebuju. Možná je to jen chyba.
Asi jsem tu cenu měl vynechat, ale pobavilo mě to. Všechny zaujala cena, ale nikdo je nezkoušel?
Upravil xarrow dne 27.05.2020 13:47
xarrow napsal:
U ostatních mají cenu za jedno, navíc dvě 130-tky neporřebuju. Možná je to jen chyba.
Asi jsem tu cenu měl vynechat, ale pobavilo mě to. Všechny zaujala cena, ale nikdo je nezkoušel?
Ahoj k Červenému už pár let jezdím, a ceny má vcelku ucházející. Hlavně si cením, že i mimo sezónu mívá otevřeno v sobotu a kromě toho má dost věcí na skladě.
Jinak k Anakee Adventure: Mám je na 1200 GSA LC, ale to je naprosto jiný rozměr i jiná motorka. Netroufám si proto dělat nějaké závěry v tomto vlákně. Na 1200 se chovaní hodně podobá TKC 70 - takže silniční guma, která je slušná na vodě. Profil je hodně do oblouku, 12 jde na nich dobře do zatáček. Horší to ale vidím s nájezdem.
Syn má F800 GSA a až bude přezouvat, asi je taky zkusí - potom budu vědět víc.