Ahoj, při poslední projížďce mi začal hlasitě klepat motor. Když jsem to poslouchal, tak mám pocit, že se to ozývá od pravého válce. Klepat to začalo z ničeho nic při klidném zastavování ve městě. Ten zvuk tam nikdy předtím určitě nebyl. A motorka až do té chvíle jela úplně normálně. Mám R1200 S, ale to asi nehraje velkou roli.
Nějaké návrhy, čím by to mohlo být, případně na koho se obrátit?
Taky se koukni, když nastartuješ, jestli ti olej Zmizí z okýnka. Pokud ne tak nemažeš. Ale to by ti měla nahlásit kontrolka. Bylo by to moc náhod najednou, že by ještě ta nešla. Těžko říct jak ten zvuk vypadá. Chtělo by to slyšet.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Olej po nastartování z okénka mizne a kontrolka mazání nesvítila.
Klepající klapky to asi nebudou, protože se teď celý motor na volnoběh třese že jsem měl skoro strach, že mi opadají plasty.
Všimnul jsem si, že to klepání není slyšet během stratování, ale až když motor chytne. A motor sice drží přesně volnoběh, ale vůbec se mu nechce roztáčet.
Nejspíš motorku odvezu v úterý do Autecu do servisu. Nic jiného asi nevymyslím. Jenom možná, kdyby jste věděli o nějakém lepším/levnějším servisu ... tohle asi nebude úplně jednoduchá oprava :-(
jirinec napsal:
Nejspíš motorku odvezu v úterý do Autecu do servisu. Nic jiného asi nevymyslím. Jenom možná, kdyby jste věděli o nějakém lepším/levnějším servisu ... tohle asi nebude úplně jednoduchá oprava :-(
Můžeš ještě vyzkoušet CarServis= p.Žlábek
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
OK soulasím s BIGREM. Opravuju tam už 2 roky a nemůžu si stěžovat. Je to cca 100 metrů od Želivského ( Praha ).
Jednání slušné a ceny taky.
Robert přiložený následující obrázek:
[62.07Kb]
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.
A ještě jedna věc. Brambora splňuje podmínky kulance. Za předpokladu, že jsem poruchu nezpůsobil já, bylo by možné kulanci uplatňovat i v Carservisu?
Nevěděl jsem, co je kulance a bylo mi blbý se ptát. Tak jsem si to našel. Přeposílám proto, kdyby byl někdo podobná trubka jako já...
Cituji z http://www.autoimportmach.cz/index.php?pm=6
Na vozidla se vztahuje 2letá záruka, počínaje prvním uvedením do provozu. Tuto záruku poskytuje výrobce vozidla tj. BMW A.G. München, a je možno jí uplatnit v kterémkoliv autorizovaném servisu BMW po celé Evropě.
Výrobce BMW A.G.München dále poskytuje nadstandartní záruky tzv. KULANCI. Kulance je druh záruky kde výrobce BMW A.G. München hradí náhradní díly, nebo jejich část a práci hradí zákazník. Kulance je vždy individuelně posuzována přímo BMW A.G.München a není právně vymahatelná.
Podmínky kulance: 1) stáří vozidla do 3 let
2) najeto do 100 000km
3) výměny olejů + inspekce v autorizovaném servisu BMW
V ojedinělých případech BMW A.G. München uzná kulanci i v případě, že nejsou splněny podmínky uvedené v bodě 1 nebo 2.
Upravil radosek dne 16.11.2008 17:41
Kdyby jsi nepochodil v Autecu nebo u Bychla nebo ti řekli za to velkou raketu napiš nebo zavolej viz PM a domluvím ti návštěvu v DE za pokus nic nedáš a když můžou a jde to to tak pomůžou.Držím palce.
A ještě jedna věc. Brambora splňuje podmínky kulance. Za předpokladu, že jsem poruchu nezpůsobil já, bylo by možné kulanci uplatňovat i v Carservisu?
Nevěděl jsem, co je kulance a bylo mi blbý se ptát. Tak jsem si to našel. Přeposílám proto, kdyby byl někdo podobná trubka jako já...
Cituji z http://www.autoimportmach.cz/index.php?pm=6
Na vozidla se vztahuje 2letá záruka, počínaje prvním uvedením do provozu. Tuto záruku poskytuje výrobce vozidla tj. BMW A.G. München, a je možno jí uplatnit v kterémkoliv autorizovaném servisu BMW po celé Evropě.
Výrobce BMW A.G.München dále poskytuje nadstandartní záruky tzv. KULANCI. Kulance je druh záruky kde výrobce BMW A.G. München hradí náhradní díly, nebo jejich část a práci hradí zákazník. Kulance je vždy individuelně posuzována přímo BMW A.G.München a není právně vymahatelná.
Podmínky kulance: 1) stáří vozidla do 3 let
2) najeto do 100 000km
3) výměny olejů + inspekce v autorizovaném servisu BMW
V ojedinělých případech BMW A.G. München uzná kulanci i v případě, že nejsou splněny podmínky uvedené v bodě 1 nebo 2.
Taky jsem nevěděl co to je kulance. Tušil jsem, ale nebyl jsem si jist. Díky Radosku, že jsi to zjistil. ASlespoň mě to pomohlo. Jinak taky držím palce a myslím si, že to bude blbost.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
To Cycli:
To jirinec: Stopro bych já za sebe začal autorizovaným servisem. Nepsal jsi, jak starou motorku máš a kolik má najeto, ale splňuješ podmínky záruky. Občas se ve výrobci hne svědomí a jde uživateli na ruku. Chce to ale trpělivost, nenechat se odbýt a trochu mu namazat medu kolem huby... Odmítnout Tě můžou vždycky a hlavu Ti neutrhnou. Určitě ale budou chtít být první, kdo motor "otevře" a do zjišťování a odstraňování závady půjde...
Upravil radosek dne 17.11.2008 17:04
ja jsem si pri koupi motorky jeste prikoupil navic 2roky cargarance, plati to bohuzel jen v nemecku, v autecu to neznavaj.... ale nemci mi v pohode zadarmo vymenili v lete kardan, bez reci, ta garance stala 200 euro a myslim ze to jeste vyuzuji, pokud kupujte motorku venku tak to chtejte, to se vyplati, do 50 000km hradi 100% pak to jde pomerne dolu
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Klepání motoru způsobovalo nemocné ložisko na ojnici. Naštěstí zůstalo jenom u toho ložiska a nestalo se nic s klikou, takže měněné díly byly cca za 500 (ložiska na obou ojnicích). Potom spousta různých těsnění a hromada práce, takže mě oprava vyšla v Autecu na 9000.
Trochu mě zaskočilo, že se v Mnichově neměli k uznávání kulance, ale v Autecu mi vyšli hodně vstříc a dostal jsem na celou opravu 25 % slevu.
Bohužel mi nedokázali říct, proč k té poruše došlo :-( Tak mám trochu strach, aby se to neopakovalo. Přeci jenom 33 tisíc km není na ten motor snad tolik. A navíc budu muset motor znova zajíždět, takže nové sportovní svody ještě chvíli poleží v krabici.
No, nevím proč se Němcům nechtělo závadu uznávat. Ale v podmínkách je psáno, že kulance je právně nevymahatelná ... tak se asi šetří kvůli krizi :-)
Ale v Autecu se k tomu postavili čelem a dali mi pěknou slevu i na práci ... což by kulance stejně nekryla. A navíc motorka byla do týdne opravená Každopádně doufám, že tam budu jezdit už jenom na pravidelné prohlídky :-)