PavelDR napsal:
Tak jsem včera dodělal kufry na LC.Horní je upravený origo BMW ze vzducháče a boční Givi Trekker Outback.
jeste, ze mas tu ZN placku pod SPZkou. jinak je to cista vlastizrada
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
No a pak ještě tu hliníkovou bednu a máš to komplet.Když si s tím trochu pohraješ,tak na to půjde i Vario nějak přidělat.Zkus poptat u Ježka a nebo u Servisáka,jestli by to nebylo od nich za lepší cenu.
.
somm napsal:
asi budu muset pořídit toto:
http://www.bmw-motorrad-bohling.com/bmw-rear-carrier-for-aluminium-top-case-r1200gs-adventure-2014-k51.html
Teď jen jak na to dostat to vario :-)
prosimte co kravis? to NENI plotna pro Vario.
pokud chces mit hlinikace s Variem topcase, asi budes muset do Touratechu.
ja mam taky koupeny nosice z ADV, ale jak je videt, tudy cesta nevede.
17 cm
pokud chces mit hlinikace s Variem topcase, asi budes muset do Touratechu.
je to jedna z variant - odmontovat a prodat moje novy adv kufry a koupit TT
ja mam taky koupeny nosice z ADV, ale jak je videt, tudy cesta nevede.
druha varianta je namontovat plotnu s madlama z Adv a bud tam dat Alu top nebo tam to vario nejak dobastlit - to se prave ptam tady na foru jeslti to nejak jde... i kdyz tusim odpoved.
petr
R1200GS LC '13
PavelDR napsal:
Pěkný s těma kuframa.Jen koukám,že už BMW nepoužívá ty plastové záslepky do zámků.Mají to pořešené tak jak je zvykem třeba u zámků u aut?
nemá. jen to není standardní součástí zámků, ale dokupuje se to zvlášť ajá to neměl objednané.
petr
R1200GS LC '13
somm napsal:
Nakonec LC dostalo top z GSA, vse sedi perfektne.
pekny
17 cm
Alda napsal:
Ja koupil taky origo kufry a mam dojem, ze lepsi napad jsem nemohl dostat.
Nehlede na to, ze nepotrebuju hlidat jiny klice.
Tady máte fotku linky kde se to vyrábí...
Nicméně, jsou to krásný kufry ale na nějaké vážnější cestování s předpokládaným padáním (tedy offroad) mají pár chyb:
- při pádu nebo nárazu třeba do kamene nebo do stromu se pochopitelně zdeformují a ten upevňovací mechanismus je poměrně háklivej a kufr se po pádu a částečném poničení o poznání hůř nouzově přidělává než jakýkoliv kufr s "puky". Je to daň za komfort připínání zvenku.
- těsnící lišta (profil) mezi korpusem a víkem je plastová a při pádu kde se víko dostává do kontaktu se zemí se vyštípne a i když je kufr jinak v pořádku, buď netěsní nebo vůbec nejde víko zpátky nasadit. Nejde to nijak srovnat, ty plasty vyskáčou nebo popraskají nebo obojí. Na jaře jsem viděl takhle zničený pravý kufr u kamaráda v Merzouze, musel koupit celý nový, nešlo to i při šikovnosti místních opravit.
- nejde koupit samostatné náhradní víko nebo korpus (pokud se něco v poslední době nezměnilo), nejmenší náhradní díl je celý nový kufr
- zámky jsou sice super že je to stejný klíč jako na zapalování ale jejich velikost a orientace zespodu docela slušně omezuje využití zadní stěny kufru pro montáž držáků kanystrů, flašek s benzínem do vařiče apod. Pant je obrovskej a je potřeba nechat místo aby tam šel strčit zespodu ještě klíč...
- kufry se dělají jen v provedení surového hliníku, nemají žádnou povrchovou úpravu. Vypadají nádherně na prodejně nebo když jsou nový ale po čase začnou uvnitř špinit a všechno (zejména plastové) je zbarvené od toho hliníku co se ze stěn a dna otírá. A to tak, že velmi. Když pak vyndáte novou softshellku, která má na rukávu šlém od kufru, tak to člověka zamrzí. Tohle asi hardcore cestovatelům nijak nevadí ale mě to tenkrát naštvalo.
Pro převážně silniční cestování někde po Evropě není co řešit. Tam se tyhle věci asi nikdy neprojeví. Ale je dobrý vědět, že i OEM výrobky BMW nejsou naprosto dokonalé.
ADV ONE napsal:
Na original ADV BMW kufry jdou samozrejme koupit i samostatne nahradni dily.. vika kufru, tesneni, zamky, plastove rohy a dalsi.. i jednotlive..
Proto jsem tam napsal že "pokud se něco nezměnilo", protože když jsme to naposledy sháněli (1200GSA), tak šel koupit jen celý kufr a ne po dílech.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...