Zdravím, momentálně jsem v Gruzii a stala se mi taková věc jel jsem hodně špatný úsek a používal jsem hodně spojku až najednou, měl jsem spojku vymáčknutou a motorka furt jela.
Tak jsem vypl motor ale nešlo řadit pořád tam byla jednička až po chvílí když motor schladnul tak řadit šlo. Od te doby je zatim vše v pořádku ale docela mě to překvapilo.
Je to normální, nevite co se mohlo stát?
Díky.
Ahoj
Chystám motorku (GSA 2007 s 72 000 km) do Maroka. . kedže tam spojka dostane riadne zabrať a nevedel som v akom stave je spojka tak som polil moto pre kontrolu.
Nameral som 5,31 mm (čo by malo byť OK )len je to merane bez rozobratia spojky cez horný otvor medzi taniermi . Tu na fóre som našiel že nova ma 6.00 ale aj informáciu o tom že treba merať pri nitoch a výmena je pri 4,4 mm.
Stačí takáto kontrola pri 5,31mm medzi taniermi alebo radšej tu spojku rozobrať a premerať na nitoch.
dôvod prečo som sa chcel vyhnú rozoberaniu spojky je že nemám prípravok na vycentrovanie lamely
Jestli tam máš v tom prostoru spojky sucho (nic zamaštěného od oleje), nic ti nemlátí, nerachotí, spojka ti neklouže atd...., tak to zase zavři a nic neřeš.
5,3 mezi talíři spojky je OK - u nýtů budeš mít určitě víc (odhaduji tak 5,5mm). ...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
je tam úplne sucho, spojka neklze ani nehrkoce.
Jedine čo som si všimol tak keď záčina isť do záberu tak cítiť jemné vibrácie až kým nezaberie ale to predpokladám že je normálne.
Skrutky na upevnenie zadného rámu k prevodovke a motoru treba podľa RSD meniť . naozaj ich meníte či môžem použiť staré ? pripadne staré a loctide 243?
Zdravím , měnil jsem na bmw r 1200 gs 2004 jen lamelu origo Valeo,chtěl jsem se zeptat jestli se nemůže poškodit jak bylo v tomto vláknu popsáno, nebo to se stává jen při kompletní výměně
lkcv napsal:
Zdravím , měnil jsem na bmw r 1200 gs 2004 jen lamelu origo Valeo,chtěl jsem se zeptat jestli se nemůže poškodit jak bylo v tomto vláknu popsáno, nebo to se stává jen při kompletní výměně
Jestli jen lamelu, tak buď v klidu
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
zdravím pani, oživím tému
Hučalo mi to pri spojke a bolo cítiť mierne vibrácie na prevodovke a na valčeku a po stlačení ticho. Bolo to aj na mieste s neutrálom aj za jazdy. Valček vyzerá byt ok potom som skúšal vymeniť tesnenie na tyčke ale nepomohlo tak som rozpolil moto a demontoval spojku.
Po demotovani som objavil toto vid príloha a drobnú volu na lamele a hriadeli .
preto by som sa chcel poradiť či je to ok, ale asi to vyzerá na výmenu komplet spojky .
pri takejto vole stačí meniť lamelu či treba aj hriadeľ. ešte mam v pláne pozrieť ložiská v prevodovke keď to už je demontované či to nerobilo dáke KO ložisko.
Vůle v drážkování mě přijde docela dost v pohodě. Rozhodně to není nic, co by ti mohlo dělat nějaký vibrace nebo zvuky. Kdybys to pořádně namazal optimolkou od Castrolu, tak s tím možná ani nehneš... horší ten vyhřátej přítlačák, co už praská a loupe se. Jestli není tím prohřátím pokřivenej a nedělá to ty vybrace?
Myslím si, že na výměnu to nebylo... před rozborkou ... teď už těžko říct, jestli má smysl to vracet.
Upravil Mr GS dne 25.03.2019 18:12
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Vůle na hřídeli se takhle zdá OK. Chtělo by to fotku hřídele bez lamely (drážkování se nejvíc vymačká až blíž ke karteru převodovky). Ale jestli je to hlučné jak při neutrálu na volnoběh, tak při jízdě, tak to bude na 99,9% ložisko v převodovce a budeš ji muset rozdělat a dát ložiska nová.
Talíře spojky jsou KO. Zpět už bych je nedával = dej komplet novou spojku.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Dakujem za rady a za info.
Ale spravou ste ma nepotisili i ked som si to myslel ze to tak bude.
Komplet spojka vychadza kolko cca co som pozeral tu na fore tak mam ratat 20 000 kc a komplet loziska 5000 kc? Len su to stare spravy.
Spojku asi radsej uplne novu ci bazar ? Kde kupit najlepsie? Bmw alebo da sa aj inde ?
Foto hriadelu poslem v piatok som mimo moto. Ale pozeral som na drazkovanie a vyzeralo byt ok bolo bez deformacii.
Doplnene foto hriadelu:
Nechci zakládat téma,mám dotaz při servisu tlumičů sem demontoval pracovní váleček spojky s tím,že máznu ložisko,jak se zde doporučovalo.Po demontáži byla tyčka mastná a ve válečku jako by olej,z nádobky neubývá,gufero na převodovcce suchý.Asi nejspíš mi sákne trochu ten váleček,dá se to nějak repasovat.Díky moc
Ahoj, pokusím se trochu tohle téma oživit. Dojeli jsme do Regensburku v podstatě stále na 6tku. Při sjezdu do centra jsme měl pocit, že skůtru před námi hoří řemen. Spálený štiplavý smrad. Po obědě rozjezd , pár světel a zas smrad i když kolem nic nejelo. Slezli jsme očuchávali a jde to z prostoru nad motorem. Tip padl na spojku. Ale neklouže, zabírá. Dojeli jsme opatrně až do Mnichova, nic nebylo cítit. Poskakování v zácpě, najednou strašně výrazný smrad. Stále ten samý. Spojka na páčce i záběr stále stejný, bez problému. Když neklouže, pokračujem dál, Alpy to dalo dalších 850km občas smrad, že to za nou cítili další dvě motorky. Nikde nic nekouří, neteče. Cesta domu, dalších 700km v podstatě to smrdí jen když používám hodně spojku ve vracáku doprava. Odvzdušnil jsem, olej co v tom je je čirý, jen v nádobce podle mne trochu tmavší. Zkusil jsem trochu poitahat v kopcích. Smrad jen občas, ale pořád víc a víc.. Včera návrat cca 700km. Nebylo cítit nic. Spojka podle mne neklouže, zabírá, na plný otáčky neprokluzuje.. Koukal jsem i na kotouče, ty jsou studený, koncák rameno taky. Smrad jde fakt od pravé strany nad motorem. Žádný bordel okolo, ptáci atd..
Jak jsem to pročetl asi to může být více možností a bez rozebrání se to zjistit nedá. Takže najeto celkem 66.000 km je to rok 2011 ADV. Změnu v chodu jsem nepozoroval, ale ten smrad mi na klidu nepřidává, ani komfort to teda není. Navíc mi začala opět padat ručička tachometru svítí oranžový trojuhelník ačervená kontrolka brzd. To vím že je čidlo na ABS u zadního kola. Už jsem to před 26.000 km měnil. A že vydrží jen dva roky jsme nečekal. jen ta kombinace jak to začalo kupit problémy mě zaskočila. Smrad, čidla, diskomfort. Obavy atd. Ale dovezlo mě to domu zatím pokaždý.