stevebmw napsal:
opravdu jsi z jiné galaxie, když těm číslům věříš
jak verim? to jsou naprosto snadno prokazatelna nadumrti, muzes si to sam dohledat.
Ze budes strkat hlavu do pisku na FAKTICKEM STAVU VECI opravdu nic nezmeni.
To vubec neni o nazoru, ale o datech.
Kurna hosi
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Hrabe_X napsal:
Jezdím po firmách na technická jednání, do výroby na kontroly staveb a realizací nebo někdo za mnou. Už rok a čtvrt to probíhá vždy stejně: sejdeme.se s hadrou na tlamách pozdravíme se. Pak padne otázka: Podáme si ruku? Jasně! A nebudete se cítit ohrožený, když si ten nesmysl sundám? Odpověď: Super nápad ani nevíte, jak mě to se*e! Stejně si dáme kafe.
tak vzdycky si protistrana muze vzit polomasku a je ti castecne jedno, jestli ten druhej tu masku ma, nebo ne.
Na jednu stranu chapu, ze vas to se.e.. na druhou stranu co bys rekl, kdyby si nekdo z moji rodiny sundal na sále rousku, kdyz operuje nejakeho Tveho znameho?
...jsou profese, ktery jsou v rouskach celej zivot...
17 cm
hicks napsal:
to Ti muzu naprosto snadno vyvratit. A Hix to samozrejme udela
V roce 2020 umrelo na nasich silnicich 460 lidi.
Na kunvid... i pres veskere opatreni, nejakych ~26 000. To je priblizne SEDESATKRAT vic...
Tak konkrétně je to cca 16 tisíc "nadúmrtí" https://www.czso....atel-ceska
Toto se ovšem samozřejmě promítne v dalších letech, kdy křivka úmrtnosti poklesne pod průměr.
Ale možný důvody jsem tu už zmínil - neléčení pacientů s respirační chorobou. Protože z téhož zdroje:
„K nejvíce úmrtím došlo v listopadu, kdy jich bylo 15,7 tisíce. Dalších 14,2 tisíce obyvatel zemřelo v říjnu a 14,0 tisíce v prosinci. Přes 14 tisíc zemřelých za měsíc bylo přitom naposledy registrováno v prosinci 1995"
To byla v ČR epidemie chřipky a (moje spekulace) jen díky tomu, že mnoho pacientů tehdy bylo léčeno od začátku nemoci, nedocházelo tolik ke komplikacím a úmrtím a i díky očkování a medikaci se podařilo chorobu zvládnout. Ale objektivně byla méně nakažlivá než v současnosti kolující virus.
Za mě je závěr jasnej - došlo k totálnímu selhání systému ochrany a léčení rizikových skupin (+ neexistující nebo nefungující pandemický plány). A různá restriktivní opatření vlád, který zapříčinily sekeru v rozpočtech a likvidaci drobnýho podnikání a nepohodlných oblastí byznysu (jako je cestovní ruch), byly absolutně k ničemu... Všichni kdo jsou u lizu vycítili příležitost a chopili se jí. A protože byl nouzovej stav, nikdo za to nebude potrestanej (nebo jen nějaký bílý koně).
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
stevebmw napsal:
asi nikdy neviděls jak se dělají "DATA"
jsi mlád a o životě se máš ještě hodně co učit
když čistě teoreticky připustíme, že tady třeba Shrek napsal, že kolem něho v blízkém okolí pomřelo 18 lidí, a že nelhal, řekl bys mu taky, že je mlád a neví, jak se dělají data?
protože diskuse je diskuse a kdo diskutuje měl by napsat nějaký argument,
mezi něž nepatří např. já vím všechno nejlíp a ty tomu ho... rozumíš...
Upravil Miguel dne 20.04.2021 09:57
pod trvalým dohledem
stevebmw napsal:
asi nikdy neviděls jak se dělají "DATA"
jsi mlád a o životě se máš ještě hodně co učit
vis, jak se lisi stredoveka medicina od te soucasne?
DATA vs. DOGMATA, pripade anekdoticka evidence vs. podlozeny vyzkum.
Jestli neveris na data, mel bys skoncit tedy s veskerou moderni lecbou a dat se na astrologii
17 cm
Roman Jakub napsal:
Já miluju ten "argument", kdy věk je něco, co automaticky dělá z člověka někoho chytřejšího, než toho druhého. Jakoby to byl klíč k vědění .
Roman Jakub napsal:
Já miluju ten "argument", kdy věk je něco, co automaticky dělá z člověka někoho chytřejšího, než toho druhého. Jakoby to byl klíč k vědění .
Já už potkal tolik starších ****ů ...
Na to si odpověz až budeš starej pokud se toho dožiješ.
Roman Jakub napsal:
Já už potkal tolik starších ****ů ...
na to je primo termin... eVidence vs. eMinence based medicina/argumentace.
EVIDENCE-based -- to je veda, na podporeni sveho nazoru potrebujes dukaz, nebo alespon verohodnou hypotezu
EMINENCE-based -- uřveš protivnika svym profesorskym titulem, bilym plastem a ubijes ho fonendoskopem (priklad prof Beran
17 cm
stevebmw napsal:
opravdu jsi z jiné galaxie, když těm číslům věříš
jak verim? to jsou naprosto snadno prokazatelna nadumrti, muzes si to sam dohledat.
Ze budes strkat hlavu do pisku na FAKTICKEM STAVU VECI opravdu nic nezmeni.
... Kubo, jenže ofiko data nemají s realitou nic společného ... jako že VŮBEC nic ...
Nedávno zemřel známý, na infarkt, prokazatelně, ale v úmrtním listu stojí Covid....a teď kolik je dalších takových?
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Hrabe_X napsal:... Už rok a čtvrt to probíhá vždy stejně: sejdeme.se s hadrou na tlamách pozdravíme se. Pak padne otázka: Podáme si ruku? Jasně! A nebudete se cítit ohrožený, když si ten nesmysl sundám? Odpověď: Super nápad ani nevíte, jak mě to se*e! Stejně si dáme kafe...
Praktikuju to s výsledkem přibližně 4/5, tj. +- každý pátý trvá na náhubku, se zbylými čtyřmi pracujeme bez.
Podobné procento je mezi známými, co si tím prošli - z těch co to prokazatelně měli 4 z 5 poctivě nosili náhubek a stejnak to chytli, pátý chodil víceméně bez a přinesla to jeho manželka z nějaké akce, na které byla s dětmi. Emiprický závěr o prospěšnosti náhubku nechť si každý odvodí sám ;-)
Vjetrnik napsal:
... Kubo, jenže ofiko data nemají s realitou nic společného ... jako že VŮBEC nic ...
Nedávno zemřel známý, na infarkt, prokazatelně, ale v úmrtním listu stojí Covid....a teď kolik je dalších takových?
co blbnes? staci se podivat na krivku nadumrti a mas cisty data.
mmch Covid rad napada cevy.. jak vis, ze mu to nepomohlo?
17 cm
Vláda nám nařídila náhubky, protože prostě fungujou! Jaký chcete větší potvrzení, než to, že i v mainstreamu se nedostanete k informaci od odborníků, která by to zpochybňovala? Nechtějí nám motat hlavičky nějakou alternativou, teda špatným názorem, aby jsme nad tim moc nemuseli přemejšlet a věnovat se práci nebo zábavě nebo nakupování... to je od nich přece milé.
A pro jistotu výzkumy z univerzit (které jsou náhodou stejně politického orientované jako vlády zemí kde dotyčná univerzita je) vycházejí taky tak že má vláda pravdu...
Po vážný(tzn. pravý chřipce, ne nachlazení) lidi kupodivu trpěli nějakou dobu únavou, bolestma hlavy, depresema, poruchama spánku......ale nikdo se jich na to neptal, nebo byli odkázáni na psychovyšetření, pokud to chtěli řešit. Problém byl, dle lékařů, jen v jejich hlavě. Píšu byl, protože chřipka teď neexistuje, místo toho je tu sajrajt, kterej má závažný následky typu únava, bolest hlavy, deprese, poruchy spánku.....
Při každý nemoci/pandemii/epidemii/katastrofě bylo, je a bude v populaci 5-15% lidí, co na to budou náchylní víc a budou mít vážnej průběh, ať půjde o cokoliv....
..a zhruba stejnej počet lidí, co bude věřit číslům udávanýma vládou.
Ale na uznání zákeřnosti toho sajrajtu... jeden pán byl v 82 letech schozen c19kou ze schodů, a před tím nejen že nikdo nevaroval, ale ani ten náhubek tě před gravitací neuchrání...
---------------------------------------------------
..konečně boxer..
Vjetrnik napsal:
co blbnes? staci se podivat na krivku nadumrti a mas cisty data.
mmch Covid rad napada cevy.. jak vis, ze mu to nepomohlo?
... máš čistý data nadúmrtí... ze kterých zjistíš, kolik lidí nadumřelo zhruba od doby co se "zavřely" nemocnice a přestalo se operovat....kolik z nich umřelo na sajrajt, a kolik na následky přerušení/ odložení léčby/ zákroku nebo třeba dlouhodobýho stresu z toho všeho, to už ale nevyčteš. Sajrajt tam bude mít svůj podíl, ale ZDALEKA ne takovej, jakej se mu dává.
---------------------------------------------------
..konečně boxer..
Tygr napsal:
Chřipka,ta je fuč a prej protože lidi nosej roušky a koroňák se prej šíří,protože lidi na to se.rou a nenosej roušky
prekvapuje mne, ze Ti to musim vysvetlovat... ale ja jsem hodnej a udelam to
On je totiz koronak NASOBNE infekcnejsi, nez chripka.. takze na chripku to staci, ale na koronak ne.
(neresim infekcnost jednotlivych kmenu koronaviru).
17 cm
Bono napsal:
... máš čistý data nadúmrtí... ze kterých zjistíš, kolik lidí nadumřelo zhruba od doby co se "zavřely" nemocnice a přestalo se operovat....kolik z nich umřelo na sajrajt, a kolik na následky přerušení/ odložení léčby/ zákroku nebo třeba dlouhodobýho stresu z toho všeho, to už ale nevyčteš. Sajrajt tam bude mít svůj podíl, ale ZDALEKA ne takovej, jakej se mu dává.
umrti z odloze lecby, zanedbanych prevenci, pujde urcite nahoru v tim mas myslim pravdu.
Ale kdyz se podivas do nemocnic, tak je asi jasne, co dela ta nadumrti.
Navic krivka nadumrti celkem presne KOPIRUJE pocty detekovanych pripadu.
Takze Tvuj argument se obavam, Occamem neprojde.
17 cm