Ahoj, jsem zpet. Uz je to 8 let Motorka se nenasla a vlastne zadna zmena. Zbyl mi topcase z motorky (do 2012). Mam dotaz -> Je mozne pouzit tento topcase na GS 2014 LC? Nebo existuje nejaka cesta jak tento topcase pouzivat na LC? Chapu ze v originalu tento topcase nebude sedet na LC. Diky...
Upravil TomasCZ dne 07.07.2022 17:15
Použit lze, ale ne bez úprav. Dával jsem topcase ze vzducháče na moje první LC. Musíš odšroubovat ty spodní úchytu z kufru a trochu zaříznout a našroubovat zpět do nových otvorů v kufru. Kufr jsem zamkl k nosiči , který jsem měl sundaný z motorky a pak jsem tam připisoval ty držáky a naznačil si nové otvory. Musíš mít Advika a nebo alespoň nosič z Advika. Kdybych to popsal nesrozumitelně tak klidně volej.
.
To bude asi lepší. Otázka je jestli trváš na alu kufrech, nebo jestli chceš Varia?Kamarád má na GS LC alu kufry Quoro, které jsou velmi podobné jako origo BMW hliníkáče, jen jsou na puky a za poloviční cenu. Jako jejich minus vidím jen to , že nejdou odemknout klíčem od motorky.
.
Teď tady někdo v inzerci prodává pěkná Varia na LC. Kdyby jste se domluvili, že to vezmeš bez těch držáků stupaček a nosiče , co už máš na motorce , tak by mohla být i zajimává cena. Nebo to vem komplet a co neupotřebíš můžeš zase prodat.
.
Ahoj PavelDR, Ja uz mam objednany bocni alu kufry. Asi cely set vario (do 2012) prodam a poridim topcase taky alu. At to neni jak pes na oko Dekuji za fajn diskuzy a at se dari
Ahoj jeste jednou. Jen pro doplneni pribehu GS (vzduchac) -> uz kdyz policie prohledavala (udajne brali otisky, vse fotili) garaz odkud byla odcizena motorka tak za mnou prisel borec z kriminalky a rekl z evi o bande na jizni Morave ktera dela jen BMW motorky. Al enejsou schopni je dopadnout (to bylo v tom roce 2014). Pry motorka do 2 hodin je nekde u Bratislavy a pak do dodavky na Ukrajinu. To je vse
Pozadam vas jeste o rady co udelat pro to aby jsem nenechvacum co nejvic zkomplikoval zivot at neprijdu o dalsi GS (opet dovezenou mnou z DE). Pojisteni mam, parkuji sam, pipak na kotouc na cestovani mam. Premyslim o kamerach a mozna nejake sledovaci GPS? DIky za rady...Tom
částečně jsi sis odpověděl sám. Ještě se nabízí zabezpečení parkovacího prostru el. Jablotron. Mechanicky, na zem přivrtat úchyt a řetěz Abus nebo Tokoz.
částečně jsi sis odpověděl sám. Ještě se nabízí zabezpečení parkovacího prostru el. Jablotron. Mechanicky, na zem přivrtat úchyt a řetěz Abus nebo Tokoz.
Když ti ji budou chtít ukradnout, nic ti nepomůže.
ty věci co si lidi strkají na motorky či do aut je to jen max. proti nenechavcům alá kolemjdoucí.
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
John_Ice napsal:
Když ti ji budou chtít ukradnout, nic ti nepomůže.
ty věci co si lidi strkají na motorky či do aut je to jen max. proti nenechavcům alá kolemjdoucí.
nesouhlas.
Je to o pomeru riziko vs. zisk.
Tj. kdyz kradu motorku za 400 tisic nebudu pocitat s opatrenim, co miva typicky.. nevim.. nova Porsche, Chiron (tam nevim jak s prodejem
navic ruseni GSM/GPS neni zas az takove legrace... upozornujes na sebe.
Takze ano.. supermotivovany zlodejsky gang je problem, ale oni si typicky vybiraji NEJSNAZSI koristi.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Na 100% nemáš šanci to zabezpečit.
Pokud to je řadovka tak je to marný, u rodinného domku je šance větší.
Bohužel pokud je k dispozici aku nářadí tak není šance něco efektivně zabezpečit
akorát jim to prodloužit než se k moto dostanou a spoléhat na to že je někdo vyplaší.
Jo a ****ove taky občas mají nějaký železo.
Kratkej přiložený následující obrázek:
Něco podobnýho svařený z pořádnýho plocháče silnější kulatina a na ní kalená trubka
masivní zámek a to celý ukotvený trhacíma šroubama někde v koutě kde je k tomu špatnej přístup by je mohlo zpomalit.
Kratkej přiložený následující obrázek: