Zdravim vsetkych baworakov, mam dotaz k eletronike BMW F800GS, r. v. 2015 a snad ste sa s tym uz niekto stretol.
Napojil som si na motku pridavne led svetla a to bez rele napriamo takto:
plus mam vyvedene z vodica, ktory napaja konektor diagnostiky, ktory je pri baterii, potom nasleduje poistka - vypinac (samostatny iba pre pridavne svetla) - svetla
minus mam napojene priamo na bateriu.
Vykon svetiel 20 W + 20 W.
Pri vypnuti kluca by sa po 1 minute malo + automaticky odpojit aj ked zostane vypinac svetiel v polohe ON, ale to sa nestane a odpoji sa az po cca 15 minutach (cas byva rozny) a pravdepodobne az potom co na baterke v dosledku svietenia poklesne napatie, ale to uz sa baterka dost vybije.
Predtym som mal ine pridavne svetla s podstatne mensim vykonom a tie sa odpajali po minute bez problemov.
Je to sposobene asi vysokym odberom svetiel, pretoze ked su svetla vypnute a vypnem kluc, tak sa po minute plus automaticky odpoji, tak ako predtym.
Teraz elektronika BMW po minute asi neodpoji plus kvoli tomu, ze je tam vysoky odber, inak si to neviem vysvetlit.
Jedna sa mi o to, ze ked nahodou po zaparkovani zabudnem pridavne svetla vypnut, aby mi nevybili bateriu natolko, ze nebudem moc nastartovat. Preto mi vyhovovalo, ze po minute motorka vzdy plus odpojila.
Neriesili ste niekto podobny problem? Vopred dakujem za kazdu radu.
pokud někdo pripojil pridavna světla k diagnostickemu konektoru tak si zaslouzi useknout ruku. pouzij na ovladani rele konektor pro gps nad baterkou a mas klid
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Zdravim a dik za reakciu, ale asi som to zle popisal.
Ja to mam napojene na konektor, co je nad baterkou, pasuje tam tento protikus.
vatrono přiložený následující obrázek:
servisak napsal:
pokud někdo pripojil pridavna světla k diagnostickemu konektoru tak si zaslouzi useknout ruku. pouzij na ovladani rele konektor pro gps nad baterkou a mas klid
Este ma napadlo, ci by nepomohlo, keby som dal za vypinac spinacie rele a tym by som oklamal elektroniku motorky ohladne vysokeho odberu svetiel. Teda ak to neodpojenie je sposobene vysokym odberom. Som v tomto lajk, tak len uvazujem.
Ja bych vlozil rele a to to na 100 vypne . Ty svetla maji odber a motorka si mysli ze neco nabijiš. Vloz rele a bude to makat
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
Ja bych vlozil rele a to to na 100 vypne . Ty svetla maji odber a motorka si mysli ze neco nabijiš. Vloz rele a bude to makat
Ok, dik, skusim to, vies mi odporucit nejake rele?
A este jedna vec, poistku mam dat od napajania za rele, alebo pred rele? Ale predpokladam, ze pred rele. Takze poradie bude
poistka - vypinac - rele - svetla, moze byt?
Snad to je spravne, aj ked teda neviem, neviem, s rele som doteraz zapajal maximalne ledsmerovky a to som ho iba vymenil
vatrono přiložený následující obrázek: