tak tak... a pak dneska třeba máš i datum první registrace... a to je další údaj co ti to všechno rozhodí... můžeš mít motorku co je vyrobena třeba prosinec 2021 ale modelovej rok je to třeba březen 2022 ( předvýroba ) a pak může tahle motorka ležet na krámě třeba 3-4 roky než ji někdo poprvé zaregistruje...
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Vůbec nechápu, co řešíte?
Držet se VIN je to nejpodstatnější a nejefektivnější.
Za 1. podle toho, seženete kompatibilní díly
za 2. VIN nikdy nebude klamat "umělým omlazením" ... max. to naopak bude vypadat, jako vyrobeno předchozí rok (v případě, že VIN bude z konce roku a motorka vyrobená na začátku dalšího.
Ale nikdy to nebude víc. Ty motorky se nevyrábí roky... není to zakázková manufaktura
To, že někdo našel VIN z roku 2005 a vyrobeno 2008 je totální nesmysl... Nemluvě o tom, že by to poznal i slepec, když je to jinej model i po stránce designu.
Umělý omlazování způsobuje datum první registrace a to se odhalí obyčejným zadáním VIN do realoem. Ani v tom případě nebudou ty motorky ležet na skladě u prodejce roky...
Změny ve výbavě a v některých součástech se dělaly i v průběhu roku, takže modelovej rok je vám v tomhle případě stejně úplně k ničemu. viz. např. posilovač brzd, kterej se přestal dodávat v srpnu 06, palivovej pásek za plovák někdy v květnu 2010... mám pocit ... To samý odvzdušnění koncáku... atd... atd.
Ale podle VIN se tohle vždycky dozvím, protože už budu mít jiný číslo dílu
... ale jestli někoho se.re, že si koupil LC s VIN roku 2014 a vyrobený bylo v prosinci 2013 tak to potom jo... to chápu vaše rozhořčení To je opravdu důvod to řešit to bych snad i reklamoval
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
MR GS - Tady nikdo nic !neřeší! jen se diskutuje o všech možnostech... Tak nevím co řešíš ty? od toho diskuzní fóra jsou - Kdo by to byl řek...
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
a jak se pozná, jestli to řešíš nebo jen diskutuješ... respektive, jakej je v tom rozdíl?
To jako, když někdo diskutuje, tak muže plácat úplný hov.na o tom, že má vyrobenou motorku o 4 roky pozděj, než ukazuje vin a nebo že motorky leží 4 roky na skladě u prodejce? ... A kdyby to řešil, tak to nenapíše?
Aha... tak to už mi dává smysl... proto tady 99% lidí pořád jen diskutuje a 1% lidí to pak musí řešit ... za to potom dalších 10 let 1000x dokola, protože semínko fámy se chytí hned u každýho odborníka, že?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
@mr gs : No je to vlákno o roku výroby dle VIN, sice starší,ale je tu.
A jestli jsem tomu rozuměl, tak lidi neřeší první registraci. Lidi se podivují nad tím, že dle 7 posledních údajů se určí rok výroby, ale zároveň 8 údaj a to je písmeno určuje rok výroby, které není totožné s rokem výroby dle 7 posledních čísel. Takže buď to písmeno neurčuje rok a nebo tu někdo dělá bordel.
Já mám dle realoeu rok výroby 11/2011 , ale jak se tu píše, mám písmena CZY, tak prý je to rok 2012. Tak jak to teda je. Určuje písmeno C (nebo A,B,D) nějaký rok a jaký? A nebo co to určuje?
edit: a když to člověk vezme, tak dřív se do TP psal rok výroby, teď tam nic není. Zase čím míň údajů tím méně chyb tam borci z STK napíšou. Dovezl jsme si auto-motor 3 litr a na STK tam dali typ motoru na 1,9. Nikdo si toho nevšiml ani já, proč taky. No a na první STK šup předělal jsem si prej auto...tvl to bylo obíhání a shánění dokladů, že tam je origoš. motor-ale to nesouvisí s VINem na motorku
Upravil John_Ice dne 21.02.2022 19:03
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
Wikipedie třeba píše: Znak na 10. pozici velmi často (v Severní Americe vždy) určuje modelový rok vozu (což ovšem není rok výroby).
Přesný údaj ze 7mi čísel je nejspíš převzat z databáze výrobce.
Mě by třeba zajímalo, proč BMW ještě v roce 1996 nedávalo na motorky VIN. Nebylo (není) to závazné, nebo vyjímka? Jawy dostávaly VIN už v druhé půlce 80. let na štítek, na rám se razilo ale jen "výrobní číslo".
Upravil agenthonza dne 22.02.2022 13:54
dle https://www.realo... mám rok 2011
dle VINu v povinném ručení rok 2012
kde soudruzi z NDR (vím, že Mnichov je NSR) udělali chybu? Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
Informace o pojištěném vozidle
Druh vozidla: motocykl
Číslo TP: .........
Objem motoru: 1 170 cm3
Registrační značka: ......
Tovarní značka + model: BMW JINÉ Rok výroby: 2012
VIN: ...................
Hmotnost vozidla: 475 kg
vymyslí si kolonku, která tahá data z 1 registrace? Takže mi ji omladí kvůli pojistce?
Upravil John_Ice dne 07.05.2022 00:03
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
John_Ice napsal:
kde soudruzi z NDR (vím, že Mnichov je NSR) udělali chybu?
Poznámka "soudruzi z NDR" je částečně OK, motorky už od dob studené války vyrábí závod v Berlíně, i když v původně západním sektoru města a tím pádem ne politicky v NDR ;-)
Upravil Francis dne 07.05.2022 04:53