mao napsal:
O cenách některých výrobků u nás a obchodnících si někdy myslím svoje....
Celkem často jezdím na jednání do Německa a protože jsem o FF50 uvažoval a cena u nás 2100,- Kč mi byla známa, jenom tak ze zvědavosti jsem loni na podzim zašel do malého obchůdku s autopříslušenstvím u našich západních sousedů a odnesl si odtud sadu FF50 za 53,20 €. Kurz byl tehdy něco kolem 26 Kč, což znamená cenu ca. 1400,- Kč! Nové provedení FF50 stálo tuším cca 70 € a za zhruba stejnou cenu bych tam koupil i sadu Hella Micro DE. Tou dobou byly ceny stejné sady Hella FF50 na e-bay (sofort-neu) za ca. 59,- €...
Ceny nadále klesají, takže když se teď podívám na e-bay, tak sadu FF50 koupím teď za ca. 42,- € (1176,- Kč) a sadu Micro DE (ne xenon!!!) za ca. 60,- € (1680,- Kč) Stejné ceny najdu i v kamenných obchodech s autopříslušensvím v Německu.
A co na to obchodníci u nás? Už to, co se týče světel, nesleduju, ale myslím, že to s nima ani nehlo
no jo, když to je známá písnička, problém je, že pokud do Reichu nejezdíš a objednáš to po netu, tak poštovný 14-20 eur a jsi na tom cenově jako tady
ebay to je kapitola sama pro sebe
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Má někdo zkušenosti se zapojením konkrétně těchto světel?
https://motorky.hyperinzerce.cz/svetla-pridavna/inzerat/15127816-pridavna-led-svetla-u7-cree-2-kusy-vypinac-nabidka-praha-7/
Čeho bych chtlěl dosáhnout.
Ideálně připojit to na ovládání aktuálních světel, a to tak že:
Angeleyes kroužky budou svitit při zapnutém potkávacím světle,
a ty silné bodovky se zapnou při dálkovém.
Stroboskopický efekt nepotřebuji.
Hledal jsem tu na foru ale nenašel konkrétní odpověď. Je tady někdo schopný mi nakreslit rozumné schématko k tomuto konkrétnímu zapojení? Elektrice moc nerozumím, ale podle schéma bych si poradil.
Mlhovky by se měly dát ovládat samostatně nezávisle na potkávacích a dálkových světlech. Na technické by mohl být problém.
Podle mě by tato světla neměla na silnici co dělat, že to svítí v úzkém kuželu cca 200 m, to je spíš nebezpečný než bezpečný.
A další věc, píše se tam skutečný výkon 15W a světelný 125W, jaký mají teda příkon?
O homologaci se taky nic nepíše.
Neber si to osobně, ale ještě bych ten záměr jednou zvážil než se pustíš do zapojování.
Upravil Horacio dne 08.10.2019 09:11
Možná takhle by to mohlo fungovat?
Odpor mezi kontakty 85 a 86 by mohl být někde kolem 80 ohm, což při 14 voltech dělá asi 175 mA. To by světlometům nemělo vůbec vadit.
Horacio přiložený následující obrázek: