Sice se z toho ráno moc blbě vstává, jak je Ti v tom dobře ale i přesto doporučuju hamaku. Buď v kombinaci s bivakovací plachtou nebo se dělají i kompletně nepromokavé.
Kde ji pověsit, nemusíš mít strach. Může to být kandelábr a zábradlí, co Tě napadne.
A samozřejmě nezapomenout na karimatku pod sebe.
Já mám DD Hammocks Travel, tuto:
https://www.natura-nuova.cz/p/173/hamaka-travel-bivi-mk6-dd-hammocks-kojot-hnedy
Tahle je nepromokavá ale tu nepromokavost používám spíš na přeháňky. Když vím, že bude pršet déle, tak mám nad sebou bivakovací plachtu. Tam si uvařím atd.
Mají i mnohem lépe odvětranou hamaku ale ta už stojí docela dost a já mám přeci jen raději nad sebou tu plachtu.
souldew napsal:
Sice se z toho ráno moc blbě vstává, jak je Ti v tom dobře ale i přesto doporučuju hamaku. Buď v kombinaci s bivakovací plachtou nebo se dělají i kompletně nepromokavé.
Kde ji pověsit, nemusíš mít strach. Může to být kandelábr a zábradlí, co Tě napadne.
https://www.natura-nuova.cz/p/173/hamaka-travel-bivi-mk6-dd-hammocks-kojot-hnedy
Tahle je nepromokavá ale tu nepromokavost používám spíš na přeháňky. Když vím, že bude pršet déle, tak mám nad sebou bivakovací plachtu. Tam si uvařím atd.
Mají i mnohem lépe odvětranou hamaku ale ta už stojí docela dost a já mám přeci jen raději nad sebou tu plachtu.
Na hamaku musíš mít zdravý záda. Pro nás už to není
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
mana> ty jo, slušná kráva, jak je to velké po sbalení a kolik to váží? Neb jak vidím k tomu ještě ten stoleček a sedátka... to je docela slušná zátěž už, ne? a hlavně objem....
Tady jsou parametry Lone Rideru: https://www.toura...-d-92.html
Upravil Spitfire dne 13.11.2018 14:45
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Spitfire> díky! Jsem dneska lenivý si to najít . Jako balík je to slušný a váha je taky dost, ale chápu komfort co stan poskytuje. Byť teda ložnice o šíři jen 1,4 m mi přijde osobně málo. Ale je fakt, že tady je předsíň jako kráva
souldew napsal:
Na hamaku musíš mít zdravý záda. Pro nás už to není
Já si na hamak zvykl tak, že jsem poslední tři roky spal ve stanu jen jednou loni v kempu v Dubrovníku neb ráno mělo pršet. Jinak vše v Hamaku. Vyspím se v něm bez problému několik nocí nocí po sobě. Oproti stanu vybaluji jen hamak a spacák. Když je chladněji je asi lepší vložit karimatku, ale nepomatuji kdy jsem ji použil. Když je chladno hodím si pod prdel ovci co mám přes den na sedle, nprotože váha se hodně přenáší dolů a spacák je v tom místě hodně stlačený. Ovce je jak termofor. Takto spím odhadem do +5°c. Je neskutečný rozdíl někde přijet stanovat a nebo jen rozbalit pytlíček z padákoviny a pověsit. Bezva se v tom odpočívá i ve dne. Nevadí když je někde beton, dlažba, bahno, jehličí, kořeny, šutry nebo jakýkoli bordel od kterého se stan nebo karimatka zas*re. Rozbalit spaní je nejenom rychlejší, ale i čistější. Na tranzitu mám rád vesnická hřiště, ale spím kdekoli. Přijedu klidně za tmy, skoro vždy je možnost pověsit hamak mezi dva sloupy pod střechu, takže neřeším ani déšť. Je kde sednout, uvařit něco. Když podle předpovědi déšť nehrozí, uklízím se pod stromy tak, aby na mě ráno nepadla rosa. Mínusy jsou že mám věci jen přehozené přes motorku, nikoli vedle sebe ve stanu. To se dá řešit že aspoň přehodím přes moto plachtu. Většinou to nedělám. Když hrozí hlodavci nebo jiná havěť, svazuji tkaničky a boty házím přes šňůru hamaku. Protože je šňůra dvojitá stačí prostrčit skrz triko, ponožky, spodní prádlo, ručník vyvětrat/usušit a nic nepadá i když se v noci melu. Tím že mě dnes díky předpovědi počasí v mobilu, nemůže v noci překvapit déšť, se z hamaku stala zajímavá alternativa ke spaní kdekoli na cestách.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Tohle spaní zavěšený mezi stromy by mi zlikvidovalo záda
Vozím starou kopuli Hanah extrem stan 135*220cm podlážka a spokojenost. Mám ho od roku asi 2000
Už nejde najít na webu, ale vypadá asi takhle, jen má vstup pouze z jedné strany.
je použitý několikrát ročně snad každý rok.
Pořád drží pokupě, ale už má odpárané podlepení švů.
Vlezu se do něj i s drahou půlkou, přilbami a oblečením.
A to mám 192cm.
Jen boty dáváme pod tropiko.
Je malý, lechký, má duralové tyčky a kvalitní kolíky. Dokud se nerozpadne tak ho měnit nebudu.
PS: tahat obrovský stan pro celou motorku je nesmysl. motorka je dělaná na déšť a žádnou plachtu nepotřebuje.
Upravil paja1 dne 06.12.2018 20:44
Pája
Ještě loni bych s tebou dsouhlasil,ale po letošní sezóně už ne.Oblekani ve stoje i když prší,zabalíš se kompletně,nahodíš to na motorku i když prší,potřebuješ něco udělat na motorce a prší,k nezaplacení.Taky jsem jezdil s podobným stanem se dvěma vchody,ale už se vracet nebudu.I když je to větší a těžší,ale za to pohodlí mi to stojí.
Dum spiro,spero.
My jezdime tak ze do praveho vetsiho kufru davam stan, 2x spacak a nejake to jidlo na rano.
Do leveho mensiho u vyfuku mame osobni veci pro 2 lidi + piti. Vse v transportni tasce s popruhem.
V topcase mam 2x karimatku + 2x civilni boty a nejake ty blbiny.
Vetsinou spime na private a jen bereme tasku z leveho kufru a igelitku s vecma z topcase.
Stan stavime pokud neni rozumne ubytko. To pak rozkramuju vse
Nevozim nic jen tak pridelane na kufrech. Takze jen zbalim tankvak a muzu na vylet. Na motorce pak nic nelaka k rychle kradezi.
Pripadny dlouhodoby dest resim ubytkem.
Jakakoliv plachta nebo vetsi stan by mi tenhle system narusila.
Takze rozumim argumentu postavit se ve stanu atd ale mam to nastavene jinak. Stojim si v privatech. Ve stanu spime max 1-2 krat behem cesty. Vozim ho vlastne jen abychom meli co nejvetsi volnost rozhodovani behem cesty. Hlavne zadne velke planovani. Toho mam z prace dost pres rok.
Pája
Ještě doporučuji k hamaku pořídit moskytiéru - jakoukoli. Vozím někdy velkou - rozměr na celou karimatku - ale na hamak jsem ji snad ještě nepoužil a malou na klobouk, kterou si v případě potřeby jen hodím na kxicht a spím dál. Ta už se několikrát hodila.
Další vychytávka je ještě kus lanka navíc, když mají stromy silné kmeny, nebo jsou daleko od sebe.
Mám už 8 let - Ticket to the Moon. Australský výrobce - rozměry a váha jsou vtipné, až se nechce věřit že to unese člověka.
Houpací síť beru i např. když jdu s dětmi do parku. Kluci blbnou na hřišti a já si v klidu něco přečtu.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
to je z tý letošní cesty do Íránu?
Kdy a kde se něco dočtem? ...nebo dokonce uvidíme?
Upravil Mr GS dne 07.12.2018 19:15
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA