Pohlcovač vlhkosti. Dal jsem do Důry dva, je dost těžký a plný nějakých granulí, modrý terčík je signalizace naplnění, postupně mění barvu až do růžové. Pak mikrovlnka, 6 minut/600W a jede se dál, píšou myslím až 100x použití.
Uvažuji, že je dám i do mobilheimu, ten je ale odvětraný a už 5 let tam není plíseň ani znatelná vlhkost, přitom tam jsou věci, které by ve vlhku mohly plesnivět (stan, spacáky, ložní prádlo), co myslíte?
Ivan přiložený následující obrázek:
Je to v zasade obycejny silikagel (cca 200,- Kc/kg), ktery se dava do krabic s botama, atd. S tou zivotnosti bych byl optimistictejsi, je to oxid kremicity a ten je staly. K cemu by se mohla ta zivotnost vztahovat by mohla byt ta zmena barvy. V silikagelu je primes indikatoru, ktery prave meni barvy a ten by casem asi mohl odejit, nicmene sorbcni vlastnost by mela byt porad stejna.
Upravil lebi dne 22.12.2015 11:59
Ivan napsal:...Uvažuji, že je dám i do mobilheimu, ten je ale odvětraný a už 5 let tam není plíseň ani znatelná vlhkost, přitom tam jsou věci, které by ve vlhku mohly plesnivět (stan, spacáky, ložní prádlo), co myslíte?
...když to tam dáš, na škodu to nebude...karavany / mobilheimy jsou poměrně dobře odvětrané, když tam nezatéká, není s vlhkostí problém...něco navíc neuškodí
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vrátili jsme se ze štědrodenní vyjížďky. Já na BMW C1, protože je to motoakce, ale Drákula jela Důrou. Důra byla středem pozornosti, překvapilo mne, kolik lidí má o obytné auto zájem, kamarád, invalida na vozíku, ale jinak dobrý řidič, má trochu mladší Chevy Van a dělá vestavbu. Jiný kamarád koupil nedávno obytku s alkovnou, má rodinu se 2 dětmi a chtějí cestovat. A my budeme provozovat na motorkách turistiku, ale Vandurou "důristiku", jak dnes trefně poznamenala Drákula...
...mě dnes psal Prokop, karavan mám hotový, tak jen si najít čas pro něj zajet a zahájit novou sezonu...
Jinak Ivane, když se o karavaningu bavíš s lidma, dost jich nakonec přizná, že po tom vlastně touží také, pokud už s tím nemají nějaké zkušenosti......také jsem netušil, kolik kamarádů, v tom "jede" také...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik - gratuluji že máš hotovo,pak se poděl o nějaké fotky. Snad to do jara také stihnu, aspoň první etapu. Máš pravdu, taky zjišťuji, kolik lidí obytné auto táhne. Tady na fóru budou asi hlavně příznivci 4x4, ale to nechci, na divočinu je nejlepší GS. Ale tohle snad taky nebude k zahození...
Ivan přiložený následující obrázek:
Vjetrnik napsal:
Jinak Ivane, když se o karavaningu bavíš s lidma, dost jich nakonec přizná, že po tom vlastně touží také, pokud už s tím nemají nějaké zkušenosti......také jsem netušil, kolik kamarádů, v tom "jede" také...
Větrníku v obytnakach jedu 7 let.Stejně tak ve dvouventilech a ty se tady rozjeli taky slušně.No a o kolech k nelibosti některych radši nemluvim.
Ja snad tady udavam nějaky směr nebo co?
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Dovolena a vikendy s rodinou,zavody na kolech,drive jsem tahal motorku na XL rally atd.Uz toho stihnul docela dost.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
A kolik toho na té Jawě najezdils v poslední době? Nebo celkově?
Já jenom,že se poslední dobou párkrát do roka s klukama s Jawkama svezu a vubec to není špatnej relax(a to mají fšichni velký motorky a na jawkách mají usměv od ucha k uchu),ofšem musí to mít ti kluci v ruce a vědět,kam případně šáhnout.
S tou T1 to bude stejný,nepujde o to,dostat se někam co nejrychleji a nejkomfortněji,ale dostat se tam s T1.
Vo tom sou přece celkově veteráni,o radosti z jízdy,umět si na tom ledacos opravit,,o tom nejezdit strilní plečkou,kerejch sou mraky kam se podíváš atd. Jenže dneska je druhá varianta "veteránisty" a to je takzvanej chlubílek,kerej to musí mít aby se s tym chlubil ale nikam to nevyvětrá,protože je to nepohodlný,nespolehlivý,neklimuje to a ještě kefšemu je to nebezpečný,ale je in to vlastnit...