Tak ještě jednou dotaz na majitele Victorinoxu Swiss Tool Plus, toho s bity a ráčnou - mohu poprosit o délku čepele a jaký rozměr má upínací šestihran bitů? A když přidáte nějaké ty zkušenosti, budu rád:-). Díky!
Ivan napsal:
No jasný, teď jsem měřil čepel u 111 mm Victora a je to skoro 9 cm, což je paráda. Ale i kolem 7,5 cm je to dobré, protože ten Gerber co mám (viz.foto, vlevo dole) má čepel kolem 4,5 cm a ještě blbě tvarovanou, chleba si s tím rozhodně neukrojím. Pak má ještě jednu stejně krátkou zubatou, no, ta být na něco dobrá může. Starý Leatherman měl čepel dostatečnou tak počítám, že nový ji bude mít podobnou, ale jak jsem psal, čepel mi stačí průměrná (nesmí být ale nepoužitelná), prioritou jsou další nástroje.
Pekna sbirka!
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Georg - díky Jirko, ale Bure to opravdu psal, já bych rád znal délku čepele u Victorinoxu Swiss Tool Plus a tu bohužel nemohu nikde najít. Ale na TTi se rád podívám, taky je ve hře:-).
Ivan napsal:
Tak ještě jednou dotaz na majitele Victorinoxu Swiss Tool Plus, toho s bity a ráčnou - mohu poprosit o délku čepele a jaký rozměr má upínací šestihran bitů? A když přidáte nějaké ty zkušenosti, budu rád:-). Díky!
Sorry spletl jsem se ja mam swiss tool spirit tam ten nuz nema spicku ale je rovný. Bity jsou jak uz jsem psal standartni 1/4.
A já se možná parádně spletl, teď jsem zkoumal fotky a Leatherman má možná opravdu vlastní bity s plochým uchycením, aspoň to tak na fotce vypadá. Pak by opravdu nezbývalo než mít bity od LT, ovšem na druhou stranu, jak moc by se používaly a ničily, na velké práce máme golasady, tyhle multitooly jsou spíš na rychlé, improvizované akce, když není jiné nářadí po ruce. Musím na to kouknout u "georg":-).
Jj LM ma svoje priblble placaty bity nevalne kvality. Navic jasou drahy jak cert. Vyhoda je, ze jsou extremne skladne. Na utazeti plega ten imbus staci a na rozborku traktoru si clovek vezme poradnou golu...
kubrt - jak jsi se Surge spokojený, můžeš to zhodnotit? A ještě dotaz - co je to ve spodní části fotky, to vypadá jako pilka na kov nebo pilník, výměnný za pilku na dřevo co je nasazená na Surge. Zaujal mne tvar upíncí části, vypadá zdánlivě stejně jako u pilek do přímočaré elektrické pily, třeba by šly ty pilky použít..:-).
Spokojeny jsem, moc. Mel jsem kdysi, i ted, moznost srovnavat s Gerberem a ten mi prijde takovej "forovej", ale vydrzi taky dost. Tenhle Surge je velkej a tezkej, ale vyhovuje mi vic, nez mensi Wave a nebo zmineny Gerber. Rekl bych, ze LT i vydrzi hrubsi zachazeni.
Ta volne polozena soucastka je oboustranny pilnik - hrubej/extra jemnej.
Nasazenou mam pilku, ktera opravdu fest bere. Hodne jsem ji vyuzival v zamestnani a na ruznych "cundr akcich"
Edit : mam pocit, ze to uchyceni je stejne jako u primocarek, ze uz jsem to koumal u tatova naradi
Edit 2: Surge mam devaty rok a zatim zadna vazna zavada. Jen brouseni. Ten nuz dostaval zabrat v misi, na cvicenich, doma. Taham ho porad u sebe. Je to vsestranej delnik.
Kubrt přiložený následující obrázek:
[161.74Kb]
Upravil Kubrt dne 14.01.2016 15:02
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Je to hodne podobny jako u tech primocarek, ale je to volny, oproti origosi se to v tom pak vrkla na vsechny strany...
BURE napsal:
Je to hodne podobny jako u tech primocarek, ale je to volny, oproti origosi se to v tom pak vrkla na vsechny strany...
Je to možný, nikdy jsem to nezkoušel, jen jsem koukal, že je ten mechanismus prakticky stejnej...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Vy mi dáváte, kluci. Ale ty pilky, pokud by to bylo shodné s přímočarkou, by byly luxusní. A ono to tak možná bude, protože mám pocit, že LT píše na stránkách, že je to systém Bosch. Nevím sice jestli tenhle upínací systém vymyslel Bosch, používají ho všechny značky mimo čínských šuntů, ale možná to bude ono.
Otevírání jednou rukou je příjemné, ale pro mne ne prioritní, kromě multifunkčního Victorinoxu mám na klipu v kapse kalhot stejně další, jednoduchý nožík (Gerber, Spyderco) a ten vytahuji a otevírám jednou rukou, tam je to pro mne podstatné.
BURE napsal:
Je to možný, nikdy jsem to nezkoušel, jen jsem koukal, že je ten mechanismus prakticky stejnej...
Ten mechanizmus je uplne stejny. Ale nastroje do primocarek jsou trochu tenci, takze se to pak v Surge vrkla. Nemam vyzkouseny vsechny vyrobce tech nastroju. Je mozny, ze by člověk dokazal najit nastroje, ktery by tam pasovali. Me se to zatim nepovedlo...
Tak je, zdá se, vyhráno - Surge. Včera jsem do noci sjížděl videa na YT a nakonec mne přesvědčilo několik věcí, A - že Victorinox Swiss Tool Plus je ještě větší a dokonce je stejně velký i můj 111 mm Victorinox, jen lehčí, B - výměnné pilky, opravdu je to univerzální uchycení, (C) výměnné bity s možností adaptéru na normální, 1/4" bity, tím se otevírá cesta k vrtákům, klasickým oříškům na matice atd., D - stejně velký a asi i poobně těžký byl LT Super Tool z 90.let, který jsem měl. A další důvod bylo i video s extrémním, likvidačním testem, kde vytloukali okno u auta, vyškubávali inteiér, štípali opravdu silné dráty, asi 5x házeli z 1. patra, 10x ho v různých polohách přejížděli autem, čepelí nože štípali dřevěné kulánky tak že do nože mlátili dalším klackem aby se čepel ponořila dostatečně hluboko, páčili, řezali, štípali, přišlo mi to docela extrémní, resp. bych to dělal jen kdyby šlo o život. Trochu se to viklalo, něco se ohnulo (mj. kupodivu čepel, zase ji rovnali páčením na druhou stranu a jelo se dál), pružina nůžek nefungovala, vypadla jedna pojistka, ale kudla držela pohromadě a fungovala. Jak jsem měl stažený zvuk, abych nebudil Drákulu a v průběhu klipu viděl tahle poškození, říkal jsem si že asi test nedopadne dobře. Ale opak byl pravdou, na závěr se předháněly zdvižené palce, zlaté hvězdičky a titulek "KUPTE TO!", takže konkurence je na tom asi hůř...
Upravil Ivan dne 15.01.2016 09:28
Ale mám dotaz - Surge chci koupit v ČR, u je tam poměrně velký rozptyl cen, od 2690,- po cca 4000,-. A při jeho životnosti a 25 leté záruce se může stát, že až se rozbije, obchod už nebude existovat. Kde ho lze pak reklamovat? Pár vás tu psalo, že jste to někam posílali, kam? A opravdu není problém s chybějícím záručním listem a dokladem? Díky!