měl bych dotaz: Právě se rozmýšlím nad novým páteřákem a nemůžu se nějak rozhoupat. Rozhoduju se mezi variantou želva, tzn. přídatný páteřák od krku po prdel, viz. Dainese Wave 11-12-13 (http://www.zamo.cz/katalog/dainese-moto-2008/chranice/pater/wave-11-12-13/22733.html)
Dále je ve hře integrovaný páteřák do bundy (používám GORE-TEXovou turistickou bundu Dainese GTX Gator) Dainese Wave G1-G2 (http://www.zamo.cz/katalog/dainese-moto-07/chranice/pater/wave-g1-g2/21279.html). Poslední variantou je krátký páteřák (nebo taky prodloužený bederák) Dainese Wave 38 (http://www.zamo.cz/katalog/dainese-moto-07/chranice/pater/wave-38/21277.html).
Cenově vychází želva na 138€ a ty dva zbylé shodně kolem 50€. Je mi jasný, že želva poskytuje nejvyšší ochranu (a taky nejmenší pohodlí...), ale je skutečně o tolik vyšší než zbylé 2 varianty?
Předem díky za všechny rady a názory...
BMW F650GS
BMW E39 523i
Pateřák - integovaný, želva nebo prodloužený bederák?
Přidané 08.06.2008 13:54
Ahoj,
odpovedel sis asi sam, ale neco mych zkusenosti. Koupil jsem protektorovou kosili i s vyjimatelnym paterakem, dlouhej typ (zelva) a vubec to neni nepohodlne. Rychle si zvyknes. Dlouho jsem jezdil bez pateraku, co jsem ho kupil uz bez nej nevyjizdim. A tesi me, ze kamaradi kolem me si je taky porizuji, dobre ochrany neni nidky dost.
Přidané 08.06.2008 15:50
Mám taky dlouhej přes celá záda, a můžu napsat že jsem si na něj zvykl jak krásně drží rovně záda a ani se mi bez něj nechce jezdit. Jediné mínus je kam s nim když se jdeš někam podívat, to jsi pak pod ním pěkně spocený, za jízdy to takové není.
Přidané 08.06.2008 16:46
Moderátor Příspěvků: 408 Registrace: 03.04.07
Doporučuji buď pořádnej velkej kvalitní páteřák minimálně od hrudní páteře po kostrč (Dainese, Alpinestar,...) nebo enduro košili s kompletním chrániči páteře, hrudi, ramen a loktů. Dá se vzít pod budnu ale i pod dres. Používám obé ale s páteřákem pod dresem bych asi nevyjel.
Upravil Paji dne 08.06.2008 18:56
Přidané 08.06.2008 18:35
Diky za rady, vypada to tedy na ten komplet paterak, necha se tu poridit za 138€ (novy model Dainese Paraschiena Wave). Kdyz jsem ho mel navleceny, tak jsem si jen pripadal trosku divne, protoze ta moje bunda ma navic integrovany krcni chranic, tak to tam tvori trosku takovy hrb (proto ta varianta Wave 38 - prodlouzeny bederak, ktery vede asi do pulky zad). Protektorovou kosili bych tam nenacpal, mam tu bundu docela natesno a navic ma pevny vnejsi ramenni chranice (neodnimatelny). Integrovany v bunde je sice pohodlny, ale pravda ze se muze pri padu pretocit apod.
BMW F650GS
BMW E39 523i
Přidané 08.06.2008 22:23
Pořid dlouhou želvu. Jezdim s ni uz nakých 6 let a že by to bylo nepohodlné říct rozhodně nemůžu. Jen pak máš propocená záda, ale to bych mel i bez něj.
www.motoreport.cz
..Dakar is Dakar..