Ahoj, tak už se to pomalu blíží (moje první sezóna). Tak nějak jsem si sesumarizoval, kde vlastně budu jezdit a bude to spíše po okrskách, kde se docela často naráží na odletující kamínky. Když jsem o víkendu dělal vidlice tak jsem se tak pozastavil nad docela dost potlučeným chladičem od předchůdce. Tudíž...
Pokukoval jsem po oficiálních krytech od Touratech a Wunderlich. Vzhledově se mi nezamlouvá ani jeden. Takže bych spíš preferoval vlastní výrobu. Na webu jsem našel nějakej homemade. viz. obr. Je to takové ošemetné, protože při montáži tohoto udělátka se musí demontovat chladič a já mám obavu z toho, že při běžné udržbě bych to potřeboval sundat a jako sundavat např. každý měsíc i rok chladič by se mi moc nelíbilo.
Zatím jak nad tím dumám tak mě nenapadá v čem by to tam mohlo překážet a myslím si, že to tam jednou dám a už to tam nechám celý život. Máte stejné mínění? Narážím na to, že například když budu čistit chladič bude mi to tam vadit? Myslím, že kompresorem to profouknu a musí to vylítat i přes to. Jaký je na to Váš názor?
Ja mam na mašině od předchozího majitele takovej hliníkovej rámeček kterej je před činnou plochou chladiče ,potaženo je to tahokovem a šmitec.Je to sice prasecky udělaný a zdrátovaný-budu to muset předělat ale svůj účel to plní a ničemu to nevadí.
s mříží co mám zatím opatřenou já to bude pár deka - to okolo je ten originál naháněcí plast.
Ja zatim jezdim bez toho. Litam po okerskách a občas to vemu i na trat. Bahnu se rozhodně nevyhibám. Zatim ho nemam poškozenej. Po každý vetší jizde je uplně zalepenej bahnem a meju ho vapkou. Oni to v bmw vymysleli docela dobře. To nejhorší chytne ten pidi blatniček a kameny se tam vubec nedostanou. Ale taky o tom uvažuju, že tam dam dratenku jako je na fotkach na hoře.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Asi takhle - tohle může fungovat v prachu a písku a proti kamínkům. Ale nedejbože s tím jet do bahna. Hned na první výpravě v Rumunsku, kterou organizoval Pade a Dušan před lety, někdo totálně uvařil Dakara právě kvůli skvělému krytu chladiče z nějaké drátěnky. Zastříkne se to bahnem, to zaschne a za chvíli je konec. Navíc se to na cestě prakticky nedá vyčistit. Rozdíl mezi tím, co funguje a co je jen na okrasu, je právě v tom, že ty praktické věci nebývají moc hezké. Takže voštinový kryt (TT) sice nenadělá moc parády ale když se na to nahází bahno, obvykle zůstanou mezery, kudy tam jde pořád vzduch a když je zle, tak stačí vzít klacek a seškrábnout to ke straně. Otvory zůstanou pochopitelně totálně zalepený ale jak jsou ty lamely vytočené do úhlu, tak tam jsou díry, kudy to chladí. Z asi pěti různých typů neměli problémy jen tyhle. Určitě se to dá nějak udělat i doma ale je otázka, jak by to vypadalo. každopádně - jestli někdy plánuješ cokoliv v bahně, tak bych fakt přemýšlel, protože tohle je u F650GS jedno z nejslabších míst pro takový ježdění.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
To je stejne legrace s tema lamelama.. natocis je nahoru, aby ti do toho neslo blato od kola, a hned do toho bude prset. Das je dolu aby do nich neprselo a hned do nich pujde blato od kola.
Tohle natoceni do strany je fajn kompromis Z te fotky to nejde videt - je to na druhe strane natocene taky "ven" od motorky, nebo je to vsechno stejnym smerem?
Cidas napsal:
No to co napsal TomasTT má docela logiku
Něco takového jsem chtěl a nechtěl slyšet Přesně nad tímhle jsem vůbec nepřemýšlel, ale pravda to je. Dost mě to odradilo. Když si vzpomenu co udělají mouchy na takovýhle hustých mřížách tak bych nemusel ani do bláta.
Drátěnka z ČR výroby vyjde asi na litr. Když si to vyrobíš doma, tak asi i levněji. Nerozebírám cenu, chtěl jsem vysvětlit rozdíl v principu.
Upravil TomasTT dne 03.03.2009 11:48
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
no já jsem se rozhodoval mezi těma od TT a z BMW-Trade -ru - Jsou sice z jemné mřížky, jsou ale v rámečku a mají mezeru od plastu, takže nic nepustí a když se zabahní, tak tou mezerou projde dostatek vzduchu
Stojí 2.319,- což už není takový rozdíl
Ale ještě mi nedošli, tak uvidíme, až je tam budu montovat
Pavle přesně tohle mám,rámeček uplně stejnej akorát tu mřížku tam mám přidrátovanou-nevim proč už jsem to tak dostal.Zatím jsem žádnej problém neměl-asi nejezdim brutálníma bahnama.
TOLI napsal:
Pavle přesně tohle mám,rámeček uplně stejnej akorát tu mřížku tam mám přidrátovanou-nevim proč už jsem to tak dostal.Zatím jsem žádnej problém neměl-asi nejezdim brutálníma bahnama.
tak to jsem rád, že je v poho už se moc těším, jak to tam namontuju a otestuju v terénu Nad Chomutovem jsou svělý trasy "na rašeliništích*" a jak taje sníh, tak to bude zaručene čím testovat
TomasTT napsal:
Je to natočený ven (na každé straně jinak). Nahoru se to neotáčí ne kvůli dešti ale aby tam nestékalo to bahno a nezalepilo to chladič uvnitř.
Jo, vloni to bylo za 2100 tuším a bez slevy. Teď je to 2371 po slevě pro bmwgs.cz.
Drátěnka z ČR výroby vyjde asi na litr. Když si to vyrobíš doma, tak asi i levněji. Nerozebírám cenu, chtěl jsem vysvětlit rozdíl v principu.
Zdarec!Sleva pro bmwgs.cz znamená,že je pro všechny,kdo jsou tady registrovaný?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Neptej se a přečti si pořádně web - podmínky slevy jsou napsaný pod odkazem na Touratech - ještě upřesním, že je vpravo nad kalendářem.
Za chvíli už budeš mít stejně nárok, ale jak píše TomášTT, stejně musí člověk kváknout v prodejně a vědět co chce.
R 1100 GS
Ja o slevu zadal 2x presne podle navodu, vyplnil jsem prezdivku atd. a stejne jsem zadnou nedostal prosit se mi prislo trapny, ale asi uplna vyjimka nebudu.