Před deseti lety jsem dostal český komplet Afars Tábor pro myslivce. Funguje to perfektně, hřeje i když je to mokrý. Po deseti letech je triko furt OK, jegrovky už jsou trochu řidký
Mr GS napsal:
..... Stříbro je podle mě totální blamáž, protože si nedokážu představit, kolik by toho stříbra tam muselo být, aby to fungovalo.
Kapni si kapku potu na tričko a podívej se, jak se rozpije. Ať kapneš kamkoliv, v dosahu by muselo být minimálně jedno stříbrný vlákno, aby to fungovalo a to rozhodně není....
mi to nedalo a taky chtel muj technicky mozek ukojit zvedavost jak se to vlastne ma, tak jsem se jednoduse zeptal, tady odpoved:
"Molekuly stříbra jsou rozptýleny ve vláknu, v objemu i na povrchu. To dává jistotu, že se neuvolňují při nošení ani při praní. Jejich rovnoměrnost je dána procesem, ale nedá se potvrdit 100% pravidelnost. Co se týká množství je to jednoduché matematické cvičení k pivu: v PES vláknu je 225 ppm množství stříbra. Podle druhu výrobku a složení si lehce spočtete, kolik je tam stříbra. Pokud možno počítejte s atomovou hmotností.
Pokud byste to měli hodně rychle spočteno, pak ještě jedno cvičení:
Kolik společenských ponožek je potřeba na výrobu jednoho prstenu 3,0g ze stříbra?
Budu rád, když mi správnou odpověď pošlete zpět
Ladislav Torčík ředitel společnosti
NanoTrade s.r.o."
tož tak ....... zaver ? nekde u piva se s tim o dlouhych zimnich vecerech treba budu pocitat, jen se musi zvazit ponozky
Pěkný
Já jsem byl informován tak, že jsou tam vetkaná vlákna... tohle zní přesvědčivěji a logičtěji.
... teď ještě jestli je to dostatečný množství na to, aby to fungovalo, tak jak tvrdí reklama a kdo mi zaručí, že někde v "Bangladéši" použijí potřebný materiál a technologii na látku na ty trička, protože co jsem zatím vyzkoušel, tak nefungovalo.. a to je pro mě podstatnější, než nějaký nic neříkající čísla.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Ja bych to stříbro tak nezatracoval. Mám nějaky BMW trika se stříbrem a dlouhá léta spokojenost. Týden to dá a nesmrdí, pak ho stejně přemáchnu kvůli vlastnímu pocitu.... Ale srovnání s merinem nemám....
Aktualne 1250 GSA HP
Existuje tzv. koloidní stříbrno a je to velmi potentní přírodní antibiotikum. Toho stříbra tam stačí opravdu velmi malé množství aby to fungovalo.
Btw. Blackvega - u X-bionic jsem byl v pátek, komplet na lyže jsem si vybral a pár ponožek, ale komplety na motorku byly udělány tak, že mi tričko dosahovalo při natažení pod kolena, to mě trochu překvapilo... tak vyzkouším a uvidím, z ovčí vlny mám akorát ekzémy...
pod trvalým dohledem
Ahoj, už 8 let používám Devold. Triko i spodky. Tu nejlehčí řadu. Je to čistá Merino vlna (zeleno žlutá varianta) Bohužel letos byl jejich poslední rok. Triko se trhá v loktech a spodky pod švy u kotníků. V letě moto, vlastně naprosto veškeré jízdy na moto nebo kolo. V zimě jako první vrstva lyže, čtyřkolky atd.. Na Ukrajině i v Rumunsku na dost rozpáleným tripu k nezaplacení. Teploty šly fest přes 30°C ale hlavně v bahně když se rveš se zapadlou motorkou se člověk opravdu potí. Když to dáš večer oschnout, nebo to po čtyřech takových dnech propereš ve studené vodě a necháš uschnout tak týden - 10 dní přežiješ naprosto bez smradu. (možná se míň potim, spíš ne..) Na horách když mrzne je to horší nechával jsem proschnout přes noc a týden to vydrží bez praní. Ted jsem se také rozhlížel co bych zkusil jestli opět Devold - cena nebo něco od Rockway ale utkvělo mi při srovnávání pár trik značky Nanosilver. Ale tam není moc informací jak moc je to umělý a jestli to nebude za rok zcuckovatělý..
Kojot napsal:
Ahoj, už 8 let používám Devold. Triko i spodky. Tu nejlehčí řadu. Je to čistá Merino vlna (zeleno žlutá varianta) Bohužel letos byl jejich poslední rok. Triko se trhá v loktech a spodky pod švy u kotníků. V letě moto, vlastně naprosto veškeré jízdy na moto nebo kolo. V zimě jako první vrstva lyže, čtyřkolky atd.. Na Ukrajině i v Rumunsku na dost rozpáleným tripu k nezaplacení. Teploty šly fest přes 30°C ale hlavně v bahně když se rveš se zapadlou motorkou se člověk opravdu potí. Když to dáš večer oschnout, nebo to po čtyřech takových dnech propereš ve studené vodě a necháš uschnout tak týden - 10 dní přežiješ naprosto bez smradu. (možná se míň potim, spíš ne..) Na horách když mrzne je to horší nechával jsem proschnout přes noc a týden to vydrží bez praní. Ted jsem se také rozhlížel co bych zkusil jestli opět Devold - cena nebo něco od Rockway ale utkvělo mi při srovnávání pár trik značky Nanosilver. Ale tam není moc informací jak moc je to umělý a jestli to nebude za rok zcuckovatělý..
Dnes mě došlo triko a trenky od nano silver bez coolmaxu tak uvidíme.Podám report ,ale na těle je to příjemný.Zatim jsem zkusil jarní variantu 180g.
Mr GS napsal:
... a kdo mi zaručí, že někde v "Bangladéši" použijí potřebný materiál a technologii na látku na ty trička ...
covece tak to ja myslim ze tady to bude jinak, ona se Liberecka universita roky intenzivne zabyva nanotechnologiema napric odvetvimi (treba udelali toho nanospidera - tkalcovsky nanostav na nejruznejsi latky pro hasice, balistiku a tak ...) a mam pocit ze tihle s nimi uzce spolupracuji, nebo je to snad nejaka monetizace toho vyzkumu, tak predpokladam ze od nich to bude komplet echt cesky .....
muzu se zas zeptat, ale on bude reditelskej urcite chtit nejdriv ten vypocet a ja nebyl na pivu abych na to mel cas : ))
Protože u dlouhého rukávu se asi moc neřeší minimální gramáž. Asi se moc nepočítá s tím, že budeš mít dlouhej rukáv do 40°C.
Já mám od Lasting 2 trika s krátkým a mají 80, což je minimum.
I ten Devold, cos tenkrát měl, je s dlouhým rukávem ve vyšší gramáži, než krátkej rukáv.
Triko s dlouhym zkus Silvini - je to cyklounska znacka, ale zatim nej s dlohym co sem mel. Dobry spodky sem zatim nenasel. Vetsinou to ma tlustou pevnou gumu v pase, coz je pri sezeni na moto nepohodlne. Takze spodek jezdim v x let stary moire, kdyz je pod 5*C.
Treba hiir :
https://www.silvini.cz/panske-funkcni-pradlo-vlna/613-lana-mt565.html
Upravil Vlkatec dne 15.05.2019 20:48
Ja mam triko s dlouhym rukavem od Salomonu, neni to merino, ale je to naprosto lehky a prodystny, nesmrdi to a je v tom vetsi zima nez v tricku, proste na horke dny... Od Asicsu taky v pohode, to uz neni tak light.
Honda XL600R
KTM 790R
BMW GS
Mr GS napsal:
Protože u dlouhého rukávu se asi moc neřeší minimální gramáž. Asi se moc nepočítá s tím, že budeš mít dlouhej rukáv do 40°C.
I ten Devold, cos tenkrát měl, je s dlouhým rukávem ve vyšší gramáži, než krátkej rukáv.
Ok a můžeš mi ukázat o jaké se jedná? Na jejich stránkách jsem je nenašel.
Ja bych neexperimentoval s levnou znackou, bohuzel kvalitni merino trika neco stoji. Mel jsem sensor a ten se rozpadl i s trenkama po par mesicich. Devold drzi uz par let, ale vytahal se lehce a delaji se na nem diry. Zase jsme ho ale pouzivali porad, takze si to asi zaslouzi. Uz tu padl Ortovox, to je hodne super znacka, mam od nich trenky a pecka. Delaji drahy, ale fakt kvalitni veci. https://www.hanib...en-id17594jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Mr GS napsal:
Ok a můžeš mi ukázat o jaké se jedná? Na jejich stránkách jsem je nenašel.
tvl. tak teď jsem začal pochybovat o svém tvrzení
Já jsem to koupil vloni na výstavě, takže to na webu nemůžu najít. Každopádně to vypadá, že je to to, s gramáží 160
Ale je to fakt divný, protože když to srovnám se starým Devoldem s udávanou gramáží 80 a s trikem od Krtka s gramáží 200, tak tohle má opravdu mnohem blíž k tomu devoldu
Nic méně opravdu doporučuju to nekupovat přes eshop, dokud si to neosaháš v ruce. Ty papírový hodnoty jsou nic neříkající. Pokud mají fakt kvalitní merino s nejtenším vláknem, tak ten pocit je z toho lepší, než ze silnějšího vlákna, ikdyž nižší gramáží.
Výstava začíná už koncem tohoto měsíce, tak se tam třeba stav a osahej si víc značek, ať se ti líp vybírá... vím, že to máš trochu z ruky do Letňan, ale zase se můžete s Jančou stavit na kafe a klidně i na přespání. Já se tam taky chystám.
No, nevím, co je pro koho "levná značka", ale triko za 1200,- není úplně levný. Mám ho už rok a nevidím naprosto žádný zhoršení kvality mezi Devoldem, kterej mám 10 let a tímhle... naopak... tohle není vytahaný jak vonuce po každým použití. U krku to krásně drží. Zatím se v tom nedělají díry po praní a užívání... jasně... rok a 10let je rozdíl, ale kdyby to byl levnej šunt, tak už se to na tom podepíše. Já to nemám ve skříni a nechválím to, jak většina... já to používám... a vhledem k tomu, že mě nevydrží 2 roky ani všemi opěvovaný sidi adventurebiggestshitintheworld, tak to asi používám dle výrobců doplňků dokonce neúměrně moc
Ahoj, Merino nosím už pár let . To jak na motorce při tripech tak v práci na záchranu pod Oblečení Tilak.
Merino doporučuji, ale pozor !!! Rozhodně musí mát v sobě min 10% elastické složky . Jinak se čisté Merino po čase začne žmolkovatět. A nebrat nejnižší gramáž 130.
Doporučuju kouknout na Značku Raab. www.nalehko.cz
Osobně mám Sensor,Raab a Husky . ( Husky už nikdy )
A co se týče cen. Chceš opičku , musíš mít na banán